• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real čeka Napoli, Barsa u Parizu, nesrećni Arsenal

Autor mondo.rs

U Nionu su izvučeni parovi osmine finala, a najviše razloga za zadovoljstvo imaju Juventus i Atletiko.

Prvak Evrope, Real Madrid, igraće protiv Napolija u osmini finala Lige šampiona, a velike derbije igraće Pari sen Žermen - Barselona i Bajern - Arsenal.

Ravnopravnu borbu treba očekivati u dvomeču Mančester siti - Monako, dok su parovi Porto - Juventus i Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid po meri italijanskog, odnosno španskog velikana (ujedno poslednja tri evropska vicešampiona).

Preostali parovi su Benfika - Borusija Dortmund i Sevilja - Lester.

Za Real se znalo da je osvajanjem drugog mesta u grupi napravio bolju "podlogu" za žreb, nego da je bio prvi, a te pretpostavke su se i obistinile, kada je izbegao Juventus kao najopasnijeg potencijalnog rivala i izvukao Napoli.

Italijanski tim ima minimalno iskustvo igranja u "nokaut" fazi Lige šampiona, pošto je 2012. eliminisan od Čelsija posle produžetaka (3:1, 1:4).

Međutim, na ovom nivou takmičenja nema predaje... "Fudbal se igra zbog ovakvih momenata. Veliki izazov za nas", napisao je na Twitteru centarfor Napolija Arkadijuš Milik.


Ambiciozni Pari sen Žermen četiri puta zaredom se opraštao od snova o trofeju već u četvrtfinalu elitnog takmičenja. Od toga je dva puta gubio od Barselone (2013. zbog manje golova datih u gostima i 2015. ubedljivo) i upravo Katalonci su se ponovo isprećili Parižanima, ali sada jednu rundu ranije.

Oba tima ne mogu se pohvaliti impresivnim partijama u poslednje vreme, međutim, do februara ima dovoljno vremena za podizanje forme.

Arsenal se nadao da će, kao pobednik grupe, imati žreb koji će mu dati realnu nadu u prolaz i prekid "crne serije" od šest eliminacija u osmini finala (2011-2016).

Umesto toga, izvukao je jednog od najozbiljnijih kandidata za trofej - ekipu Bajerna, koja ga je eliminisala 2012. i 2013, oba puta odradivši više od pola posla pobedom na "Emiratima" u prvoj utakmici.

"Mnogi će misliti da smo ponovo izvukli deblji kraj, ali stvari u nekom trenutku moraju da se okrenu u našu korist. Mislim da ćemo pobediti Bajern", poručio je generalni sekretar Dejvid Majls, koji je predstavljao Arsenal u Nionu.

Prve utakmice na programu su 14. i 15, odnosno 21. i 22. februara, a revanši 7. i 8, odnosno 14. i 15. marta. Finale je na stadionu "Milenijum" u Kardifu 3. juna.


IZ MINUTA U MINUT

- I poslednji par... Sevilja - Lester! Trostruki uzastopni osvajač Lige Evrope na prvaka Engleske i debitanta u Ligi šampiona, koji će u ovom dvomeču svakako videti šansu da ode još korak napred.

- Još jedan derbi: Pari sen Žermen - Barselona!

- Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid.

- Peti par čine Porto i Juventus.

- Bajern - Arsenal! Džaba "tobdžijama" prvo mesto u grupi i povlašćeni status pri žrebu...

- Treći par: Benfika - Borusija Dortmund.

- Branilac titule, Real Madrid, dočekuje Napoli.

- Prvi par čine Mančester siti i Monako!

- U 12.10 časova, konačno je sve spremno za početak žreba!

- Najveći "maler" što se tiče osmine finala je Arsenal, koji je šest sezona zaredom ispao iz Lige šampiona početkom marta. Samo jednom od tih šest puta (2011/12) ušao je u "nokaut" fazu kao pobednik grupe i tada je izgubio od Milana - 0:4, 3:0.

- Koliko je važno biti prvi u grupi? "Prihvatićemo svakog protivnika. Prošle sezone smo bili prvi i izvukli smo Juventus", podseća napadač Bajerna Tomas Miler.

- Poslednji klub koji je dve godine zaredom trijumfovao u najjačem kontinentalnom takmičenju je Milan (1989, 1990). Otkako je Liga šampiona u sezoni 1992/93 postala naslednik Kupa evropskih šampiona, još niko nije uspeo da odbrani tron.

- Aktuelni prvak Evrope je Real Madrid, koji je u prošlosezonskom finalu penalima savladao Atletiko Madrid. "Kraljevićima" je to rekordna 11. titula, Milan ih ima sedam, a Barselona, Bajern i Liverpul po pet.

- U prvim utakmicama domaćini će biti Pari sen Žermen (grupa A), Benfika (B), Mančester siti (C), Bajern (D), Bajer Leverkuzen (E), Real Madrid (F), Porto (G) i Sevilja (H).

- Prvo mesto u grupnoj fazi donosi povoljnost u vidu igranja revanš meča na svom terenu, a zaslužili su je Arsenal (grupa A), Napoli (B), Barselona (C), Atletiko Madrid (D), Monako (E), Borusija Dortmund (F), Lester (G) i Juventus (H).

- Pobednici grupa svrstani su u jedan, a drugoplasirani timovi u drugi šešir. Ne mogu da se sastanu timovi koji su ove sezone već bili rivali, kao ni timovi iz istih zemalja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC