• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastasićev Šalke remizirao u 'Gladbahu

Autor mondo.ba

Fudbaleri Šalkea produžili su seriju na devet mečeva bez poraza. Ovog puta, odigrali su neriješeno u derbiju 15. kola Bundeslige protiv Borusije u Menhengladbahu (1:1) iako su bili bliži pobjedi.

 Svakoj seriji dođe kraj, ali još nije došlo vrijeme da se prekine uspješni niz tima iz Gelzenkirhena...

Nakon četiri pobjede i četiri remija u šampionatu Njemačke, tim Domenika Tedeska je u subotu opet uspio da ostane neporažen i to na prepunom "Borusija Parku" u Menhengladbahu i zadrži treću poziciju na tabeli njemačkog prvenstva.

A da je imao i malo sreće, mogao je da osvoji i sva tri boda u 'Gladbahu i to poslije preokreta.

BORUSIJA - ŠALKE 1:1 (1:0)

Domaćin je prvi stigao do prednosti u 23. minutu pogotkom Kristofa Kramera, njegovim prvim poslije posta od 1.088 dana ili skoro pune tri godine!

Torgan Azar je centrirao iz kornera, Matijas Ginter najviše skočio na petrercu i spustio loptu, a na drugoj stativi je Kramer iz blizine poslao pod prečku - 1:0.

U većem dijelu utakmice "prštalo" je na obje strane, čak su se u prvom dijelu još dva puta tresle mreže, ali su oba gola, po jedan sa svake strane, opravdano poništena.

Najprije je Naldo glavom postigao izjednačujući pogodak za Šalke, ali je Brazilac rukama odgurnuo defanzivca Borusije Janika Vestergarda, što nije promaklo arbitru Saši Stegmanu.

Potom je i domaćin zatresao mrežu Ralfa Farmana, ali je i taj gol poništen, ovog puta zbog ofsajda. Najprije je Vinćenco Grifo pogodio prečku, a Lars Štindl je pokupio odbijenu loptu i pogodio, ali je i video snimak (VAR) potvrdio ispravnu odluku linijskog sudije.

U nastavku su "kraljevsko plavi", za koje je svih 90 minuta solidno odigrao srpski reprezentativac Matija Nastasić, preuzeo inicijativu i u 62. minutu uspio da izjednači i to autogolom Janika Vestergarda!

Danac je u namjeri da izbaci loptu u korner poslije centaršuta pogodio bliži ugao i prevario vlastitog golmana Jana Zomera - 1:1.

U posljednjih 15-ak minuta viđeno je još mnogo dobrih prilika na obje strane, ali je najbolju propustio Šalke u 74. minutu kada je Gvido Burgštaler šutirao tik pored desne stative.

Kad se sve sabere, možda je i najrealniji ishod bila podjela bodova, peta za Šalke, a četvrta za Borusiju, koja je na četvrtom mjestu sa bodom manje u odnosu na "kraljevsko plave".

Inače, ovo je bio prvi remi Borusije i Šalkea poslije punih pet godina u Bundesligi, ali i treći uzastopni s obzirom da su u prethodnoj sezoni Lige Evrope dva puta odigrali bez pobjednika (1:1, 2:2).

BUNDESLIGA 15. kolo:

Dortmund - Verder 1:2 (0:1)
/Aubemejang 58 - Egeštajn 26, Gebre Selasie 65/

Frankfurt - Bajern 0:1 (0:1)
/Vidal 20/

HSV - Volfsburg 0:0 (0:0)

Lajpcig - Majnc 2:2 (2:1)
/Kampl 29, Verner pen 45+3 - Kvaison 39, Bergeren 86/

Menhengladbah - Šalke 1:1 (1:0)
/Kramer 24 - Vestergard 62 autogol/

U nedjelju:

Keln - Frajburg 13:30

Hanover- Hofenhajm 15:30

Augsburg - Herta 18:00


Odigrano u petak:

Štutgart - Leverkuzen 0:2 (0:1)
/Haverec 21, L. Bender 80/

TABELA: Bajern 35, RB Lajpcig 27, Šalke 26, Borusija Menhengladbah 25, Bajer Leverkuzen 24,  Hofenhajm (-1) 23, Borusija Dortmund 22, Augzburg (-1) 22, Ajntraht Frankfurt 22, Hanover (-1) 19, Herta (-1) 17, Štutgart 17, Volfsburg 18, Majnc 16, HSV 15, Verder 14, Frajburg (-1) 12, Keln (-1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC