• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sampdorija pokorila rimski „Olimpiko“

Autor mondo.ba

U posljednjoj utakmici 22. kola Serije A Sampdorija je u nedjelju uveče slavila protiv Rome na „Olimpiku“ - 0:1 (0:0).

Nastavljena je rezultatska kriza rimske "vučice"! Na posljednjih šest mečeva Roma nije upisala nijednu pobjedu i poprilično je kompromitovala svoje težnje ka plasmanu u Ligu šampiona.

Imali su domaći dobru priliku da se trijumfom nad Sampdorijom izjednače sa Interom na četvrtom mjestu na tabeli poslije kiksa milanskog tima u dvoboju sa SPAL-om (1:1), ali su ostali kratkih rukava uprkos mnoštvu prilika, čak su promašili i penal...

Đenovljani su osvojili tri velika boda na "Olimpiku" pogotkom Duvana Zapate u 81. minutu i učvrstili se na šestoj poziciji koja vodi u Evropu.

Roma - Sampdorija 0:1 (0:0)

Prvo poluvrijeme je po prikazanoj igri apsolutno pripalo gostima iz Đenove, dok je u drugih 45 minuta bolja bila Roma, ali su osim strijelca Zapate, najveći heroji sa „Olimpika“ bili golmani oba tima – Brazilac Alison Beker i Sampin čuvar mreže Emilijano Vivijano.

Rimljani su poprilično nonšalantno ušli u meč i u prvih 20-ak minuta ih je takav pristup mogao skupo da košta, ali na njihovu sreću nisu stekli zaostatak poslije nepreciznog udarca Đanluke Kaprarija, ali i odlične odbrane Brazilca Alisona Bekera nakon šuta Edgara Bareta. 

Brazilski čuvar mreže je svakako najzaslužniji što već u prvom poluvremenu gosti iz Đenove nisu stekli ubjedljivu prednost s obzirom da je u još nekoliko navrata odlično odbranio udarce Duvanu Zapati iz peterca, te dva puta u istom napadu Kaprarija... 

Ostvario je samo u prvih 45 minuta čak sedam odbrana!

"Vučica" u prvom dijelu nije dobro izgledala na terenu, posebno u odbrani, mada je defanzivac Konstantinos Manolas uspio da pogodi mrežu Sampdorije u 33. minutu.  Ipak, gol je opravdano poništen zbog velikog ofsajda. 

Opravdano je dosuđen i penal za Romu samo pet minuta kasnije kad je rukom u svom kaznenom prostoru igrao Poljak Bartoš Berežinski, a odgovornost sa "bijele tačke" preuzeo Alesandro Florenci.

Međutim, sjajno je reagovao golman Đenovljana Emilijano Vivijano i odbranio kazneni udarac!

Probudili su se izabranici Euzebija Di Frančeska u finišu prvog dijela i preko Stefana El Šaravija imali novu sjajnu priliku, međutim, ponovo je na visini zadatka bio čuvar mreže Sampe.

Vivijano je spasio Đenovljane barem četiri, pet puta u nastavku odbranivši „zicere“ Turčinu Čengizu Underu, Lorencu Pelegriniju i Edinu Džeki, čiji je transfer u londonski Čelsi i dalje „na čekanju“, a kapiten Bosne i Hercegovine je večeras gotovo bio neprimjetan.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov igrao je svih 90 minuta za Romu i uspio da zaradi žuti karton.

 I kad se činilo da je neminovan remi, pogodak u „vječnom gradu“ postigli su izabranici Marka Đampaola zahvaljujući Nikoli Muruu, koji je prošao po lijevoj strani i na drugoj stativi pronašao Zapatu, a njemu nije bilo teško da je proslijedi u praznu mrežu za sedmi gol ove sezone - 0:1.

Pročitajte sve rezultate, strijelce i tabelu poslije 22. kola Serije A.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC