• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: "Zebre" pregazile lidera

Autor mondo.ba

Udineze nanio prvi poraz Interu ove sezone koji će ga vjerovatno koštati liderske pozicije na tabeli.

Inter je dočekao 17. kolo kao lider na tabeli Serije A, ali će nakon njega vjerovatno pasti na drugo ili treće mjesto.


Samo 71 sekunda trebala je "neroazurima" da izjednače poslije vođstva Udinezea početkom prvog poluvremena, ali su očajno odigrali drugo poluvrijeme pa je Udineze lako stigao do novog vođstva, a potom i do konačnih 3:1.


Ekipa Lučijana Spaletija bila je apsolutni favorit na svojoj Đuzepe Meaci, čak i tradicija je išla u njenu korist jer su u posljednjih 10 duela ostvarili duplo više pobjeda nego Udineze (6-3), ali na terenu nije baš tako izgledalo.


Udineze je odigrao bez respekta i potvrdio neke prognoze da bi mogao pomrsiti račune "neroazurima" u čijim redovima je nekoliko bivših stanovnika Udina, poput Handanovića, Kandreve, pa i Spaletija.


Popularne "zebre" šokirale su navijače na tribinama u 14. minutu kada su povele pogotkom Lazanje poslije lijepog driblinga i dodavanja Vidmera.


Nije mnogo trebalo Interu da anulira prednost gostiju.


Praktično već u sljedećem napadu Inter je stigao do izjednačenja. Svoj 17. gol u isto toliko mečeva ove sezone postigao je Mauro Ikardi.


Udineze je uspio da sačuva ovu prednost do poluvremena, ali ni to nije bilo dovoljno upozorenje Interu, koji je poslije povratka sa odmora bio neprepoznatljiv.


Već u prvim sekundaa drugog dijela Lazanja je imao šansu da ponovo dovede Udineze u vođstvo, ali je u stopostotnoj šansi njegov šut odranio Handanović.


Utakmicu je kao mnogo puta ove sezone u Seriji A odlučio VAR.


Pomalo sporna situacija desila se u 57 minutu, kada je Santon igrao rukom u svom šesnaestercu, ali je sudija Marijani morao da pogleda video snimak da se uvjeri da lopta prethodno nije izašla iz igre.


Nakon povratka na teren Marijani je pokazao na bijelu tačku, a De Paul je savladao Handanovića za novo vođstvo Udinezea.


Lučijano Spaletija pokušao je izmjenama i promjenom formacije da preokrene meč u svoju korist, umalo da Inter izjednači poslije pokušaja Škrinjara glavom, ali je štoper Intera pogodio prečku u 68. minutu.


Jedno od najlošijih 45 minuta Intera ove sezone udineze je kaznio novim golom kojim je definitivno riješio pitanje pobjednika. Jankto je ubacio pored uspavane odbrane Intera, a Barak je sa samo nekoliko metara poslao loptu u mrežu za 3:1 i prvi poraz Intera ove sezone.

Inter- Udinese1-3
Izvor: Dailymotion

Kiks Intera sada mogu da iskoriste Napoli i Juventus i eventualnim pobjedama na gostovanjima Torinu, odnosno Bolonji preuzmu prvu poziciju na tabeli.

Serija A, 17. kolo:


Inter - Udineze 1:3 (1:1)
/Ikardi 15, Lazanja 14, De Paul 60 penal, Barak 77/

Torino - Napoli (18.00)

Roma - Kaljari (20.45)

Nedjelja


Verona - Milan (12.30)
Bolonja - Juventus (15.00)
Krotone - Kjevo
Fiorentina - Đenova
Sampdorija - Sasuolo
Benevento - SPAL (18.00)
Atalanta - Lacio (20.45)

Tabela: Inter (+1) 40, Napoli 39, Juventus 38, Roma (-1) 35, Lacio (-1) 32, Sampdorija (-1) 27, Milan 24, Atalanta 23, Torino 23, Fiorentina 22, Bolonja 21, Kjevo 21, Udineze 21, Kaljari 17, Sasuolo 14, Đenova 13, Krotone 12, SPAL 11, Verona 10, Benevento 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC