• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monika Puig – zlatna žena Portorika!

Autor mondo.ba

Simpatična teniserka iz Portorika Monika Puig nova je olimpijska šampionka!

U finalu ženskog singla u Rio de Žaneiru Portorikanka je savladala Anđeliku Kerber rezultatom 6:4, 4:6, 6:0 i zlatnim slovima se upisala u istoriju portorikanskog sporta.

Ovo je prvo olimpijsko zlato za Portoriko u istoriji i tek deveta olimpijska medalja, a nikada ranije nije ju osvajala žena.

Dvadesetdvogodišnja Portorikanka odigrala je sjajno olimpijski turnir i zasluženo stigla do zlatne medalje.

Dovoljno je reći da je na putu do zlata, osim druge igračice svijete, Anđelike Kerber, Puig eliminisala i četvrtu igračicu na WTA listi, Garbin Muguruzu, a do finala je stigla pobjedom 2:1 u setovima protiv Petre Kvitove.

Portorikanka se tu nije zaustavila, odlučila je da svoj san dosanja do kraja, a za to joj je bila potrebna pobjeda nad Anđelikom Kerber, koja ju je dva puta ranije zaustavljala. Bilo je to prije tri godine u Brizbejnu i prošlog ljeta u Torontu.

Treća sreća za Moniku Puig osmjehnula se u Riju.

Prvi set počeo je loše po nju, brejkom Njemice, međutim, već u narednom gemu Portorikanka je napravila ribrejk i prvi set je ušao u egal koji je trajao do desetog gema.

Kada je bilo najpotrebnije Puig je napravila razliku i iskoristila tek drugu brejk priliku u ovom meču za osvajanje prvog seta.

Drugi set počeo je ponovo brejkom Anđelike Kerber koja ga je potvrdila u narednom gemu.

Čekala je Puig svoju priliku, a nju je izborila odličnom dijagonalom za 15:40 u osmom gemu. Kerber je u sljedećem poenu poslala loptu u mrežu poslije najduže razmjene udaraca na mrežu i Puig je izjednačila na 4:4.

Mnogo grešaka napravila je Puig u narednom gemu, između ostalog i dvostruku servis grešku kojom je dozvolila Anđeliki Kerber da stigne do brejk lopte. Njemica je to iskoristila i povela 5:4.

U odlučujućem gemu drugog seta Puig je spasila tri set lopte na 40:0, potom još jednu, a tek iz petog pokušaja Kerber je stigla do poena za izjednačenje u setovima – 1:1.

Za razliku od prva dva Puig je treći set konačno počela osvajanjem svog servis gema. Dobru igru krunisala je i brejkom u narednom gemu za solidnu prednost u odlučujućem setu.

Nju je potvrdila u narednom setu, a kada je napravila novi brejk za 4:0 njeni navijači na tribinama, a i sve više njih pored malih ekrana počeli su praktično već da slave.

Morali su ipak malo da sačekaju, čak i nakon što je Portorikanka povela 5:0.

Imala je Puig meč loptu u narednom gemu, međutim, Njemica je uspjela da smanji na 5:1 i odluka u zlatu pala je u maratonskom sedmom gemu trećeg setu.

Čak četiri brejk lopte spasila je Puig, od kojih tri vezane na 0:40, potom propustila dvije meč lopte, a onda dozvolila protivnici još dva puta da se ponada da može nešto da preokrene u ovom meču.

Ipak, dvije posljednje brejke prilike ostale su samo na tome, a Portorikanka je potom odlučila da završi agoniju svojih navijača i stigla do odlučujućeg poena za 6:1 u trećem setu i istorijsko zlato.

U meču za bronzanu medalju Čehinja Petra Kvitova je savladala Amerikanku Medison Kiz rezultatom 2:1, po setovima 7:5, 2:6, 6:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC