• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov debi - šanse, prečke, crveni i ništa!

Autor mondo.rs

Šanse, dve prečke, igrač više, pa spašavanje žive glave u 75. minutu kada je rival imao šansu meča. Posle svega, aplauzi za crno-bele koji su odigrali sjajan meč i uspeli da ne postignu gol.

 Partizanov debi - šanse, prečke, crveni i ništa! Izvor: MN PRESS

Partizan dugo nije odigrao utakmicu lepšu za gledanje.

Partizan dugo nije promašio više šansi.

Ruku na srce, Partizan dugo nije bio toliko i nesrećan i srećan u isto vreme.

Nakon što su se crno-beli na debiju u sezoni 2016/17 propisno ispromašivali, dva puta uzdrmali prečku i proslavili golmana Martina Polačeka, lagano su mogli da prime gol za šokantan poraz u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

No, i Lukas Pjatek u 75. minutu bio je jednako nesnalažljiv u gol šansi kao i Nemanja Mihajlović, Miroslav Bogosavac, Miroslav Radović, Marko Janković i Bojan Đurđić u više navrata pre toga.

Bar četiri-pet puta mogli su momci Ivana Tomića da pošalju loptu u mrežu, ali su one pred desetak hiljada ljudi u Humskoj ostale – prazne – 0:0!

/sve ključne detalje, šanse, prečke, isključenje... možete videti u "iz minuta u minut" sekciji izveštaja/

Ovaj rezultat mogao bi da zabrine pred revanš u Poljskoj, ali kada budu odgledali reprizu prve takmičarske utakmice u sezoni 2016/17, fudbaleri Partizana shvatiće da su za klasu bolji i brži od Poljaka, koje je od prve do poslednje sekunde u igri držao – Slovak, Polaček.

Partizan u Evropi

2015/16 – Liga Evrope

2014/15 – Liga Evrope

2013/14 – kvalifikacije

2012/13 – Liga Evrope

2011/12 – kvalifikacije

2010/11 – Liga šampiona

2009/10 – Liga Evrope

2008/09 – Kup UEFA

2007/08 – diskvalifikovan

2006/07 – Kup UEFA

2005/06 – kvalifikacije

2004/05 – Kup UEFA

2003/04 – Liga šampiona ...

Poslednju šansu na utakmici, u 90. minutu, imao je Valeri Božinov, koji je na pas Saše Marjanovića istrčao pred Polašeka, ali ga je u prirpremi šuta stigao rival i izblokirao. Bila je to samo jedna od brojnih šansi koje su crno-beli proćerdali, a ostaće upisano i da se dva puta tresla prečka, prvo posle udarca Bogosavca, potom i Đurđića.

Prošle sezone, Partizan je umeo sa dva ili tri gola razlike da pobedi u mečevima u kojima nije stvorio "ni pola" onoga što je gradio i rušio po lepom vremenu i terenu za igru, pa je pretpostavka da će Tomić nedelju pred put u Poljsku iskoristiti da popravi završnicu ekipe koja je večeras dala sve od sebe i, paradoksalno, više problema imala kada su gosti ostali sa igračem manje.

Grubi i neoprezni centarfor Mihal Papadopulos, inače Čeh, isključen je s pravom u 56. minutu i to je, nećemo sada ulazi u analizu zbog čega, dovelo do toga da Zaglembje u 60. i naročito 75. minutu, ima jedine, najbolje i idealne šanse za gol – prvu je propustio Adrijan Rakovski sa sedam metara, posle pasa Lukasa Janoške i loše intervencije odbrane crno-belih, a drugu Pjatek, koji je istrčao sam pred "hladnog" Bojana Šaranova i pokušao da bude veći fudbalski šmeker nego što zapravo jeste – spoljnim delom stopala tukao je nekontrolisano preko prečke.

Malo kada je Partizanova publika častila ekipu aplauzima posle ovakvih ishoda u Humskoj, večeras jeste i to dosta govori o tome kakva je utakmica viđena.

Mladi Mihajlović nastavio je tamo gde je stao prošle sezone, bio je opasan i s loptom i bez nje, napadajući prostor utrčavanjem iza leđa čuvarima. Dobijao je dobre lopte i delio ih, šutirao lukavo u par navrata, asistirao debitantu Đurđiću "kod prečke", ali nije uspeo da napravi "presudan" potez...

S druge strane, ne slučajno, već sasvim zasluženo, još jedan debitant, Marko Janković, radio je neumorno i svrsishodno sve do zamene u finišu utakmice, pokazao da može da napada i po boku, i kad "seče u sredinu", poslao je divnu loptu Mihajloviću u finišu utakmice, ali - bez "presudnog" poteza.

Povratnik Radović, koji je imao svu slobodu u igri, odmah je nagovestio da će biti lider ovog tima, diktirao je tempo, radio u oba pravca - bez "presudnog" poteza večeras.

Sredinu terena suvereno su držali kapiten Darko Brašanac i preoštri Everton, koji je rano i nepotrebno dobio žuti karton, pa morao da se štedi u par navrata u nastavku, ali uspeo da iznese taj pritisak i odigra dobar meč, baš kao i Brašanac koji je pokazao da ume da odigrao i "box to box" ulogu jednako dobro, kao i kada ga Tomić "gurne gore" iza napadača, ali napadači...

Od kada je UEFA uvela grupnu fazu i u drugom po značaju takmičenju u Evropi, pre 12 godina, Partizan nije izborio jesen na međunarodnoj sceni samo četiri puta. Tri puta svojom krivicom, a jednom zahvaljujući huliganima, kada je diskvalifikovan u toku kvalifikacija.

Moraće bolje u revanšu, naročito Đurđić, koji u prvom poluvremenu nije na pravi način pratio proste i brze akcije Mihajlovića, Radovića i Jankovića, kojima se pravovremeno priključivao Bogosavac, uvek opasan kada se približi protivničkom golu.

Odbrana Partizana sa mladim Nikolim Milenkovićem i ne preterano starijim Sedrikom Goguom nije imala mnogo posla, ali je mogla lako da bude kažnjena u dva navrata za nesmotrenost i dekocentraciju, što bi kompletniji i jači timovi od skromnog Zaglembja sigurno kaznili, tako da će sledeća radna nedelja biti veoma važna i za Tomića i za klub.

Propušteno u Srbiji nije nenadoknadivo u Poljskoj, no moraće crno-beli da izvedu nekoliko "presudnih" poteza, bez izgovora!

Partizan:
Šaranov – Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac – Everton, Brašanac (od 75. Marjanović) – M. Janković (od 83. Stevanović), Radović, Mihajlović – Đurđić (od 69. Božinov).

Klupa: Kljajić, Bandalovski, Marjanović, S. Ilić, Ostojić, Božinov i A. Stevanović.

Zaglembje: Polaček – Čotra, Dabrovski, Guldan, Todorovski (od 73. Tošik) – L. Pjatek, Kubicki – Voznijak, Rakovski (od 66. Pjatek), Janoška (od 83. Vlaško) – Papadopulos.

Klupa: Forenc, Jah, Janus, Tošik, K. Pjatek, Zbožjen, Vlaško.

Sudi Izraelac Eitan Šmuelevic.

UŽIVO: Vojvodina - Kohans Kvej

UŽIVO: Videoton - Čukarički



IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ!

83 - Izmena na obe strane, Stevanović umesto Jankovića i Vlaško umesto Janoške. Aplauzi za Jankovića posle debija u seniorskom timu Partizana, u koji je došao zaobilaznim putem, nakon završene "škole" u Humskoj.

76 - NEVEROVATNO!

Ništa, ništa i onda šansa utakmice - za Zaglembje! Dok je Marjanović ulazio u igru, Partizan je krenuo u akciju, naivno izgubio loptu na sredini terena, 31-godišnji vezista Pjatek istrčao je sam pred Šaranova, iako je mogao da ga "pita" gde će šutirati uradio je to naizgled "šmekerski" a zapravo je nekontrolisano poslao loptu preko prečke spoljnim delom stopala.

Uhvatio se za glavu, kao i navijači Partizana. Poljaci su u sekundi mogli da dođu do 0:1.

Partizan - Zaglembje 0:0 - stopostotna sansa za Zaglembje 75'
Izvor: YouTube



75 - Tomić na teren šalje Marjanovića, koji će debitovati za Partizan u 29. godini. Osvežiće vezni red umesto kapitena Brašanca, koji je pretrčao "maraton".

71 - MIHAJLOVIĆ!

Partizan stvara šanse lako kao retko kada. Partizan ne koristi šanse kao retko kada. Janković je levom nogom poslao idealan pas iz dubine u 16 metara, Mihajlović se iza leđa odbrane pojavio pred Polačekom - pravo u njega!

Navijači su već nervozni, iako mogu da budu veoma zadovoljni kako je "Parni valjak" igrao večeras.

69 - Svega 20-ak minuta imaće Božinov da pokaže šta zna, a deluje da bi ova utakmica mogla da bude "njegova", jer je Partizan stalno "gore", a Bugarin se odlično snalazi s loptom na malom prostoru, više problema ima kada je pred njim brisan prostor.

66 - Trener gostiju Stokovjet pravi ofanzivnu zamenu, Pjatek umesto Rakovskog. Tomić zagreva Božinova.

65 - EVERTON!

Seva sa svih strana ispred golmana Polačeka, koji uspeva da izbegne udar groma. Sa distance je, posle gužve u šesnaestercu Partizana, šutirao snažno Everton, ali je i to golman Zaglembja uspeo da savlada.

65 - RADOVIĆ!

Tukla je crno-bela "desetka" sa ivice kaznenog protora, Polaček namestio ruke kao da će odbiti loptu, ali je ona završila u korneru. Panična reakcija.

61 - ŠANSE NA OBE STRANE!

U istom minutu, u razmaku od 30-ak sekundi, i jedni i drugi su mogli, tj. morali da postignu gol. Iako s igračem manje od pre pet minuta, fudbaleri Zaglembja stvorili su najbolju šansu na utakmici pritisnuvši odbranu Partizana, Janoška se izborio za loptu "visoko" posle duela sa Vulićevićem, odmah je odigrao u sredinu za Rakovskog, koji je istrčao ispred Milenkovića i sa sedam metara, iz prve, bio malo neprecizan.

Kako je Partizan krenuo u akciju - nova šansa!

Radović je u svom stilu s levog krila ušao u sredinu, odigrao savršen pas u prostor za Jankovića, koji je klizećim startom uspeo da dođe do lopte, ali ne i uputi precizan šut sa 7-8 metara. Umalo pred gola!

56 - CRVENI KARTON!

Šta je mislio Papadopulos!? Verovatno ništa, jer da jeste, znao bi da ima žuti karton i da ne sme ni faulovima da seče kontre Partizana, a još manje da drži rukama crno-bele kada žele brzo da izvedu loptu.

Kapiten srpskog tima, Brašanac, povukao je kontru, stigao ga je centarfor Zaglembja, oborio na sredini i, možda bi mu Šmuelevic oprostio taj start, da Papadopulos potom nije ustao i držao Brašanca za ruke dok je pokušavao na brzinu da izvede prekid. Uzalud su se narandžasti bunili, ostali su opravdano s igračem manje u polju.

Crveni.
Izvor: YouTube



53 - POLAČEK!

Golman Zaglembja bacio se i poslao Radovićev udarac pored stative, posle brze i proste akcije crno-belih po desnoj strani. Janković je vukao, stao, sačuvao loptu, pogledao, dodao do Radovića, ovaj šutirao iz prve, lukavo, ali... Samo novi korner.

51 - OPET PREČKA!

Lopta jednostavno neće u gol, kad je Partizan u pitanju. Nakon što je Radović fauliran iskosa s leve strane, Mihajlović je zaista savršeno izveo prekid, centrirao je i jako i precizno, prebacio "ceo" peterac i pogodio Đurđića u čelo, a ovaj s tri metra - u PREČKU!?

PRECKA Nikola Djurdjic // Partizan 0 - 0 Zaglebie
Izvor: YouTube



50 - Gde su stali u prvom, nastavili su crno-beli u drugom poluvremenu - ofanzivno. I publika ih hrabri, ali gol se čeka.

46 - Bez promena na obe strane nastavljeno je drugo poluvreme.

"Vrlo ofanzivnom Partizanu nedostaje samo gol. Crno-beli bolji i konkretniji od prvog minuta. Igrači su na pauzu ispraćeni aplauzima, a sudijska trojka iz Izraela zvižducima čitavog stadiona", javlja naš reporter iz Humske.

Statistika prvog poluvremena.



45+1 - Poluvreme! Nekako, fudbaleri Partizana uspeli su da ne postignu gol u prvih 45 minuta, iako su imali odličan tempo, napadali, držali goste bez poseda i šanse za gol, ali... Mihajlović u dva navrata, potom Radović, pa Bogosavac jednom i potom Đurđić u finišu prvog poluvremena nisu bili dovoljno precizni i pribrani u završnicama.

Četiri velike šanse za gol u suštini dobar su učinak za poluvreme, ako se radi o debiju u sezoni, ali gol se i dalje čeka.

44 - Opomena i za goste, žuti karton dobio je napadač Papadopulos.

41 - ĐURĐIĆ!

Uh, kako se nije snašao centarfor crno-belih posle kardinalne greške Voznijaka. Vezista Zaglembja očajno je pokušao da ispuca jedan centaršut s desne strane, lopta mu je prešla preko noge i zapravo je asistirao Đurđiću, koji to nije očekivao, probao je iz prve da šutira i - promašio sve!

37 - PREČKA!

Neverovatno šta u dva navrata nisu iskoristili crno-beli, naročito Bogosavac. Posle leve, napali su fudbaleri vicešampiona Srbije po desnoj strani, centrirao je Radović, Mihajlović bio "kratak" u skoku, ali to je samo dovelo do toga da na drugoj stativi Bogosavac primi loptu i u padu tuče svom snagom levom nogom - u "gredu"!

Uzdasi i aplauzi u Humskoj.

Partizan - Zaglebje , prečka Bogosavca
Izvor: YouTube



36 - MIHAJLOVIĆ!

Ovo mu je već "trademark" potez. Dobio je loptu iskosa na levoj strani, namestio se na udarac desnom nogom, gađao dalji ugao, tj. "malu mrežu" i pogodio bi da na putu ka golu lopta nije okrznula u leđa Dabrovskog. Tik pored stative! Četvrti korner...

33 - RADOVIĆ!

Posle kornera, crno-beli odlučili su se za akciju, Mihajlović je idealno centrirao, a "desetka" Partizana na petercu uspela samo neprecizno da zahvati loptu glavom. Dobra šansa.

32 - Opasnu kontru povukli su crno-beli, ne i završili. Od 16 do 16 stigli su za par sekundi, ali Janković u sprintu nije uspeo da primi fantastičan pas Mihajlovića u prostor. Lopta mu se od pete odbila unazad, na nju je natrčao Radović, ali tada već nije mogao da uradi nešto više osim da izbori korner.

28 - Preteruje Everton s oštrinom u duelima od prvog minuta i sudija mu je to tolerisao do 28. kada mu je pokazao žuti karton. Teško da je bilo potrebe za tim, gosti nisu u trenutku starta bili ni u kakvom opasnom napadu...

27 - Drugi put na meču Janković lako prolazi Čotru i ovaj mora da ga ruši. Šmuelevic ga je upozorio.

25 - Posle četvrt sata igre beležimo prvi pokušaj fudbalera Zaglembja. Izdaleka i neprecizno.

20 - Jug, uz pomoć bočnih tribina, vodi skandiranje: "Srbija, Kosovo"! U isto vreme, Partizan napada...

Grobari skandiraju Kosovo - Srbija | Partizan - Zaglebje | 14.07.2016.
Izvor: YouTube



17 - "Partizan deluje mnogo brže nego prošle sezone. Vrlo je agresivan i lopta se retko odigrava nazad, nastoji se da se uvek nađe rešenje napred. Krila Mihajlović i Janković za sada deluju kao odlična rešenja", utisak je našeg kolege koji utakmicu prati na stadionu.

15 - ŠANSA!

Dugo je okolišao Partizan oko gola Zaglembja, a onda je Gogua rešio da razbije koncepciju i to je uradio sjajno - s pola terena posla je jak i precizan pas koji je "pocepao" zonu gostiju uzduž, mladi Mihajlović uspeo je nekako i da izbegne ofsajd zamku i da primiri loptu, ali kada se našao iskosa s leve strane oči u oči s golmanom Polačekom ovaj je uspeo da mu "skine" udarac koji je tražio put do mreže između golmana i "prve stative".

Odlična akcija crno-belih.

Partizan - Zaglembje 0:0 - prva sansa za Partizan Mihajlovic 15'
Izvor: YouTube



12 - Partizan u ofanzivi. Traži se pravi potez u poslednjoj četvrtini terena.

7 - Zapetljali su se crno-beli. Nisu šutirali direktno, probali su akcijom, neuspešno.

6 - Faul u crvenoj zoni! Debitant Janković vezao je dva dobra poteza i bio oboren na 17 metara iskosa s leve strane, odakle bi opasni trebalo da budu dešnjaci u timu Partizana.

4 - Prva uzbuđenja u Humskoj. Partizan je akcijom kroz sredinu "otvorio" goste po levoj strani, odakle je Mihajlović uputio dobar centaršut, "narandžasti" su se na kratko odbranili, a na odbijenu loptu natrčao je Vulićević, tukao iz prve - pored gola!

1 - Počeo je meč!

20.15 - U trenutku kada je utakmica počela, na stadionu je presutno oko 10.000 navijača.

20.06 - Poljski navijači, njih oko 300,nisu doški na stadion. Zadržani su na granici gde su jod njih pronašli drogu i oružje.

20.05 - "Ne sećam se da je bilo manje navijača na prvoj evropskoj utakmici. Očigledno da je razlog podela oko kluba, kao i različiti stavovi navijača Partizana", javlja se naš reporter Vladimir Sukdolak iz Humske.

20.01 - Pročitajte s kakvim očekivanjima su gosti stigli u Humsku.

20.00 - Zaglembje je u 1. kolu kvalifikacija izbacilo Slaviju iz Sofije, uprkos porazu u prvom meču na strani od 1:0. U revanšu u Poljskoj bilo je 3:0.

19:58 - Na oko 15-ak minuta do početka meča, na stadionu je oko 6.000 ljudi.

Izvor: MONDO



19:34 - Biće zanimljivo videti i kakav će odziv navijača biti za premijeru u sezoni 2016/17. U prethodnih pet godina, kada su prve zvanične utakmice u Humskoj u pitanju, poseta je bila 18, 12, 15,5, 10 i 18,5 hiljada gledalaca.

19:26 - Navijači iz Poljske "naoružali" su se pred put u Beograd.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC