• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moćni Ibra za novi trofej Junajteda

Autor mondo.rs

Dušan Tadić i Sautempton posle sjajne igre poraženi od "crvenih đavola" u finalu engleskog Liga kupa na Vembliju - 3:2 (2:1).

Zlatan Ibrahimović sa dva gola je predvodio Mančester junajted do drugog trofeja otkako je letos stigao na Old Traford iz Pari sen Žermena.

"Crveni đavoli" su u finalu Liga kupa pobedili Sautempton rezultatom 3:2 (2:1), a švedski veteran odlučio je utakmicu u 87. minutu, kada je glavom na petercu dočekao idealan centaršut Andera Erere i ostavio bez šanse golmana Frejzera Forstera.

Popularni Ibra time je preoteo zvanje junaka utakmice novom centarforu "svetaca" Manolu Gabijadiniju, koji je takođe bio dvostruki strelac, a već u 11. minutu, pri rezultatu 0:0, postigao je još jedan gol, koji je neopravdano poništen.

Nekadašnji golgeter Napolija, Sampdorije i drugih italijanskih timova tada je skrenuo u mrežu centaršut Sedrika, a sudije reagovale na pasivan ofsajd Rajana Bertrana, koji je utrčao na "drugu" stativu i u tom trenutku nije uticao na igru, niti ometao golmana Davida de Heu.

Ibrahimović je doneo Junajtedu vođstvo u 19. minutu, lukavo izvedenim slobodnim udarcem sa dvadesetak metara, a na 2:0 je u 38. minutu povisio Džesi Lingard, nakon odlične akcije u "trouglu" na levom krilu i asistencije Markosa Roha.

Lingard je preciznim šutom sa 15 metara nastavio niz pogodaka u finalima na Vembliju, pošto je u maju 2016. protiv Kristal Palasa dao gol za 2:1 u drugom produžetku, a letos je bio strelac i u meču za Komjuniti šild protiv Lestera.

Tim Žozea Murinja bio bi blizu trofeja da je otišao na poluvreme sa dva gola prednosti, ali pad koncentracije u poslednjim trenucima omogućio je Gabijadiniju da na centaršut Vord Prausa - opet sa desnog boka i opet iz neposredne blizine - smanji na 2:1. Ovog puta nije bilo govora o ofsajdu!

Samo što je počelo drugo poluvreme, Gabijadini je u stilu vaterpolo sidraša, bočno (leđima?) okrenut mreži dočekao loptu vraćenu u "srce" kaznenog prostora i volejom pronašao donji levi ugao - 2:2!

Junajted je ostao sabijen na svoju polovinu, Oriol Romeu u 63. minutu je glavom pogodio stativu, da bi favorit tek sredinom drugog poluvremena ponovo stekao sigurnost u igri i mogao do 3:2 u 76. minutu, ali Lingard je tukao preko gola sa sedam-osam metara.

Ibrahimović se u 86. minutu istakao u fazi odbrane, ključnom intervencijom pred samim golom, a samo minut kasnije već je bio u svojoj uobičajenoj ulozi i 26. golom za Mančester junajted obezbedio klubu novo parče "srebra".

Njegov pogodak odlučio je i pomenuti okršaj sa Lesterom (2:1) za Komjuniti šild...

"Crvenim đavolima" ovo je ukupno peti trofej Liga kupa, ali i četvrti uzastopni trijumf u finalima (2006, 2009, 2010), nakon skora 1-4 u prvih pet finala. Sautempton je sada na 0-2, računajući i poraz od Notingem Foresta daleke 1979. godine.

Dušan Tadić pružio je solidnu partiju u poraženom timu, konkretniju u prvom, nego u drugom poluvremenu, kada ga je 13 minuta pre kraja zamenio Sofijan Bufal.

Reprezentativac Srbije u 32. minutu je naterao De Heu na jednu od nekoliko parada u tom delu meča, kada je Sautempton diktirao tempo, stvarao i propuštao šanse, a Junajted - kao mnogo iskusniji i veći tim - koristio praktično svaku povoljnu situaciju da postigne gol.

Podsetimo da je četa sa Old Traforda i dalje u konkurenciji za FA kup (četvrtfinale) i Ligu Evrope (osmina finala), dok se u Premijer ligi bori za Top 4 finiš i plasman u Ligu šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC