• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Negostoljubivi domaćini!

Autor mondo.ba

Na četiri od pet utakmica subotnjeg programa osmog kola Bundeslige, domaći timovi su upisali pobjede. Dvostruki strijelac Vedad Ibišević.

Nakon prvih 45 minuta u Njemačkoj „pala“ su samo dva gola, ali je u posljednjem kvartalu drugog poluvremena „pročepilo“, pa se na pet mečeva došlo do manje-više normalne statistike za Bundesligu - 12 pogodaka.

U derbiju subotnjeg popodneva u Menhengladbahu između Borusije i Volfsburga nije bilo golova sve do 75. minuta kad je domaćin „blic krigom“ stigao do sigurne pobjede - 2:0.

Prvi gol postigao je Norvežanin Havard Nordtvejt „volejčinom“ u padu sa ivice šesnaesterca, da bi samo tri minuta kasnije poslije kontranapada Ibrahim Traore matirao golmana Volfsburga Dijega Benalja.

Trijumf je Borusija apsolutno zaslužila jer je i do pogodaka bili bolji rival i imala mnogo zrelije šanse. Već u 11. minutu, preko Larsa Štindla, domaći su pogodili stativu, a u nastavku akcije, napadač ekipe iz Menhengladbaha je „odbranio“ čist gol nakon udarca saigrača Oskara Vendta.

Domaćin je u 32. minutu takođe i oštećen jer je pomoćnik Feliksa Cvajera podigao zastavicu u veoma izglednoj situaciji pred golom „vukova“ mada se fudbaler Borusije Fabijan Džonson nije nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

U nastavku oba tima praktično nisu ni šutirala ka golu već se uglavnom igralo između dva šesnaesterca sve do posljednjih 15-ak minuta kad je prepuni „Borusija park“ skočio na noge zbog voleja Nortvejta.

Ovo je domaćinu bio treći trijumf ove sezone, a drugi neuspjeh „vukova“.

Herta je upisala sigurnu i ubjedljivu pobjedu nad Hamburgerom (3:0). Berlinska ekipa je povela u 17. minutu pogotkom Solomona Kalua, koji je pogodio donji lijevi ugao gola HSV-a na asistenciju Mihaela Vajsera, da bi napadač Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević sa dva pogotka za dva minuta postavio tačku na trijumf plavo-bijelih.

Time je i dobio lični duel sa kolegom iz "zmajeva" Emirom Spasićem, koji je odigrao svih 90 minuta zaHamburger.

Štutgart je dva puta gubio u Hofenhajmu, ali je uspio da u sudijskoj nadoknadi "iščupa" jedan bod (2:2).

Hofenhajm je do prednosti protiv Štutgarta došao u 33. minutu iz jedanaesterca koji je skrivio reprezentativac Bosne i Hercegovine Toni Šunjić. Siguran realizator bio je Kevin Foland.

Samo što je ušao u igru u 63. minutu rezervni napadač „švaba“ Jan Kliment je izjednačio nakon što je bio najviši u skoku poslije kornera Danijela Didavija. Odlično je Čeh zahvatio loptu glavom i pogodio malu mrežu odmah do lijeve stative - 1:1.

Međutim, Foland je u 77. minutu ponovo pogodio za novo vođstvo Hofenhajma, ali je Timo Verner u sudijskoj nadoknadi spasio „švabe“ novog poraza - 2:2.

Srpski reprezentativac Aleksandar Ignjovski našao se u startnoj postavi Ajntrahta u gostujućem porazu od Ingolštata (2:0) , koju su osigurali Paskal Gros i Štefan Leks u posljednjih 15 minuta.

Bundesliga, osmo kolo

Hanover - Verder 1:0 (0:0)

/Sane 55/

Herta - Hamburger SV 3:0 (1:0)

/Kalu 17, Ibišević 76, 78/

Hofenhajm - Štutgart 2:2 (1:0)

/Foland 33 pen, 77 - Kliment 64, Verner 90 /

Ingolštat - Ajtraht Frankfurt 2:0 (0:0)

/Gros 78, Leks 84/

Borusija Menhengladbah - Volfsburg 2:0 (0:0)

/Nortvejt 75, Traore 79/

Nedjelja

Šalke - Keln (15.30 h)

Bajern - Borusija Dortmund (17.30 h)

Bajer Leverkuzen - Augsburg (17.30 h)

Igrano u petak:

Darmštat - Majnc 2:3 (1:2)

/Heler 27, Sailer 57 - Bel 15, Mali 24, De Blasi 64/

TABELA: Bajern (-1) 21, Dortmund (-1) 17, Šalke (-1) 16, Herta 14, Ingolštat 14, Volfsburg 12, Majnc 12, Leverkuzen (-1) 12, Keln (-1) 11, Darmštat 10, Hamburger 10, Ajntraht Frankfurt 9, Borusija Menchengladbah 9, Verder Bremen 7, Hofenhajm 6, Hanover 5, Augsburg (-1) 4, Štutgart 4.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC