• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više nije šala - Italiji ugrožen plasman na SP!

Autor mondo.rs

U prvoj utakmici baraža za odlazak na Mundijal poraz Italije u Švedskoj. "Azurima" potrebna pobeda u revanšu ukoliko ne žele da propuste prvo Svetsko prvenstvo još od 1958. godine!

Prvo iznenađenje u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo!

Reprezentacija Švedske slavila je protiv Italije u Stokholmu i tako se za korak približila odlasku na Mundijal, dok su "azuri" u situaciji da je sasvim moguće da propuste prvi šampionat sveta još od 1958. godine. Njima je potrebna mnogo bolja igra u revanšu ukoliko žele u Rusiju, a utisak je da su u goste otišli sa namerom da pre svega sačuvaju sopstvenu mrežu.

Međutim, Johanson ih je u tome prevario postigavši gol u 61. minutu:

ŠVEDSKA - ITALIJA 1:0 (0:0)

ŽOZE I ZLATAN

Sa tribina stadiona u Stokholmu meč su gledali i menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo i njegov fudbaler, nekadašnji reprezentativac Švedske, Zlatan Ibrahimović

Sve se desilo iznenada kada je izveden aut sa desne strane, Toivonen je glavom izbacio loptu za Jakoba Johansona, koji je samo četiri minuta ranije ušao u igru umesto Albina Ekdala, a njegov šut nakon odbitka od Danijelea de Rosija vara Điđija Bufona i završava u mreži.

Tada je Italija zaigrala nešto ofanzivnije i bila blizu gola nakon udarca Matea Darmijana sa preko 20 metara, ali je lopta završila samo na desnoj stativi gola koji je čuvao Olsen.

Švedska - Italija
Izvor: YouTube


Pokušao je Ventura da promeni u slaboj igri svoje reprezentacije, ali ni ulasci Edera umesto Belotija, igrača koji je imao najbolju šansu za Italiju u prvom poluvremenu i u nastavku susreta bio potpuno nevidljiv, odnosno Insinjea koji je zamenio nervoznog Marka Veratija, nisu do kraja "razmrdali ekipu".

Na kraju meča vidno je nezadovoljan bio i Đanluiđi Bufon koji je želeo da mu učešće na Mundijalu 2018. godine bude i poslednje u karijeri, ali za tako nešto biće potreban mnogo bolji nastup njegovih saigrača za tri dana na "San Siru".

ŠVEDSKA: Olsen - Augustinson, Grankvist, Lindelef, Kraft (Svenson) - Forsberg, Ekdal (Johanson), Larson, Kleson - Berg (Telin), Toivonen.

ITALIJA: Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Darmijan, Verati (Insinje), De Rosi, Parolo, Kandreva - Imobile, Beloti (Eder).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC