• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Ne možete preVARiti Napoli!

Autor mondo.ba

Na sudijsku odluku da ne pregledaju video snimak poslije očiglednog jedanaesterca igrači Napolija odgovorili golom Kaljehona, a nešto kasnije mirno sačekali da VAR potvrdi potpuno regularan drugi pogodak. Do kraja je pukla i „petarda“.

Poslije eliminacije iz Lige Evrope fudbaleri Napolija imaju samo jedan cilj – osvajanje Skudeta kojeg Napulj čeka od 1990. i "Maradonine ere".

Jasno je da će trka sa Juventusom trajati praktično do posljednjeg sudijskog zvižduka u nedjelju 20. maja, kada se igra 38. kolo Serije A, ali Napolitanci ne posustaju i čine sve da na kraju sezone obraduju siromašni jug Italije.

Ekipa Mauricija Sarija u ponedjeljak uveče savladala je Kaljari na Sardiniji rezultatom 5:0 i „odlijepila“ se na četiri boda od „Stare Dame“, čiji subotnji okršaj sa Atalantom je odgođen zbog mećave u Torinu.

Duel Kaljarija i Napolija, osim sjajne igre Napolitanaca krunisane desetim uzastopnim trijumfom u Seriji A, donio je nove argumente protiv VAR tehnologije u fudbalu, i to istog dana kada se i predsjednik UEFA Aleksander Čeferin usprotivio korištenju VAR-a u Ligi šampiona.

"Nećemo koristiti VAR u Ligi šampiona sljedeće sezone, još uvijek tu postoji mnogo nejasnoća“, rekao je Čeferin u ponedjeljak, a potvrda je stigla samo nekoliko časova kasnije.

Gledaocima na Sardinija Areni, a posebno onima pored TV ekrana bilo je potpuno nejasno zašto sudije ne gledaju video snimak poslije situacije u 15. minutu kada je Likojanis u svom šesnaestercu vukao za dres Mertensa, koji je tako ometan šutirao pored stative.

Umjesto pretjeranog nerviranja fudbaleri Napolija uzvratili su lijepom akcijom i pogotkom Kaljehona za vođstvo 1:0.

Nelogičnosti oko (ne)korištenja VAR tehnologije nastavljene su na Sardiniji.

Fudbaleri u plavim dresovima, izveli su novu dobru akciju po desnoj strani i Mertens je poslao loptu iza Kranja, ali su sudije odlučile da pregledaju video snimak prije nego što priznaju pogodak.

Prekršaja nije bilo, ofsajda nije bilo, znali su to i fudbaleri Kaljarija i igrači Napolija, koji su mirno sačekali da se završi bespotrebna pauza i sudija Pjero Đakomeli pokaže na centar.

Mogao je Napoli u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i do trećeg gola, ali je Kranjo odbranio dobar pokušaj Insinja.

Momak koji je odrastao u Napoliju i ostvario dječački san da nosi svijetloplavi dres postigao je nešto kasnije svoj šesti gol ove sezone matiravši Kranja sa „bijele tačke“, a u međuvremenu u 61. minutu strijelce se upisao i Hamšik.

Nakon prepoznatljive akcije Napolija, prodora po boku i povratne lopte u sredinu Slovak je poslao loptu u mrežu za svoj 99. gol u Seriji A.

Igranje Kastana rukom u šesnaestercu bila je idealna prilika za njegov jubilarni stoti gol, ali Hamšik nije ni pomislio da se približi lopti, učinio je to Insinje i pogodio za 4:0.

Sjajno veče Napolitanaca na Sardiniji zaključio je Mario Rui prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca u posljednjem minutu utakmice.

Nakon što je Kranjo izvadio loptu iz mreže sudija Đakomeli iskoristio je svoje pravo da odsvira kraj, jer sve je bilo više nego jasno.

Napoli je prvi sa

SERIJA A - 26. KOLO:

Kaljari - Napoli 0:5 (0:2)
/Kaljehon 29, Mertens 42, Hamšik 61, Insinje 72 penal, Mario Rui 90/

Igrano u nedjelju

Krotone - Spal 2:3 (0:1)
/Budumir 49, 86 - Antenuči 37, Simić 51, Paloski 60/

Fiorentina - Kjevo 1:0 (1:0)
/Biragi 6/

Sampdorija - Udineze 2:1 (1:0)
/Silvestre 35, 83 - Silvestre 90+5 autogol/

Sasuolo - Lacio 0:3 (0:2)
/Milinković Savić 7, 46, Imobile 30 pen/

Verona - Torino 2:1 (1:0)
/Valoti 12, 77 - Nijang 49/

Roma - Milan 0:2 (0:0)
/Kutrone 48, Kalabrija 74/

Juventus - Atalanta odgođeno

Igrano u subotu:

Bolonja- Đenova 2:0 (0:0)
/Destro 49, Faleti 72/

Inter - Benevento 2:0 (0:0)
/Škrinjar 67, Ranokija 69/

TABELA: Napoli 69, Juventus (-1) 65, Lacio 52, Inter 51, Roma 50, Sampdorija 44, Milan  44, Atalanta (-1) 38, Torino 36, Fiorentina 35, Udineze 33, Bolonja 33, Đenova 30, Kaljari 25, Kjevo 25, Sasuolo 23, Krotone 21, SPAL 20, Verona 19, Benevento 10.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC