• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trijumf Rome, odličan debi Zukanovića

Autor mondo.ba

Roma strepila do finiša protiv Frozinonea, ali na kraju uzela sva tri boda. Odličan debi Zukanovića i Šaravija za "vučicu“, Pjanić zapečatio sudbinu "kanarinaca“.

Ono što nije uspjelo Lučijanu Spaletiju jeste Ervinu Zukanoviću i Stefanu El Šaraviju. Na svom debiju za Romu upisali su trijumf, a savladan je Frozinone rezultatom 3:1.

Poslije remija i poraza Spaleti je konačno upisao i pobjedu, a nju su mu donijeli Naingolan u 18. te Šaravi sjajnim pogotkom u 48. minutu, poslije asistencije Zukanovića, i Pjanić šest minuta prije kraja.

Suočen sa povredama Dinjea. Florencija, Galkea i Torosidisa, ponovo je Spaleti imao problem da sastavi defanzivni trio u formaciji 3-5-2. Njega je osim sada već ustaljenog De Rosija popunio i tek pridošli Ervin Zukanović kao lijevi stoper, pa je tako Roma otvorila meč sa tri reprezentativca BiH pošto su u sastavu bili i Miralem Pjanić i istureni Edin Džeko.

„Kanarinci“ su kao 18. ekipa na tabeli predstavljali idealnu žrtvu za „vučicu“ kojoj je trebala pobjeda da dobije na samopouzdanju, ali i da se održi u vrhu tabele. Ipak, na početku meča nije sve išlo tako tečno, a u par navrata gosti su imali odlične šanse.

Već u uvodnim minutama svog debija u dresu Rome Zukanović se istakao, spasivši čist gol u 17. minutu, a ovaj promašaj kažnjen je praktično već u sljedećem napadu Rome.

Fudbaleri u bordo dresovima u pravom "jurišu“ krenuli su ka golu protivnika, a Naingolana ni pad u šesnaestercu nije spriječio da postigne pogodak. Belgijanac je sa zemlje šutirao i matirao Lealija za vođstvo Rome.

...
Izvor: YouTube

Ono je međutim trajalo tek pet minuta, a onda je do izražaja došla neuigranost Romine odbrane sa dislociranim De Rosijem i novajlijom Zukanovićem.

Kjofani je prošao po desnoj strani u šesnaesterac i odličnim udarcem poslao loptu kroz noge Šćešniju za izjednačenje 1:1.

...
Izvor: YouTube

Tim rezultatom završeno je i prvo poluvrijeme u kojem je statistički Roma uputila 13 šuteva, ali je osim gola Naingolana samo onaj Edina Džeke iz 36. minuta predstavljao pravu opasnost po gol Nikole Lealija. Napadač iz BiH dobro je šutirao po zemlji, ali je Leali krajnjim naporom odbio loptu u korner.

Stefan El Šaravi stigao je na pozajmicu u Romu iz Monaka, a već na svom prvom meču pokazao je da bi mogao da se vrati u onu sjajnu formu, kao kada je igrao za Milan.

U 48. minutu Zukanović je centrirao, a El Šaravi je petom poslao loptu u mrežu za vođstvo 2:1.

...
Izvor: YouTube

Gosti se međutim nisu predavali, pa se ekipa Lučijana Spaletija mogla opustiti tek poslije gola Miralema Pjanića, šest minuta prije kraja.

Pjanić je pogodio mrežu i „ovjerio“ pobjedu „vučice“, a asistent je bio Frančesko Toti, koji je prethodno zamijenio neubjedljivog Edina Džeku.

...
Izvor: YouTube

Roma je tako stigla do druge pobjede u posljednjih deset mečeva, pobjede kojom se učvrstila na petom mjestu na tabeli i nagovijestila borbu za sami vrh.

Frozinone je ostao na 18. mjestu sa zaostatkom od četiri boda za Sampdorijaom, koja je iznad crte, ali bi ta prednost mogla biti veća nakon kompletnog 22. kola.

Serija A, 22. kolo:

Karpi – Palermo 1:1 (0:1)

(Maknozu 74 – Đilardino 24)

Atalanta – Sasuolo 1:1 (1:1)

(Dens 32 – Berardi 27)

Roma - Frozinone 3:1 (1:1)

/Naingolan 18, El Šaravi 48, Pjanić 84 – Kjofani 23/

Nedjelja:

Kjevo – Juventus (12.30)

Bolonja - Sampdorija (15.00)

Đenova – Fiorentina

Napoli – Empoli

Torino – Verona

Udineze – Lacio

Milan – Inter (20.30)

Tabela: Napoli 47, Juventus 45, Fiorentina 41, Inter 41, Roma (+1) 38, Milan 33, Sasuolo (+1) 33, Empoli 32, Lacio 31, Kjevo 27, Atalanta (+1) 27, Torino 26, Bolonja 26, Palermo (+1) 25, Udineze 24, Đenova 23, Sampdorija 23, Karpi (+1) 19, Frozinone (+1) 16, Verona 10

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC