• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napoli na vrhu dočekuje Novu godinu

Autor mondo.ba

Slavljenik Marek Hamšik osigurao je pobjedu Napolija u Krotoneu (0:1) za proslavu 2018. godine na liderskoj poziciji bez obzira šta će sutra uveče da napravi šampion Juventus u Veroni.

  Klub pod Vezuvom je u premijernom dvoboju 19. kola Serije A, produžio svoju uspješnu seriju na čak 23 gostujuće utakmice bez poraza i to osvajanjem sva tri boda u Krotoneu.

KROTONE - NAPOLI 0:1 (0:1)

Izabranici Mauricija Sarija zaigrali su večeras u specijalnim dresovima na kojima je bio utisnut lik Mareka Hamšika, aktuelnog kapitena i najboljeg strijelca u istoriji Napolija.

Na prethodnom meču protiv Sampdorije, slovački fudbaler je postigao pogodak i prestigao Dijega Maradonu (115), najveću legendu Napolija i jednog od najboljih igrača svijeta svih vremena, a večeras na gostovanju u Kalabriji, osigurao je 15. ovosezonsku pobjedu i stigao do brojke od 117. golova za Napolitance.

Slovak je u 17. minutu odigrao lijep dupli pas sa Brazilcem Alanom, pogledao i plasirao loptu u sami ugao, uhvativši golmana Krotonea Aleksa Kordaza na "krivoj nozi" - 0:1.

Gosti su u prvom dijelu apsolutno dominirali stvorivši još sijaset dobrih prilika, ali i onemogućili Krotoneu da na bilo koji način ugrozi „besposlenog“ Pepea Reinu.

Međutim, nisu uspjeli da „prelome“ meč s obzirom da su dobre šanse propustili Dris Mertens i Lorenco Insinje...

A to ih je moglo koštati u drugom poluvremenu jer je tim nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Valtera Zenge stvorio nekoliko pristojnih šansi, doduše ponajviše zahvaljujući greškama Napolitanaca, prvenstveno Pepea Reine, ali nije uspio da izbjegne 12. poraz u ovoj sezoni.

Napoli je i u nastavku imao još dosta prilika da "ovjeri" pobjedu, čak je i prečku pogodio Insinje, međutim ostalo je 0:1 za ostanak na liderskoj poziciji barem u prvih nekoliko dana 2018. godine, bez obzira na rezultate preostalih sutrašnjih utakmica 19. kola.

Serija A, 19. kolo

Krotone - Napoli 0:1 (0:1)

/Hamšik 17/

Subota

Fiorentina - Milan (12.30)

Od 15.00       

Roma - Sasuolo

Atalanta - Kaljari

Benevento - Kjevo

Bolonja - Udineze

Sampdorija - SPAL

Torino - Đenova

Inter - Lacio (18.00)

Verona - Juventus (20.45)

TABELA: Napoli (+1) 48, Juventus 44, Inter 40, Roma (-1) 38, Lacio (-1) 36, Sampdorija (-1) 27, Atalanta 27, Fiorentina 26, Udineze (-1) 24, Torino 24, Milan 24, Bolonja 24, Kjevo 21, Sasuolo 20, Kaljari 17, Đenova 17, SPAL 15, Krotone (+1)15, Helas Verona 13, Benevento 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC