• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glupost Adlera, autogol, LevaGOLski...

Autor mondo.ba

Tri neobična i srećna pogotka na otvaranju drugog dijela sezone u Bundesligi. Levandovski "ni kriv ni dužan" dvostruki strelac za Bajern protiv HSV-a.

Drugi dio sezone u Bundesligi počeo je derbijem HSV-a i Bajerna punim uzbuđenja, i na kraju valikim razočarenjem za domaće navijače.

HSV - Bajern 1:2 (0:1) 

Meč 18. kola Bundeslige donio je nova tri boda Bajernu za suverenu vladavinu na čelu tabele, ali u do njih su stigli uz mnogo sreće.

Tri neobične situacije, za jedne komične, za druge tragične, obilježile su duel u Hamburgu, a najveći pobjednik je Robert Levandovski koji je spletom okolnosti bio junak Bajerna u ovom meču.

Poljak je postigao dva pogotka i sa ukupno 17 golvoa učvrstio se na listi strelaca, a oba mu je namjestio Tomas Miler, s kojim zajedno juri tandem Džeko-Grafite i njihov rekord iz 2009. godine od ukupno 59 golova u sezoni.

Prvi od dva pogotka Levandovski je postigao u 36. minutu poslije potpuno nesmotrenog poteza Renea Adlera. Golman HSV-a je poslije kontranapada Bajerna potpuno nepotrebno u svom šesnaestercu oborio Milera koji je već šutirao loptu (ona je završila pored stative).

Miler je ispoštovao nepisano pravilo da onaj nad kojim je načinjen prekršaj ne izvodi jedanaesterac i prepustio ga Lvandovskom, a ovaj je bio precizan za vođstvo 1:0.

Mogao je i Miler nešto kasnije da postigne pogodak ali je njegov pokušaj glavom poslije centaršuta završio pola metra pored gola.

HSV je prethodno propustio dvije dobre prilike, ali šutevi Hanta u 13. i Majera u 21. minutu nisu bili dovoljno precizni.

Navijači kluba iz Hamburga ipak nisu bili previše razočarani poslije prvih 45 minuta igre, jer su gubili "samo" 1:0, za razliku od prošla dva duela sa Bajernom koja su završena trijumfom Bavaraca 5:0 i 8:0!

A već početkom drugog dijela velika radost na stadionu u Hamburgu, iako je Bajern po povratku sa odmora krenuo napadački.

Igrao se 53. minut kada je Hant izveo slobodnjak izdaleka sa desne strane i ubacio loptu u šesnatesterac, a ona je odskočila u petercu i završila u mreži. Gol je ipak pripisan Ćabi Alonsu koji je izgleda uspio da ju tek malo zakači i obezbijedi sebi epitet tragičara.

Da stvar bude gora po Bavarce, već u sljedećem napadu poslije jedne intervencije povrijedio se Boateng, pa je morao da napusti teren.

Lider na tabeli je međutim ponovo stigao do vođstva u 61. minutu, a gol je "ni kriv ni dužan" ponovo postigao Levandovski, ali zasluge i ovog puta idu Tomasu Mileru.

U prvom poluvremenu Miler je izborio penal koji je realizovao Levandovski, a ovog puta Nijemac je šutirao, a lopta je praktično pogodila Poljaka i skrenula u mrežu, prevarivši Adlera.

Robert Levandovski je čak malo pričekao sa slavljem, jer ni on sam nije bio siguran da je izbjegao ofsajd zamku, ali se nakon sekund-dva pogledom prema pomoćnom sudiji uvjerio da je zaista imao sreće - 2:1!

Pet minuta kasnije Alaba je odlično šutirao iz slobodnog udarca sa tridesetak metara, ali je pogodio stativu, pa se rezultat nije mijenjao.

Rezultat 2:1 ostao je na semaforu i poslije pokušaja domaćina u posljednjem minutu meča i Bajern je stigao do četvrte pobjede u nizu, ukupno 16. u sezoni.

Hamburger je poslije ovog poraza ostao na desetom mjestu, koje i nije toliko loše, ukoliko s euzme u obzir činjenica da su prethodne dve sezone jedva izborili opstanak u Bundesligi.

Bundesliga, 18. kolo:

HSV – Bajern 1:2 (0:1)

/Ćabi Alonso 53 autogol - Levandovski 36 penal, 61/

Subota

Hanover – Darmštat (15.30)

Herta – Augzburg

Hofenhajm – Bajer L.

Inglštat – Majnc

Keln – Štutgart

Borusija M. – Borusija D. (18.30)

Nedjelja

Ajntraht – Volfsburg (15.30)

Šalke – Verder (18.30)

Tabela: Bajern (+1) 49, Borusija D. 38, Herta 32, Borusija M. 29, Bajer L. 27, Šalke 27, Volfsburg 26, Majnc 24, keln 24, HSV (+1) 22, Inglštat 20, Augzburg 19, Darmštat 18. Ajntraht 17, Štutgart 15, Verder 15, Hanover 14, Hofenhajm 13

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC