• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanovićeva za MONDO: Srbija? Dileme nije bilo!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Jedna od najboljih atletičarki Bosne i Hercegovine Biljana Cvijanović, nakon što je u avgustu dobila i državljanstvo Srbije, odlučila je da ubuduće nastupa pod srpskom zastavom.

 Cvijanovićeva za MONDO: Srbija? Dileme nije bilo! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Biljana Cvijanović, dvadesetšestogodišnja atletičarka iz Doboja, nakon dobijanja srpskog državljanstva u avgustu, odlučila da više ne nastupa za BiH, tako da će se ubuduće takmičiti pod zastavom Srbije.

PASOŠ

Biljana Cvijanović jedna je od deset sportista iz Republike Srpske koji su u avgustu dobili pasoš Srbije na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srpske i Srbije. Osim nje, predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić uručio je pasoše i Denisu Marjanoviću (kik boks), Darku Saviću (kajak), Veliboru Manjiću (rukomet), Dariji Kitić (streljaštvo), Miljani Antonić (stoni tenis), Maji Stojković (tekvondo), Aleksandri Samardžić (džudo), Sandru Poletanu (boks) i Žani Novaković (skijanje).

Sve više sportista iz Republike Srpske odlučuje se da nastupa za Srbiju, a Cvijanovićeva za MONDO otkriva šta je bio glavni razlog za takvu odluku.

"Uslovi za atletiku mnogo su bolji u Srbiji. Daleko je veća konkurencija što se tiče srednjih i dugih pruga, a tu prije svega mislim na Amelu Terzić, sa kojom često nastupam i koja mi je sada reprezentativni kolega. Stoga, nije bilo dileme da li da nastupam za Srbiju ili ne", rekla je na početku razgovora za MONDO.

Cvijanovićeva sada nastupa za Atletski klub Čajetina Zlatibor.

Njen nekadašnji klub AK Doboj imao je mnogo problema tokom poplava, koje su u maju pogodile Republiku Srpsku. Doboj je, uz Šamac i Bijeljinu, bio grad kojem su padavine prouzrokovale najveće probleme.

"Tokom i nakon poplava, u Doboju se tri mjeseca nije imalo gdje prošetati, a kamoli trenirati. Cijeli stadion bio je potopljen. Čak ni danas nije u najboljem stanju, tako da se takmičari mnogo pate trenirajući tamo. Ipak, stanje se polako popravlja", istakla je mlada atletičarka.

Izvor: MONDO/Samir Cacan Na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, Cvijanovićeva je u junu prošle godine postavila bh. rekord na 3.000 metara stipl, sa vremenom 10:16.80, koji je i danas na snazi.

"Nastup na Mediteranskim igrama prošle godine, gdje sam predstavljala Bosnu i Hercegovinu i istrčala državni rekord na 3.000 metara stipl je sigurno moj najbolji dosadašnji rezultat u karijeri", naglasila je Cvijanovićeva, koje je lani i na Balkanskom prvenstvu imala odličan nastup i osvojila bronzanu medalju.

NAJBOLJI SPORTISTI SRPSKE

U tradicionalnom izboru deset najboljih sportista Republike Srpske, koji organizuje "Glas Srpske", u posljednje dvije godine našla se i Biljana Cvijanović. Prvo je 2012. godine zauzela četvrto mjesto, a godinu dana kasnije bila je peta.

Dobojska atletičarka pod zastavom Srbije prvi put nastupila je sredinom septembra na takmičenju Balkanation u glavnom gradu Slovenije Ljubljani.

Njen glavni cilj je nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu, koje će 2015. godine biti održano u Pekingu.

"Od 19. avgusta konačno imam pravo nastupa za Srbiju. Prije par dana imala sam i prvo takmičenje. U Ljubljani sam osvojila drugo mjesto na 800 metara. Naredne sezone na programu je Svjetsko seniorsko prvenstvo u Pekingu i nadam se da ću uspjeti da ispunim normu na 3.000 metara stipl. Na tome vrijedno radimo moj trener Mirko Petrović i ja", poručila je za kraj Cvijanovićeva.

Nova atletičarka Srbije na 14. međunarodnoj atletskoj trci "Banjaluka 2014" u aprilu bila je prvoplasirana, dok je nedavno nastupila i na trci "Djevojke na trčanju" u Sarajevu, gdje je očekivano osvojila prvo mjesto.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC