• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilardino prestigao Batistutu

Autor mondo.ba

Napadač Palerma Alberto Đilardino pogotkom protiv Karpija prestigao čuvenog Argentinca Gabrijela Batistutu na vječnoj listi strelaca Serije A.

Derbi začelja odigran u okviru 22. kolu Serije A završen je podjelom bodova – 1:1.

Remi praktično nikom nije odgovarao pošto je Karpi i dalje prvi „ispod crte“ sa 19 osvojenih bodova dok je Palermo četiri stepenice više sa 25 bodova iz 22. kola.

Prvi gol na utakmici koji je postigao Alberto Đilardino ostaće upamćen, jer je njim popularni „Đila“ pretekao Batistutu na 11. mjestu vječne liste strelaca u Seriji A.

U svom 484. Nastupu Đilardino je postigao svoj 183. pogodak u italijanskom prvenstvu i tako prešišao Batistutu koji se u "kalču" radovao 182. puta.

Gol Đilardino
Izvor: YouTube

Biće teško da Đilardino dostigne najboljeg strelca ikad, Silvija Piolu, koji je u poreiodu od 1930. do 1954. godine u dresu Pro Verčelija, Lacija, Juventusa i Novare postigao 275 golova, ali bi vrlo brzo mogao da ugrozi Đuzepea Sinjorija koji je postigao 187 pogodak, ili Alesandra Del Pjera koji je postigao gol više.

Od aktivnih igrača u Top 10 najboljih strelaca su samo Antonio Di Natale na šestoj poziciji sa 207 golova i Frančesko Toti na drugoj poziciji sa 245 postignutih golova.

Sve golove u Seriji A Toti je postigao za Romu, kao i Del Pjero za Juventus, dok je Đilardino zabijao u dresovima osam klubova – Pjaćence, Verone, Parme, Milana, Bolonje, Đenove, Fiorentine i Palerma.

Najviše ih je postigao u dresu Fiorentine, njih 51 u pet sezona, ali najbolje golgeterske dane imao je u Parmi, kada je u tri sezone postigao 50 golova što mu je donijelo 2004. Godine donijelo titulu najboljeg mladog igrača u Seriji A, a godinu kasnije i titulu najboljeg igrača u Seriji A, te naravno i nagradu za najboljeg italijanskog igrača .

Nakon toga Đilardino je prešao u redove Milana s kojom je 2007. Godine osvojio pehar Lige šampiona, najtrofejniji trofej u njegovoj karijeri uz titulu svjetskog prvaka sa reprezentacijom Italije osvojenu godinu ranije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC