Baba revolveraš, polne bolesti, lomača za Hag

Autor:

Pročitajte pregled štampe za 14. februar 1018. godine...

Baba revolveraš, polne bolesti, lomača za Hag Foto: Mondo.ba

Polne bolesti liječe na Internetu

U Srpskoj godišnje u prosjeku bude registrovano tek nešto više od 80 slučajeva polno prenosivih bolesti, ali je stvarni broj zaraženih daleko veći. Na ovo upozoravaju u Institutu za javno zdravstvo (IJZ), objašnjavajući da oboljeli zbog stigme i diskriminacije često ne odlaze ljekaru. Među oboljelima od polnih bolesti u RS iz godine u godinu prednjače inficirani hlamidijom, dok je svaka deseta osoba zaražena sifilisom. Poseban problem predstavlja činjenica da se pacijenti često liječe samoinicijativno i neblagovremeno, čime, kako upozoravaju ljekari, ozbiljno mogu da ugroze svoje zdravlje. Iskustva iz prakse pokazuju da osobe koje sumnjaju na neku seksualno prenosivu infekciju pomoć traže od prijatelja, poznanika i na internetu, piše "EuroBlic".

RS među 10 najprivlačnijih malih regija za strana ulaganja

Republika Srpska izabrana je kao jedna od 10 malih regija budućnosti za 2018/2019. godinu, za strategiju stranih ulaganja, prema rangiranju portala fDi Intelligence, servisa britanskog poslovnog časopisa Financial Times koji se bavi informacijama o stranim investicijama. "Nesumnjivo je da će ovo priznanje i pozicija Republike Srpske značajno uticati na promociju RS-a kao atraktivne destinacije za privlačenje stranih investitora", saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, prenosi "Oslobođenje".

Starica pucala na djecu jer su bila bučna

Jedna 84-godišnja žena uhapšena je jer je pucala iz pištolja na djecu komšija zato što su bila previše bučna. Beti Frensis Sanders zamjerila je mališanima, koji imaju između 8 i 10 godina, što su u blizini njenog doma u Andersonu u Kaliforniji vozili dječije motore. Na svu sreću baba je promašila klince, nakon čega je uhapšena i smještena u okružni zatvor, prenosi "Daily Mail".

Klinci u Livnu spalili haškog sudiju

U Livnu je juče na gradskom trgu održan dječiji karneval, na kome je između ostalog pročitana optužnica haškom sudiji koji je presudio hercegovačkoj šestorci. Potom je lutka koja predstavalja sudiju spaljena, uz gromoglasno odobravanje djece, učitelja, teta i roditelja, piše "Dnevni Avaz".

Nišanio pse, ranio rođaka

E. Karajić (31) ispitan je zbog sumnje da je vazdušnom puškom teško ranio rođaka E. Karajića (37) ispred svoje kuće u mjestu Trnovi kod Velike Kladuše. Sve se desilo u ponedjeljak, a odmah nakon ranjavanja, po pozivu ranjenog, na lice mjesta došla je policija i ispitala mlađeg Karajića. Navodno je tridesetjednogodišnjak bio iznerviran što mu psi stalno dolaze pred kuću. Pucanjem je htio da ih otjera, pa je greškom ranio rođaka u potkoljenicu. Po povrijeđenog je došla ekipa hitne pomoći koja ga je prevezla do bolnice u Bihaću, a mlađeg Karajića ispitala je policija i od njega je oduzeto je oružje, piše "Glas Srpske".

Banjalučki fakulteti vape za još asistenata

Zapošljavanje novih asistenata na Univerzitetu u Banjaluci je počelo, ali je još daleko od realnih potreba fakulteta, kažu dekani i prodekani, kao i od broja od po 50 asistenata na dva javna univerziteta, koji su studenti u svojim zahtjevima iznosili, pišu "Nezavisne novine". Luka Kecman, prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjaluci, kazao je da je 10 fakulteta iskazalo potrebe za asistentima. "Mi smo za 15 asistenata raspisali konkurs i čekamo realizaciju, te smo mi na taj način u velikoj mjeri podmladili kadar na Univerzitetu", rekao je Kecman.

Tagovi:

Ostale vijesti