• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzbudljiv derbi, po volji Bajerna

"Prštalo" je u duelu Borusije Dortmund i Herte, bilo je sjajnih poteza i golova, ali ne i pobjednika.






Fudbaleri Borusije Dortmund i Herte na sjajan način otvorili su sedmo kolo Bundeslige. Doduše, navijači ta dva kluba neće se složiti sa ovom konstatacijom, ali za neutralne, utakmica na Vestfalenu je bila zaista sjajna, iako su postignuta samo dva gola:

Borusija Dortmund - Herta 1:1 (0:0).

Prvo poluvrijeme i nije bilo toliko uzbudljivo, ali zato je u drugom "prštalo" na sve strane. Viđena su dva pogotka, dva isključenja, odbranjen penela, odbranjen zicer, propuštene šanse... Većina toga, pred golom gostiju iz Berlina, iako su oni prvi poveli.

Igrači Borusije mnogo više su napadali, dok su Hertini strpljivo čekali šansu, a kada se ona ukazala, Valentin Štoker nije propustio priliku da je pretvori u pogodak.

Bilo je to u 52. minutu, poslije maestralnog poteza petom Vedada Ibiševića:




Reprezentativac Bosne i Hercegovine potvrdio je sjajnu formu u kojoj se nalazi ove sezone. Ibišević je već upisao pet prvenstvenih golova, a umiješan u posljednjih šest koje je Herta postigla (dva je dao i četiri puta asistirao).

Vođstvo gostiju bio je signal da domaći igrači krenu još ofanzivnije. Ulaskom Osmana Dembelea i Šinjija Kagave to se i dogodilo, a Japanac je u 76. minutu uspio da izdejstvuje penal za svoj tim. Iako je prvo on igrao rukom, sudija to nije primjetio, ali jeste da je potom lopta na Kagavin šut u ruku pogodila njegovog saigrača iz reprezentacije Genkija Haragučija. Pokazao je na bijelu tačku, a Pjer-Emerik Obamejang preuzeo odgovornost.

Gabonac je nonšalantno prišao lopti, šutirao u desnu stranu, ali nedovoljno jako i precizno, pa je Rune Jarstein odbranio njegov udarac.

Norveški golman bio je uspješniji i nekoliko minuta ranije, pošto je uz pomoć stative uspio da zaustavi lob Obamejanga iz sjajne prilike za pogodak na dodavanje Dembelea.

Iz trećeg pokušaja, Obamejang je ipak uspio da se upiše u strijelce, a ponovo mu je asistent bio Osman Dembele. Francuz je oštro centrirao sa lijeve strane i "spojio sa golom" napadača, kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.

Do kraja utakmice tenzija je dodatno porasla, pa su viđena i dva crvena kartona. Prvo je isključen mladi fudbaler Borusije, Emre Mor, u 84. minutu, ali možda i prestrogo. Turčin je burno reagovao i odgurnuo kapitena Herte, Sebastijana Langka, koji je to iskoristio da teatralno padne iako je on zapravo prethodno načinio faul, povlačeći Moru nekoliko sekundi sa obje ruke.

Pet minuta kasnije van terena je morao i strijelac gola za Hertu, Štoker, zbog oštrog starta.

Ako je za utjehu domaćim navijačima, jer njihov tim nije uspio da se vrati na drugo mjesto tabele, ova utakmica ostaće upamćena po tome što je Borusija postala prvi klub koji je stigao do brojke od 40 miliona gledalaca na svom stadionu u Bundesligi!

Ta čast pripala je jednoj dami, Dorin Leder-Braun:


BUNDESLIGA, 7. kolo:

Borusija (D) - Herta 1:1 (0:0)
/Obamejang 81 - Štoker 52/

subota:

Borusija (M) - HSV (15.30)
Keln - Ingloštad
Augzburg - Šalke
Hofenhajm - Frajburg
Ajntraht - Bajern Minhen
Verder - Bajer Leverkuzen (18.30)

nedjelja:

Majnc - Darmštad (15.30)
Volfsburg - Lajpcig (17.30)

TABELA: Bajern 16, Herta (+1) 14, Borusija Dortmund (+1) 13, Keln 12, Lajpcig 12, Bajer 10, Hofenhajm 10, Ajntraht 10, Borusija Menhengladbah 10, Frajburg 9, Majnc 8, Augzburg 7, Volfsburg 6, Darmštad 5, Verder 4, Šalke 3, Ingloštad 1, HSV 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC