• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventus podigao prvi pehar!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Juventusa pobjedom osvojili su Kup Italije i uspješno započeli pohod na "tripletu".

"Stara Dama" je u reprizi finala iz 2015. godine savladala Lacio rezultatom 2:0 i osvojila Kup Italije, rekordni 12. put u svojoj istoriji.

Ekipa Masilimiljana Alegrija uspjela je ne samo da odbrani nego i da treću godinu uzastopno podigne pehar namijenjem osvajaču italijanskog kupa, što nikome prije nije pošlo za rukom.

Crno-bijeli još jednom su pokazali superiornost u Italiji i golovima Alveša i Bonućija osvojili prvi od tri trofeja za koje se bore ove sezone.

Nakon osvajanja Kupa Italije, već u nedjelju Juventus će imati priliku da pobjedom protiv autsajdera Krotonea osvoji Skudeto, a 3. juna igraće finale Lige šampiona protiv madridskog Reala.

Lacio, za koje su igrali Sergej Milinković Savić, Dušan Basta i Senad Lulić nije imao šanse u srijedu uveče, iako je igrao na domaćem terenu, stadionu Olimpiko u Rimu, koji je određen za domaćina finala.

U ekipi Juventusa nije se mnogo osjetilo odsustvo bh. reprezentativca i najboljeg asistenta crno-bijelih, Miralema Pjanića, te Kedire. I bez njih Juventus je kontrolisao sredinu terena i konstantno napadao, posebno na startu kada je i odlučen meč.

Prvu priliku, već u šestom minutu , ipak, je imao napadač Lacija Keita Balde, ali je pogodio stativu.

Isto toliko minuta kasnije, već je kažnjen za promašaj. Proradila je brazilska veza Aleks Sandro – Dani Alveš, a oavj drugi volejom iz prve poslao je loptu u suprotan ugao za vođstvo Juventusa.

Mogao je Juventus ekspresno do još jednog gola, ali golman Lacija Strakoša u 14. minutu brani dobar šut Dibale sa dvadesetak metara.

Na 2:0 Juventus je povisio u 25. minutu, a strijelac je bio Bonući poslije kornera. Ovog puta štoper Juventusa pokazao je da se osim u skoku dobro snalazi i u gužvi i sa pet metara nogom je poslao loptu u mrežu Lacija.

Najopasniji po gol Neta, koji je na ovom meču zamijenio Bufona, bio je Ćiro Imobile, ali se nakon njegovog pokušaja glavom u 32. minutu, kao ni nakon pokušaja SMS nešto kasnije mreža nije zatresla.

Neto je u nekoliko navrata odličnim intervencijama opravdao povjerenje Alegrija, u 54. minutu odbranio je šut Felipe Andersona, a par minuta kasnije novi pokušaj Imobilea.

Uprkos vođstvu Alegri je bio bijesan zbog propusta svoje odbrane, koja je dozvoljavala protivniku da se nađe u šansi.

Odličnu priliku da omogući ubjedljiviju pobjedu imao je Iguain dvije minute prije meča, ali je Strakoša odbranio zicer i ostalo je 2:0.

Nakon sjajne sezone navijači Juventusa već vide "tripletu" u klupskim vitrinama. Prvi pehar je stigao... 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC