• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljepotica na "Artemio Frankiju"

Autor mondo.ba

U Firenci sjajan fudbal i podjela bodova.

Kriza Intera se nastavlja!

Izabranici Lućana Spaletija su imali jedan gol prednosti i odlučili da pokušaju "izdržati" do kraja, a to im se nije isplatilo. Po prilikama i igri, Inter sa ovim bodom može da bude zadovoljan.

A igrači Fiorentine imaju za čim da žale...

Fiorentina - Inter 1:1 (0:0)

Inter, "poznat" kao klub koji je vječno jedan poraz od krize, odlično je počeo sezonu i postao jedan od kandidata za titulu.

Ipak, poraz od Milana u Kupu Italije, pa još dva u Seriji A od Udinezea i Sasuola obilježili su teških 14 dana na "Meaci" u kojima je "obrisano" sve ono što je Inter pokazao od dolaska Lućana Spaletija. Ovi trenuci slabosti su na "čizmi" vratili sat unazad do sezone 2015/16 kada je Inter Roberta Manćinija krajem decembra bio prvi na tabeli, ali su na kraju završili kao peti.

Uzimajući ovo u obzir i činjenicu da u sljedećem kolu igraju protiv Rome, cilj u ovom meču je bio jasan, tri boda pod svaku cijenu!

A meč je počeo u "turbo" stilu!

Fantastično su krenuli fudbaleri Fiorentine, koje je bivši trener Intera Stefano Pioli čini se veoma motivisao u svlačionici.

Prilike za "Violu" su se redale kao na traci. Pokušavali su Davide Astori, Federiko Kijeza, Siril Toro i Đovani Simeone ali im je nedostajalo mirnoće u završnici.

Nakon uvodne dominacije Fiorentine, igrači Intera su uspostavili ravnotežu u igri i dobili na samopuzdanju, pa su i oni pritisnuli dugme za "turbo".

A u samopuzdanju je prednjačio Žoao Kanselo.

Obje ekipe su nastavile sa lijepom i brzom igrom, a za nijansu bolji i konkretniji u posljednjoj trećini su bili domaći fudbaleri.

U igri Intera najveća "rupa" je bio Žoao Mario koji je u nekoliko navrata gubio lopte na sredini terena čime je otvarao kontranapade Fiorentine u režiji Kijeze i Simeonea, ali mlade nade nisu uspijevale da u odlučujućem trenutku pronađu pravo rješenje.

Igru Portugalca u prvom poluvremenu gostujući navijači su "nagradili" zvižducima.

Najveću priliku za Inter imao je Mauro Ikardi koji se oteo "zagrljaju" odbrambenog igrača ali nije uspio da završi akciju. Ikardi je tražio penal, ali je sudija Valeri odmahnuo rukom.

Mauru Ikardiju je u drugom poluvremenu trebalo deset minuta da se iskupi navijačima. Večeras veoma inspirisani Žoao Kanselo je izveo slobodan udarac i u šesnaestercu pronašao Argentinca koji je iz drugog pokušaja savladao Marka Spotijela za vođstvo Intera 1:0.

Primljeni pogodak nije pokolebao Fiorentinu. Naprotiv.

Kada saigrači pogledom po terenu traže samo jednog fudbalera, onda znate da je riječ o paklenom igraču. A baš takav je Federiko Kijeza.

Mladi Italijan je pokazao sav svoj bogati repertoar. Šutirao je lijevom, desnom, prolazio igrače Intera u trku, još lakše iz mjesta, prelazio sve prepreke osim jedne - Samira Handanovića.

Slovenac je po ko zna koji put održao "golmansku kliniku", poskidao sve što je po zakonima fizike moguće i u očaj bacao Kijezu i Kumu Babakara i  činilo se da će još jednom donijeti tri boda Interu.

Ipak, zasluženo izjednačenje za Fiorentinu je došlo u prvom minutu sudijske nadoknade kada je pogodio Đovani Simeone.

U meču koji je bio na programu od 18 časova Kjevo i Udineze su podijelili bodove, a glavne figure susreta su bili srpski internacionalci Ivan Radovanović i Nenad Tomović. Veznjak Kjeva je svoj klub doveo u vođstvo "raketom" u 9. minutu, dok je konačan rezultat postavio Tomović autogolom u 41. minutu.

.
Izvor: YouTube

SERIJA A - 20. KOLO:

Kjevo - Udineze 1:1 (1:1)
/Radovanović 9 - Tomović 41ag/

Fiorentina - Inter 1:1 (0:0)
/Simeone 90 - Ikardi 55/

u subotu

Torino - Bolonja 12:30
Milan - Krotone 15:00
Benevento - Sampdorija
Đenoa - Sasuolo
Napoli - Verona
SPAL - Lacio
Roma - Atalanta 18:00
Kaljari - Juventus 20:45

TABELA: Napoli 48, Juventus 47, Inter 42 (+1) , Roma (-1) 39, Lacio (-1) 37, Sampdorija (-1) 30, Udineze 28, Fiorentina 28 (+1), Atalanta 27, Torino 25, Milan 25, Bolonja 24, Kjevo 22 (+1), Sasuolo 21, Kaljari 20, Đenova 18, SPAL 15, Krotone 15, Helas Verona 13, Benevento 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC