• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donarumu "2" spasio VAR, pa izrastao u junaka

Autor mondo.ba

"Rosoneri" minimalnom pobjedom protiv gradskog rivala Intera, nakon produžetaka, obezbijedili plasman u polufinale Kupa Italije, gdje će im rival biti Lacio. Sve oči uprte u Antonija, starijeg od braće Donaruma.

Milan će igrati u polufinalu Kupa Italije, nakon što je na "San Siru" u "Derbiju dela Madonina" savladao gradskog rivala Inter, nakon produžetaka 1:0.

Do prije petnaestak dana, "nerazuri" su bili neporaženi u prvenstvenim i kup utakmicama, da bi u posljednja tri susreta tim Lučana Spaletija doživio isto toliko poraza!

Posljednji, ujedno i najbolniji, pretrpjeli su od gradskog rivala, čime su se oprostili od daljeg takmičenja u nacionalnom kupu.

MILAN - INTER 0:0 PRODUŽECI 1:0

Đanluiđi Donaruma nije nastupio u gradskom derbiju zbog problema s mišićem, dok se i drugi golman "rosonera" Marko Storari povrijedio tokom zagrijavanja, pa je na gol morao Antonio Donaruma, stariji Điđijev brat, koji je večeras upisao prvi zvanični nastup u dresu Milana.

A na debiju - bio je ključna figura susreta!

Često osporavanog starijeg Donarumu u 23. minutu spasio je VAR.

Nakon kornera i velike gužve u šesnaestercu domaćih, Ivan Perišić je šutirao, a nespretnom reakcijom čuvar mreže Milana ugurao je loptu u sopstevnu mrežu.

Večerašnji duel bio je 220. "Derbi dela Madonina", a 24. u Kupu. Milan je slavio 10 puta, Inter ima sedam pobjeda, dok je isto toliko susreta okončano bez pobjednika. Gol razlika u korist "rosonera" iznosi 33:22.

Ipak, sudija Marko Gvida nakon pregledanog snimka odlučio je da poništi pogodak, s obzirom da se Andrea Ranokija nalazio u nedozvoljenoj poziciji, a upravo je on zasmetao Donarumi i tako direktno uticao na igru. Istina, vjerovatno bi i sam ugurao loptu u gol da nije bilo golmana "rosonera", ali u svakom slučaju gol ne bi bio priznat.

...
Izvor: Dailymotion

U veoma siromašnom prvom poluvremenu to je bilo najveće uzbuđenje, da bi najbolju priliku nastavku imao je Inter, u 60. minutu.

Sjajna akcija "nerazura" nije završena pogotkom, jer je Donaruma odlično intervenisao nakon udarca Žoaa Marija i izbacio loptu u korner.

Samo pet minuta kasnije, Bonaventura je takođe mogao do pogotka. Handanović je odbio loptu pravo na glavu protivniku, ali je ovaj šutirao preko gola.

Na četiri od posljednjih pet mečeva u Kupu Italije, Inter je igrao produžetke.

Kako se bližio istek 90. minuta, sve izvjesnije je bilo da će meč ući u produžetke.

Dobro šansu da se to ne desi propustio je Suso desetak minuta prije kraja, kada je šutirao preko gola.

U finišu prvog produžetka - konačno gol!

Odlično dodavanje Susa u pogodak je pretvorio "rezervista" Patrik Kutrone, koji možda ne bi ni nastupio na ovom meču, da se u 77. minutu nije povrijedio Nikola Kalinić i svoje mjesto ustupio 10 godina mlađem kolegi.

Majstorski je reagovao 19-godišnji napadač, savladao nemoćnog Handanovića i odveo svoj tim u narednu fazu takmičenja.

...
Izvor: Dailymotion

U polufinalu, Milan će igrati protiv Lacija, koji je sinoć minimalnim rezultatom 1:0 savladao Fiorentinu.

MILAN (4-3-3): A. Donaruma - Abate (53. Kalabrija), Bonući, Romanjoli, Rodrigez - Kesi, Bilja, Lokateli (73. Čalhanoglu) - Suso, Kalinić (77. Kutrone), Bonaventura.

INTER (4-2-3-1): Handanović - Kanselo, Škrinjar, Ranokija, Nagatomo - Vesino, Galjardini (75. Brozović) - Kandreva (101. Eder), Žoao Mario (67. Borha Valero), Perišić - Ikardi.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE:

Milan - Inter 0:0 produžeci 1:0
/Kutrone 104/

Odigrano u srijedu:

Lacio - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Lulić 6/

Kasnije:

Napoli - Atalanta (utorak, 2. januar, 20.45)
Juventus - Torino (srijeda, 3. januar, 20.45)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC