• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: "Apotekarima" samo bod

Autor mondo.ba

Duel posljednjeplasirane i ekipe koja se bori za sami vrh njemačkog prvenstva završen je podjelom bodova. Kiks Herte, Štutgart kreće ka "sigurnoj zoni".

U duelu sa "fenjerašem" Hofenhajmom, Bajer iz Leverkuzena morao je da se zadovolji samo bodom. "Apotekari" su tako neplaniranim gubitkom dva boda u 18. kolu otvorili drugi dio sezone u Bundesligi.

Jiloan Hamad u svom prvom nastupu za prvi tim Hofenhajma (do sada nastupao za rezerve) donio je vođstvo u finišu prvog poluvrema. Golom švedskog internacionalca kurdskog porijekla domaći su vodili sve do petnaest minuta prije kraja, kada je izjednačenje "apotekarima" donio Omer Toprak. Potpuno zasluženo, s obzirom da je tim iz Leverkuzena u nekoliko navrata bio blizu da stigne zaostatak domaćih.

Ipak, to je bilo sve od gostiju. Meč je završen 1:1, a ovim bodom Hofenhajm je začelje tabele prepustio Hanoveru.

Iskusni Ugo Almeida doveden je kao pojačanje Hanovera u nastojanju da izbori opstanak i već u prvom meču postigao je pogodak. Ipak, sa dva gola Brazilca Vagnera Darmštat je preokrenuo i odnio bodove. Zanimljivo je da je Darmštat sedam puta tokom sezone pogodio okvir gola, od čega četiri puta protiv današnjeg rivala! Dva puta danas i isto toliko u prvom dijelu sezone.

U Berlinu, kiks Herte. Duel dvije ekipe koje su u najboljoj formi u posljednjih pet kola donio je uzbudljiv meč, sa mnoštvom prilika na obje strane, ali se na kraju mreže ipak nisu tresle.

Herta, kao najprijatnije iznenađenje ove sezone, nije uspjela protiv Augzburga da veže četvrti domaći trijumf i tako se približi trećeplasiranoj Borusiji iz Dortmunda, koja od 18:30 igra derbi sa imenjakom iz Menhengladbaha. Ipak, tim iz Berlina već 421 minut je bez primljenog gola, što je svakako uspjeh za pohvalu.

Bh. internacionalac Vedad Ibišević odigrao je svih 90 minuta i zaradio žuti karton.

U posljednjih 19 međusobnih utakmica Kelna i Štutgarta domaćin nije uspio da slavi, što je najduži niz u istoriji Bundeslige.

Keln je poražen na svom stadionu od Štutgarta, a "jarčevi" su primili osmi gol glavom ove sezone, što je rekord u Bundesligi. Iako su domaći poveli golom Antonija Modesta sa "bijele tačke", Štutgart je do pauze izjednačio, a onda u nastavku postigao dva gola i najavio bolje igre u nastavku prvenstva i bijeg sa začelja tabele.

Srpski internacionalac Filip Kostić bio je asistent kod drugog gola gostiju, koji je postigao Timo Vernet. U redovima domaćih debitovao je Filip Mladenović, koji je nedavno stigao iz BATE Borisova. Šansu u nastavku dobio je i Miloš Jojić.

Ingolštat je konačno slavio, poslije četiri sušna kola. Minimalnim rezultatom savladan je Majnc, koji je tako doživio drugi uzastopni ligaški neuspjeh.

BUNDESLIGA - 18. KOLO:

Hanover - Darmštat 1:2 (1:1)
/Almeida 10 - Vagner 31, 48/

Herta - Augzburg 0:0

Hofenhajm - Bajer Leverkuzen 1:1 (1:0)
/Hamad 40 - Torpak 75/

Ingolštat - Majnc 1:0 (1:0)
/Hartman 41 penal/

Keln - Štutgart 1:3 (1:1)
/Modest 19 penal - Didavi 36, Verner 51, Gentner 83/

Borusija M. - Borusija D. (18:30)

U nedjelju:

Ajntraht - Volfsburg (15:30)
Šalke - Verder (18:30)

Odigrano u petak:

HSV - Bajern Minhen 1:2 (0:1)
/Ćabi Alonso 53 autogol - Levandovski 36 penal, 61/

TABELA: Bajern Minhen 49, Borusija Dortmund (-1) 38, Herta 33, Borusija Menhenglabah (-1) 29, Bajer Leverkuzen 28, Šalke (-1) 27, Volfsburg (-1) 26, Majnc 24, Keln 24, Ingolštat 23, HSV 22, Darmštat 21, Augzburg 19, Štutgart 18, Ajntraht (-1) 17, Verder (-1) 15, Hofenhajm 14, Hanover 14.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC