• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha: Imam ponudu jednog od najvećih klubova

Autor mondo.rs

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, koji je sa uspjehom vodio Alžir na Svjetskom prvenstvu, ima ponudu da preuzme jedan od najvećih klubova na svijetu. Vaha i zvanično napustio Alžir.

Poslije uspjeha sa Alžirom koje je odveo u osminu finala na Mundijalu, Vahid Halilhodžić je traženo ime među trenerima. Poznato je da ga želi turski Trabzonspor, koji je već najavio da će do 15. jula Halilhodžić preuzeti ekipu, ali popularni “Vaha” kaže da još važe ponude.

“Na stolu imam ponudu jednog od najvećih svjetskih klubova. Shvatite me, u ovom trenutku ne mogu reći njegovo ime. Inače nakon uspjeha sa Alžirom svaki dan me kontaktiraju iz mnogo klubova i drago mi je da se cijeni moj rad”, rekao je za “Dnevni avaz” Halilhodžić koji se trenutno odmara na Jadranu.

On je priznao da je u kontaktu sa svojim bivšim klubom Trabzonsporom, ali i dodao da nije ništa još dogovoreno.

“Istina je da sam s njima u kontaktu već duže vrijeme. Iza ans je uspješna epizoda iz sezone 2005/06 kada sam uspio odvesti Trabzonspor u Evropu. U trenutku preuzimanja bili su tek 11. na tabeli. To je i razlog našeg novog kontakta, ali to ne znači da je posao dogovoren. Sve će se znati za nekoliko dana. To je sve što o tome mogu reći”.

Halilhodžić je rekao da je poslije poraza u osmini finala od Njemačke (2:1) osjećao i radost i tugu.

“Nisam mogao zaustaviti suze. Ne možeš mehanički svo to da proživljavaš. U isto vrjeme osjetio sam i radost i tugu. Bilo je to isprepleteno, tuga zbog propuštene prilike da Alžir napravi još jedan podvig, radost zbog činjenice da smo najveći dio meča u šahu držali svjetsku velesilu. Posebno mi je bilo teško zbog meni dragih i važnih osoba koje više nisu žive, a bile bi ponosne na mene. Ali šta ćete, to je život”, rekao je Vaha.

Halilhodžić je danas zvanično napustio klupu reprezentacije Alžira, prenosi agencija Anadolija. 

U saopštenju na zvaničnoj web-stranici Alžirske fudbalske federacije (FAF) piše da se Vahid Halilhodžić zahvalio alžirskom predsjedniku Abdulazizu Butefliki i premijeru Abdulmeliku Selalu za podršku i ponudu o nastavku karijere u reprezentacije Alžira te da je iz porodičnih razloga morao napustiti "pustinjske lisice".

Popularni Vaha je takođe izjavio da je sa Alžirom napravljen veliki posao te da je jako sretan jer je njegov trogodišnji ugovor u ovoj reprezentaciji okončan uspjehom. 

"Jako sam zahvalan predsjedniku FAF-a Muhamedu Revaravi koji je nam je omogućio sve što je bilo potrebno", poručio je Halilhodžić. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC