Kad Subić "promiješa" odbranu Želje (VIDEO)

Autor:

Novi kapiten Borca Aleksandar Subić posebno je inspirisan kad igra protiv Željezničara. Pogledajte njegove "slalomaške" sposobnosti kroz gotovo cijeli tim sa "Grbavice".

3
A- A A+
Aleksandar Subic, FK Borac Foto: MONDO/Bojan Jakovljevic

  Aleksandar Subić (22) bio je jedan od najzaslužnijih za startnu pobjedu banjalučkog kluba u derbiju prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Željezničara na Gradskom stadionu (1:0).

Iako nije bio strijelac, radio je "šta je htio" po lijevoj strani protiv izabranika Milomira Odovića, koji su doduše bili umorni od evropskog nastupa protiv Ferencvaroša, ali to nikako ne umanjuje trijumf novog Borčevog "dječijeg vrtića".

U 51. minutu, Subić je dobio loptu na svojoj polovini a onda se u maniru slavnog švedskog skijaša Ingemara Stenmarka ili Italijana Alberta Tombe stuštio ka golu Želje i samo se fantastična odbrana golmana Marijana Antolovića ispriječila da postigne evrogol!

Izvor: Youtube

Sličan prodor sa potpuno istim raspletom napravio je i na "Grbavici" prethodne sezone u okviru 25. kola, kada mu je aplaudirao i trener crveno-plavih Vlado Jagodić.

Izvor: Youtube

Ostale vijesti