Svijet

Bahato: Mask poklanja milion dolara dnevno za Trampovu pobjedu na izborima

Autor Vesna Kerkez

Milijarder Ilon Mask obećao je da će poklanjati milion dolara svakog dana do predsjedničkih izbora u novembru nekome ko potpiše njegovu onlajn peticiju za podršku Ustavu SAD.

Izvor: Twitter/Screenshot

Mask je odmah dodijelio ček od milion dolara učesniku njegovog skupa u Pensilvaniji čiji je cilj bio da okupi pristalice republikanca Donalda Trampa.

Prema riječima osoblja događaja, pobjednik je čovjek po imenu Džon Dreher.

Poklanjanje novca je najnoviji primjer načina na koji Mask koristi svoje ogromno bogatstvo da utiče na neizvjesnu predsjedničku trku između Trampa i protivkandidata iz Demokratske stranke Kamale Heris.

Mask je osnovao "Amerika PAK", organizaciju za političku akciju koja pruža podršku Trampovoj predsjedničkoj kampanji. Grupa pomaže u mobilizaciji i registrovanju birača u državama u kojima je trka najneizvjesnija, ali postoje znaci da ima problema da ispuni svoje ciljeve.

Skup u Herisburgu je treći u isto toliko dana u Pensilvaniji gdje Mask opisuje novembarske izbore oštrim terminima i ohrabruje pristalice da glasaju prijevremeno i navedu druge da učine isto.

On je izjavio da će, ako pobijedi Herisova, to biti "posljednji izbori", sugerišući da SAD više neće postojati. On je rekao i da dva atentata na Trampa dokazuju da on ne ide niz dlaku i mijenja status kvo na način na koji Herisova to ne čini, te da zato nju niko ne pokušava da ubije.

(Srna)