• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šalke rutinski riješio „uspavanku“ na Veltinsu

Autor mondo.ba

Šalke pobjedom 2:0 nad Majncom otvorio deveto kolo Bundeslige.

Rutinsku pobjedu u petak uveče upisao je Šalke protiv Majnca, koji je još jednom potvrdio da će mu igranje na strani biti i ove sezone veliki problem.

Majnc je doživio poraz od Šallkea rezultatom 2:0 i tako niz bez pobjede u gostima produžio na deset utakmica, od čega je čak sedam poraza.

Ono najvažnije na Veltins areni vidjeli smo 13 minuta nakon početka i 16 minuta prije kraja meča, uz na trenutke prilično nezanimljiv meč, koji je sudila Bibijana Štajnhaus.

Leon Gorecka igra u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, a to je potvrdio i lijepim golom za vođstvo „rudara“. Na meču Njemačke i Azerbejdžana nedavno postigao je efektan gol petom, a ovog puta lobovao je Renea Adlera.

Gosti iz Majnca imali su najbolju priliku nakon pola sata igre, kada je Bel pogodio stativu, međutim, iz vrlo teške situacije, praktično sa poprečne linije.

Veći dio meča protekao je bez pravih prilika, sve do 67. minuta kada je Kerer pogodio stativu na drugoj strani, poslije slobodnog udarca.

Konačnih 2:0 postigao je Gvido Burgštaler, momak koji je postigao izjednačujući gol za Austriju u pobjedi 3:2 nad orlovima u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

Austrijanac je prvo upropastio dobru priliku jer je u situaciji „jedan na jedan“ sa Adlerom oklijevao i dozvolio odbrani da izbije loptu u korner, međutim, samo nekoliko trenutaka kasnije iskupio se pogotkom.

Nakon udarca glavom Nalda i odbrane Adlera lopta se odbila do Burgštalera kojem nije bilo teško da ju sa tri metra pošalje u mrežu.

Matija Nastasić nije bio u sastavu Šalkea zboig povrede, a bh. internacionalac Kenan Kodro odigrao je posljednjih 11 minuta i propustio dobru priliku da postigne počasni gol za Majnc.

Bundesliga, 9, kolo:

Šalke – Majnc 2:0 (1:0)

/Gorecka 13, Burgštaler 74/

Subota

Augzburg – Hanover (15.30)

Borusija Menhengladbah – Bajer L.

Ajntraht – Borusija Dortmund

Lajpcig – Štutgart

HSV – Bajern (18.30)

Nedjelja

Keln – Verder (13.30)

Frajburg – Herta (15.30)

Volfsburg – Hofenhajm (18.00)

TABELA:  Borusija Dortmund 19, Bajern 17, Lajpcig 16, Šalke (+1) 16, Hofenhajm 15, Borusija Menhengladbah 14, Ajntraht 13, Augzburg 12, Hanover 12, Majnc (+1) 10, Štutgart 10, Bajer L. 9, Herta 9, Volfsburg 8, HSV 7, Frajburg 7, Verder 4, Keln 1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC