• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija opet bolja od Srpske

Autor mondo.ba

Selekcija prvenstva Srbije savladala je u srijedu uveče tim Republike Srpske sa 70:101 na tradicionalnom Košarkaškom saboru, koji je ovog puta odigran u Zvorniku.

 Izabranici selektora Mihaila Počeka su bili bolji većim dijelom susreta ali su definitivno "prelomili" meč u trećem periodu koji su riješili u svoju korist 29:19, pa je domaći tim, koji je klupe predvodio strateg Milutin Latinčić, upisao novi poraz na manifestaciji koja je održana po 21. put.

Nikola Hristov predvodio je KLS sa 19 poena, Lazar Zorčić zabilježio je 16 koševa, dok su dvocifren učinak za goste još upisali Jagoš Matijašević (13), Nikola Vujović (12) i Đukan Đukanović sa dva poena manje.

U taboru iz Republike Srpske Milan Lužajić sa 12 pogodaka bio je najefikasniji, Luka Radmilović je uknjižio koš manje, dok je Goran Kovačević postigao 10 poena.

Na Saboru su tradicionalno izabrani i najbolji košarkaš i košarkašica u godinu na izmaku, a to su u 2017. godini Ognjen Kuzmić, član Reala iz Madrida, odnosno Milena Rađenović iz banjalučkog Mladog Krajišnika.

Rađenovićeva je već dugo godina najbolja košarkašica i reprezentativka Republike Srpske, a istakla je da je srećna zbog ovog priznanja koje joj mnogo znači jer je to potvrda njenog dosadašnjeg uspješnog rada.

Govoreći o Mladom Krajišniku podvukla je da je to mlada i perspektivna ekipa koja može da ide mnogo dalje u takmičenjima.

"Nažalost, moje planove poremetila je povreda koja me je zadesila prije petnaestak dana, tako da krajem januara naredne godine idem na operaciju i neće me biti na terenu, najvjerovatnije, do sljedeće sezone", rekla je novnarima Rađenovićeva.

Kuzmić nije prisustvovao dodjeli priznanja zbog obaveza koje ima u košarkaškoj karijeri.

Priznanje Rađenovićevoj uručio je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević.

Zahvalnica je uručena i direktoru Košarkaške lige Srbije Leonu Deleonu povodom 25 godina Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević ocijenio je da ljudi iz Košarkaškog saveza Republike Srpske rade dobar i veliki posao u razvoju košarke Srpske.On je potvrdio da Košarkaški savez Srbije ima dobru saradnju sa Košarkaškim savezom Republike Srpske i da se ta saradnja i dalje produbljuje.

"Događaji kao što je 'Sabor košarke' doprinose razvoju ovog sporta. Mi iz Košarkaškog saveza Srbije rado se odazivamo na ove i slične manifestacije, bez obzira da li se radilo o otvaranju škole košarke, memorijalnim ili humanitarnim turnirima, ili lijepim košarkaškim druženjima", rekao je Rakočević.

U selekciji KLS nastupili su: Đukan Đukanović, Aleksandar Vasić i Bojan Krstović iz valjevskog Metalca, Nikola Vujović iz OKK Beograda, Mladen Vitković iz Tamiša (Pančevo), Veljko Brkić iz zemunske Mladosti, Jagoš Matijašević iz beogradskog Beovuka, Dejan Janjić iz novosadske Vojvodine, Lazar Zorčić iz Dunava (Stari Banovci) i Nikola Hristov iz subotičkog Spartaka.

Kod ekipe RS igrali su: Darko Talić (Kakanj), Luka Jovanović, Dejan Kokoruš, Damjan Milošević (Radnik BN Basket), Dejan Šakotić, Luka Radmilović (Leotar), Milan Lužaić (Sloboda, Tuzla), Dalibor Ilić (Student Igokea), Goran Kovačević (Rudar 215), Arsenije Vučković (Borac, BL), Gojko Sudžum (Varda HE), Srđan Gavrić (Princip, Zvornik).

Ranije u srijedu odigrana je utakmica između ženske košarkaške reprezentacije Republike Srpske i selekcije Košarkaške lige Srbije, koja je takođe pripala gošćama (76:90), dok je u duelu košarkaša u kolicima, trijumfovala Republike Srpska rezultatom (76:71).

Podsjetimo, prethodni Košarkaški sabor, jubilarni 20. po redu, koji je održan u Trebinju, takođe je pripao gostujućem timu KLS-a.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC