• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Empoli konkretniji, Milanu bod "puna kapa"

Autor mondo.ba

Iako je domaćin imao više od igre tokom skoro cijelog meča i bio bliži pobjedi, ekipa Siniše Mihajlovića znala je da iskoristi svoje prilike i odnese bod sa stadiona "Karlo Kastelani".

Ne postoji kiks Milana, a da u istoj rečenici ne bude ispisano i "smjena Siniše Mihajlovića". Tako će vjerovatno biti i ove 23. januarske noći, kada "rosoneri" i pored dva vođstva nisu uspjeli da savladaju "žilavi" Empoli.

Ipak, s obzirom na prikazano večeras, teško je reći da li je ostvareni remi na stadionu "Karlo Kastelani" zaista kiks milanskog tima.

EMPOLI - MILAN 2:2 (0:1)

Iako je Empoli krenuo furiozno prema golu Milana od prvog minuta, prvu priliku na utakmici "rosoneri" su pretvorili u vođstvo, ali iz očiglednog ofsajda. Ove sezone sjajni Karlos Baka pobjegao je svojim čuvarima i matirao nemoćnog Lukaša Skorupskog već u osmom minutu.

...
Izvor: YouTube

Skoro nevjerovatno zvuči činjenica da je Kolumbijac čak osam od 10 ovosezonskih golova u Seriji A postigao iz prvog udarca na okvir gola na meču!

U 29. minutu Masimo Makarone postigao je pogodak, takođe iz ofsajda, ali je ovaj put sudijska trojka dobro reagovala i poništila gol iskusnog napadača.

Ipak, samo tri minuta kasnije, na semaforu je 1:1. Sjajnu akciju Empolija krunisao je Pjotr Zjelinski golom kroz noge mladom čuvaru mreže Milaneza Đanluiđiju Donarumi.

Asistent je bio Rikardo Saponara, fudbaler koji je u Milanu proveo dvije godine, ali nikada nije dobio pravu priliku na "San Siru".Bila je to njegova sedma asistencija ove sezone, po čemu je apsolutni lider Serije A u ovom segmentu.

...
Izvor: YouTube

Mnogo sreće imali su "rosoneri" u 47. minutu, kada su stigli do novog vođstva.

Defanzivac Empolija Lorenco Toneli napucao je Mbaje Nijanga, lopta se od njegovog lica odbila direktno na nogu Đakoma Bonaventure, koji je spretno iskoristio poklon i ponovo vratio prednost na stranu Milana.

Ponovo su gosti lako prokockali vođstvo. Manuel Pućareli je šutirao, Donaruma samo nakratko odbio loptu na nogu "starom vuku" Makaroneu, a njemu nije bilo teško da je sa par metara sprovede u nebranjenu mrežu za 2:2.

...
Izvor: YouTube

Milan nije poražen na gostovanju Empoliju u posljednjih 11 utakmica (pet pobjeda i šest remija).

Imao je Empoli još nekoliko odličnih prilika do kraja, ali nije uspio doći do trečeg gola. S druge strane, gol Makaronea kao da je "sasjekao" igrače Milana, koje ni izmjene Mihajlovića (Kristijan Zapata, Mario Baloteli, Kevin Prins Boateng) nisu mogle da razdrmaju.

U prvom današnjem meču Frozinone i Atalanta odigrali su meč bez golova. Obje ekipe tako su nastavile veoma lošu seriju. Debitant u Seriji A ne zna za trijumf već sedam utakmica, a tim iz Bergama pet.

Preostali susreti ovog kola na programu su u nedjelju, a derbi kola igra se u večernjem terminu od 20:45, kada će Juventus ugostiti Romu.

SERIJA A - 21. KOLO:

Empoli - Milan 2:2 (0:1)
/Zjelinski 32, Makarone 61 - Baka 8, Bonaventura 47/

Frozinone - Atalanta 0:0

U nedjelju:

Fiorentina - Torino (12:30)
Sasuolo - Bolonja (15:00)
Inter - Karpi
Lacio - Kjevo
Verona - Đenova
Sampdorija - Napoli
Palermo - Udineze
Juventus - Roma (20:45)

TABELA: Napoli 44, Juventus 42, Inter 40, Fiorentina 38, Roma 36, Milan (+1) 33, Sasuolo 32, Empoli (+1) 32, Lacio 28, Kjevo 27, Torino 26, Atalanta (+1) 26, Udineze 24, Sampdorija 23, Bolonja 23, Đenova 22, Palermo 21, Karpi 17, Frozinone (+1) 16, Verona 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC