• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez senzacije u Poznanju, kraj za Sarajevo (VIDEO)

Autor mondo.ba

Kvalifikacije za Ligu šampiona za najbolju ekipu iz BiH okončane su u Poljskoj. Fudbaleri Sarajeva, nakon neuspjeha u prvom meču od Leha na "Koševu" 0:2, doživjeli su minimalan poraz u revanšu, čime je završen nastup na evropskoj sceni.

 Leh - Sarajevo, kvalifikacije Liga šampiona Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sarajevo je u Poznanju palo "bez ispaljenog metka".

Tim Dženana Uščuplića pružio je veoma blijedo izdanje na stadionu INEA, na čijim tribinama je bio i selektor Reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević, ali teško da popularni Meša može biti zadovoljan onim što je vidio.

LEH - SARAJEVO 1:0 (1:0)
/Daglas 5/

LEH: Burić, Daglas, Kedžiora, Kadar, Dudka (od 72. Teten), Kaminski, Tralka, Hamalainen (od 69. Jevtić), Pavlovski (od 78. Lovrenšić), Tomala, Formela.

SARAJEVO: Oštraković, Tatomirović, Stepanov, Barbarić, Alispahić, Duljević (od 54. Velkoski), Bekić (0d 85. Hebibović), Cimirot, Puzigaća, Benko, Radovac (od 77. Stojčev).

Sve vrijedno pomena na ovom meču viđeno je na samom otvaranju susreta. Beri Daglas već u petom minutu postigao je efektan pogodak iz slobodnog udarca i tako srušio sve nade Sarajlija da mogu izboriti plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i dvomeč sa švajcarskim velikanom Bazelom.

Od tog trenutka kao da se nije ni igralo. Poljaci su preostalih 85 minuta igrali onoliko koliko im je potrebno, dok fudbaleri šampiona BiH kao da su se već tada predali, svjesni da ne mogu postići tri pogotka koja su im bila potrebna za prolaz dalje.

Ipak, mogli su fudbaleri u bordo dresovima da pokažu bar malo volje i želje za pozitivan rezultat, ali su u potpunosti razočarali oko stotinu svojih navijača koji su na tribine ušli tek u finišu prvog poluvremena.

Svega par poluprilika, koje je bez problema osujetio golman Leha Jasmin Burić, premalo su za ekipu šampiona jedne države, koji se bori za najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

TOK UTAKMICE:

- kraj -

90 - Još četiri minuta sudijske nadoknade.

77 - Priliku u posljednjih 15-ak minuta dobiće i Miloš Stojčev, koji je u igru ušao umjesto Samira Radovca.

63 - Velika prilika za Leh, ali Stepanov je izblokirao šut Daglasa i tako spriječio čist pogodak.

59 - Milan Stepanov treći je zapisani igrač u redovima tima s "Koševa".

54 - Haris Duljević zbog povrede neće moći nastaviti meč. Zamijenio ga je Krste Velkoski.

52 - Konačno prilika za Sarajevo. Alispahić je lijepo centrirao iz slobodnog udarca sa lijeve strane, Benko je zahvatio loptu, ali je Burić još jednom dobro intervenisao. U međuvremenu je signalizirana i ofsajd pozicija, pa je propala dobra prilika za fudbalere šampiona BiH.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema izmjena.

- kraj prvog poluvremena -

Izuzetno loših 45 minuta na stadionu u Poznanju. Iz jedine prave prilike, Leh je došao do prednosti, dok fudbaleri Sarajeva, osim dva pokušaja iz daljine, nisu ozbiljnije zaprijetili. Stiče se utisak da domaći igraju onoliko koliko im treba, svjesni da sada imaju ogromnu prednost i na pragu su prolaza u treće kolo kvalifikacija. Sarajevu su potrebna čak tri pogotka za plasman u narednu rundu.

41 - Loša intervencija odbrane Sarajeva. Srećom, lopta završava samo u korneru nakon pokušaja strijelca jedinog pogotka Daglasa.

40 - Žuti karton za kapitena Sarajeva Ivana Tatomirovića.

37 - Osmjelio se sada i Tomislav Barbarić, ali Burić je opet siguran. Ostaje 1:0, rezultat iz 5. minuta.

35 - Konačno pokušaj izabranika Dženana Uščuplića. Leon Benko sa 25 metara šutirao je u dobro postavljenog bh. internacionalca na golu Leha Jasmina Burića.

30 - Trećina susreta je iza nas, a fudbaleri Sarajeva još nisu stvorili niti jednu piliku. Istina, osim postignutog gola iz prekida, ni igrači Leha ne briljiraju.

20 - Po jedan žuti karton na obje strane. Javnu opomenu kod domaćih prvo je zaradio Darijuš Dudka, dok je na suprotnoj strani "požutio" Mehmed Alispahić.

17 - Nema ozbiljnijih prilika. Nakon vodećeg gola Poljaka, igra se uglavnom odvija između dva šesnaesterca.

5 - GOOOL!!! Samo što je počeo meč, a Sarajevo već gubi. Beri Daglas sjajno je iz slobodnog udarca pogodio mrežu nemoćnog Senedina Oštrakovića.

...
Izvor: YouTube

1 - Počeo je meč na stadionu INEA, kapaciteta 43.000 mjesta.

Zagrijavanje u toku. Prvak Bosne i Hercegovine nastupiti će u sljedećem sastavu: Oštraković, Tatomirović, Barbarić, Stepanov, Puzigaća, Radovac, Alispahić, Cimirot, Almir Bekić, Duljević, Benko.

Posted by FK Sarajevo on Среда 22. јул 2015.

- Škotski arbitar Kevin Klensi dijeliće pravdu na večerašnjem meču. Pomagaće mu Grem Čembers i Frensis Konor, dok je četvrti sudija Nikolas Velš, svi iz Škotske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC