• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Juventusu: "Od*ebi d*kadžijo" za razlaz?

Autor mondo.rs

Juventus je prvi u Seriji A, ima 0:2 iz prve utakmice u Portu, igra odlično, deluje kao tim koji bi mogao da osvoji Ligu šampiona - ali, haos niotkud!

Problemi u raju.

Juventus ove sezone, pored toga što ima sedam bodova prednosti u odnosu na Romu u Seriji A, i pobedu od 0:2 iz prve utakmice osmine finala Lige šampiona u Portu, zaista deluje kao ozbiljan kandidat za tiitulu prvaka Evrope (za Italiju je suvišno govoriti).

Ali, pred ulazak u ključni deo sezone, stvari su se ozbiljno poremetile među "bjankonerima", a italijanska javnost naslađuje se detaljima.

Naime, prošlog petka, tokom i po završetku utakmice sa Palermom, u kojoj je Juve postigao četiri a primio jedan gol, došlo je do serije rasprava, svađa, dobacivanja i uvreda između jednog od najboljih defanzivaca sveta, Leonarda Bonućija i trenera ekipe, Masimilijana Alegrija.

Čitači sa usana tvrde da je, u trenutku kada je Bonući tražio izmenu u drugom poluvremenu, Alegri zaurlao:

"Ćuti i igraj! Odjebi drkadžijo!"

Kasnije, njih dvojica razmenila su još uvreda, a sve je kulminiralo u svlačionici, gde su - prema saznanjima nekolicine italijanskih redakcija - ostali igrači i članovi stručnog štaba morali da skoče i razdvoje Bonućija i Alegrija, jer su krenuli jedan na drugog!

Iste večeri, Alegri je zvao sportskog direktora kluba Bepea Marotu i tražio oštru kaznu za igrača vrednog preko 50 miliona evra, uz poruku da će podneti neopozivu ostavku ukoliko Bonući prođe bez sankcija.

Marota je tražio da se sva trojica sastanu već u petak uveče, ali se to navodno dogodilo tek u subotu (valjda je tako bilo pametnije, kako bi se 'glave ohladile'), no umesto pomirenja, pišu "Gazeta", "Tutosport", "Korijere" i ostali, došlo je do nove svađe, ovog puta u trening centru "Vinovo", a svemu je prisustvovao i potpredsednik kluba, Pavel Nedved.

Ideja je, prema tvrdnjama "Gazete", bila da obe strane budu kažnjene, na šta je Alegri zapretio ostavkom, tako da je do danas ostalo nejasno da šta je bio epilog, osim dobro poznate činjenice da Bonućija nije bilo ne među 18 u sredu uveče u Portu, gde je Juve dobio 0:2.

Od kada se početkom januara oporavio od povrede zbog koje je propustio šest utakmica, Bonući je počeo svaku utakmicu Juventusa, ali je duel sa Portom gledao iz VIP lože i to sedeći na stolici udaljenoj nekoliko metara od ostatka delegacije iz Italije.

Odluku da ne uvrsti Bonućija u takmičarski pogon, Alegri je doneo pred početak utakmice kada je peti dan zaredom izostalo izvinjenje, piše "Republika".

Napori Marote i Nedveda da srede situaciju nisu bili urodili plodom, jer je Alegri insistirao na kazni i izvinjenju, a Bonući tvrdio da je on zapravo žrtva i da je sve počelo nakon što ga je trener žestoko izvređao.

To nije jedini problem za Alegrija, utoliko što je Paulo Dibala odbio da mu pruži ruku kada ga je zamenio na "Dragau", posle čega hvaljeni i traženi trener nije ni pružio ruku u pravcu takođe zamenjenog Stefana Lihtštajnera, koji je bio vidno besan poput Dibale.

I, dok pojedini italijanski novinari pišu o tome da je Juventus bliži da žrtvuje trenera, nego igrača, koji je nedavno produžio ugovor do 2021. i odbio mogućnost i da pregovara sa Čelsijem i Mančester sitijem, sam Alegri danas se oglasio i na press konferenciji rekao:

"Vreme je da zatvorimo ovaj slučaj. Za situaciju sa Bonućijem znate zbog toga što se dogodila pred kamerama. Mnogo toga događa se u svlačionici što ne znate. To su normalne stvari", izjavio je Alegri, navodno jedan od kandidata za naslednika Arsena Vengera u Arsenalu.

Alegriju ugovor sa klubom koji vodi treću sezonu zaredom ističe 2018. godine. On je kao trener Juventusa osvojio obe titule prvaka i oba Kupa Italije, a pre dve sezone doveo je "bjankonere" u finale Lige šampiona gde je Barselona bila bolja rezultatom 3:1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC