Ponedjeljak znači DOBRE VIJESTI!

Autor:

I ovog ponedjeljka pred vama je selekcija dobrih vijesti i pozitivnih priča iz prošle sedmice.

Ponedjeljak znači DOBRE VIJESTI! Foto: Mondo.ba

Na samom početku podsjećamo vas na priču o Iliji Mićiću iz Modriče, koji ima samo 17 godina, ali umije da napamet riješi kompleksne matematičke operacije. Ilija s lakoćom množi i dijeli višecifrene brojeve, a nije mu problem ni, na primjer, izvući sedmi korijen iz devetocifrenih brojeva. Pročitajte više na OVOM LINKU.

Prošle sedmice u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci održana je promocija jedne zaista interesantne knjige. Riječ je o djelu Damira Karakaša "Sjećanje šume", za koje je autor nagrađen "Kočićevim perom". Zašto ga nagrade u Hrvatskoj zaobilaze, gdje to knjige služe umjesto toalet papira i još mnogo zanimljivih stvari čeka vas na OVOM LINKU.

Povodom obilježavanja 85 godina postojanja Banskog dvora u Banjaluci je prošle sedmice predstavljena poštanska marka na kojoj se nalazi fotografija ove ustanove. Pogledajte je OVDJE.

Banjalučko studenstko pozorište učestvuje ove godine na prestižnom festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi, predstavom "Mlijeko". Više informacija potražite klikom na OVAJ LINK.

Ukoliko ste propustili priču o prednostima i manama iznajmljivanja automobila kod nas, evo prilike za "popravni" LINK

I prošle nedjelje naša je kuhinja radila punom parom - spremali smo mesni rolat od koga instant rastu zazubice. Recept vas čeka OVDJE.

Nakon jela, valja ugasiti žeđ. Mi to uglavnom radimo pivom, a kad već pričamo o pivu, podsjetite se Pivskih priča. U novoj epizodi imamo jednog zaista posebnog gosta, a o kome se radi saznajte na OVOM LINKU.

Želimo vam sjajnu sedmicu, prepunu dobrih vijesti!

Ostale vijesti