• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sahrana u Firenci: Suze legendi i 8.000 navijača

Autor mondo.rs

Đanluiđi Bufon, Frančesko Toti, Filipo Inzagi, Marko Van Basten i drugi velikani (italijanskog) fudbala prisustvovali su misi pre sahrane kapitena Fiorentine, Davidea Astorija. Ekipa Juventusa dočekana aplauzima.

Šokantna vest o smrti kapitena Fioritentine Davide Astorija paralisala je Firencu, zatekla čitavu Italiju i ceo svet, uključujući i one koji ne prate fudbal.

Igrač Viole pronađen je u nedelju mrtav u 32. godini. U narednim danima, minutom ćutanja od njega su se opraštali fudbaleri širom Evrope, a sahrana je održana ovog četvrtka.

Dok se u Firenci okupljali članovi porodice, prijatelji i fanovi preminulog fudbalera, cela Italija pratila je ko je stigao na sahranu.

Tokom jutra polako su dolazile Astorijeve kolege, a misa u bazilici Santa Kroće završena je oko 12.10 časova.

Najdirljiviji momenat dogodio se dvadesetak minuta kasnije, kad je igračevo telo u sanduku izneseno pred baziliku, uz pesmu 8.000 navijača i skandiranja "C'e solo un Capitano".

Fudbaler Milan Badelj pročitao je poruku u ime Fiorentine.

"Bio si brat i sin kakvog su svi hteli da imaju. Tvoji roditelji nisu napravili nijednu grešku s tobom. Čak ni najmanju. Uspevao si da razgovaraš sa svima nama, da nam pokažeš put. Uvek si govorio iz srca, a taj ima malo ljudi. Motivisao si najmlađe i starije, bio si saigrač kakav se samo sanja kada se uđe u ovaj divni sport. Kako da zaboravimo tvoj osmeh i tvoj smisao za humor? Naše misli idu ka tvojoj majci i tvoj ocu, ka tvojoj braći, Frančeski i vašoj princezici. Bio si čovek sa velikim 'Č'. Reći ćemo joj to. Ujutru si prvi dolazio u salu, da bi uključio svetlo. Ti si svetlo svima nama. Hvala ti, Davide"






Na sahranu je došla i ekipa Juventusa, direktno sa leta iz Engleske, gde je malo manje od 12 sati ranije pobedila Totenhem.

Delegacija "Stare dame" dočekana je aplauzima zbog velikog rezultata. Kapiten Đanluiđi Bufon, njegovi saigrači Đorđo Kjelini, Matija De Šiljo, Klaudio Markizio, Miralem Pjanić, Danijele Rugani, generalni menadžer kluba Đuzepe Marota i trener Masimilijano Alegri srdačno su pozdravljeni pre nego što su ušli da se pozdrave sa porodicom preminulog fudbalera.

"Bio si jedan od najboljih primera starog kova. Bio si jedan od onih koje su vodile vrline kao što su elegancija, altruizam, učtivost i poštovanje prema drugima. Bio si jedan od najboljih primera sportiste sa kojima sam se sreo", napisao je Đanluiđi Bufon u poruci Astoriju.

Juventus
Izvor: YouTube



Zatim, stigla je delegacija Intera na čelu sa trenerom Lučanom Spaletijem i direktorom Havijerom Zanetijem, bivši selektor Italije Đan Pjero Ventura, čuveni napadač Filipo Inzagi, fudbaleri Rome predvođenim "Princom Rima" Frančeskom Totijem, prvi čovek sindikata italijanskih fudbalera Damjano Tomazi...

Posebnu pažnju okupljenih izazvao je i dolazak holandske legende i nekadašnjeg napadača Milana, Marka Van Bastena.




Na gradskom trgu u Firenci okupile su se hiljade navijača, a mnogi su pozdravili kolonu kraj stadiona Artemio Franki, na kojem je Astori igrao.

Organizatori sahrane saopštili su da navijačima neće biti dozvoljeno da uđu u baziliku Santa Kroće, a da novinarima i fotografima neće biti omogućeno da priđu na obližnji plato. Dok je trajala služba, hitna pomoć je nekoliko puta intervenisala zbog toga što je nekoliko okupljenih u gužvi kolabiralo.

Prema zvaničnim informacijama, poslednjem oproštaju od Astorija okupilo se više od 8.000 navijača. Ovako je bilo u centru grada kada je njegovo telo dovezeno.





Davide Astori preminuo je u nedelju, u snu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC