• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Topovi" opet pucaju: Arsenal silan u Milanu!

Autor mondo.rs

Odlična partija izabranika Arsena Vengera u prvom duelu osmine finala Lige Evrope.

Mnogi ga kritikuju, ali izgleda da u Arsenu Vengeru još ima energije za rezultate vredne pažnje. Pobeda na San Siru to svakako jeste!

U prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope, Milan - Arsenal 0:2 (0:2).

Revanš je 15. marta u Londonu (21.05), a "tobdžije" su odradile ogroman posao za plasman u narednu fazu.

Iako su igrači Milana mnogo bolje otvorili utakmicu i nekoliko puta solidno zapretili u prvih 15 minuta, gosti su bili strpljivi i čekali svoje šanse.

Dva odlična dodavanja Mesuta Ozila "probila" su odbranu domaćih i pomogla Henriku Mhitarijanu u 15. i Aronu Remziju u nadoknadi prvog poluvremena da golovima donesu pobedu svom timu. Istina, imao je Mhitarijan dosta sreće da lopta posle njegovog šuta zakači Bonućija i prevari Donarumu, ali isto tako, nedostajalo mu je samo malo sreće da u 45. minutu posle slične akcije kao za vodeći pogodak, ponovo zatrese mrežu. Ovaj put, prečka je bila saveznik Donarume.

Već posle prvog gola, Arsenal je preuzeo kontrolu nad dešavanjima na terenu, a odlazak na odmor nije uspeo da trgne domaće fudbalere. Jesu se trudili izabranici Đenara Gatuza, imali inicijativu, međutim, nisu uspeli da pronađu način da nadmudre defanzivce gostiju.

Najbolju šansu imali su u 83. minutu, kada je Andre Silva poslao odličnu loptu ka Nikoli Kaliniću, ali je Ospina bio brži od hrvatskog napadača i poput "trećeg beka" uspeo da uklizavanjem otkloni opasnost pred svojim golom.

Težak posao čeka "rosonere" za nedelju dana u Londonu, dok bi "tobdžijama" ova pobeda trebalo da bude podstrek za finiš sezone. Uspeli su da prekinu seriju od četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima...

LIGA EVROPE, osmina finala:

19.00

Milan - Arsenal 0:2 (0:2)
/Mhitarijan 15, Ramzi 90+4/

Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
/Saul 22, Kosta 47, Koke 90/

Borusija Dortmund - Salcburg 1:2 (0:1)
/Širle 62 - Beriša 48p, Beriša 56/

CSKA Moskva - Lion 0:1 (0:0)
/Marselo 68/

21.05

Lacio - Dinamo Kijev
Olimpik Marsej - Atletik Bilbao
RB Lajpcig - Zenit
Sporting Lisabon - Viktorija Plzenj

- Revanši su 15. marta.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Kraj.

- Pet minuta nadoknade, odnosno nade za Milan.

- Poslednja izmena i u timu Arsenala. Elneni će od 85. minuta igrati umesto Čejmbersa.

- Odlično dodavanje Andrea Silve ka Kaliniću u 83. minutu, međutim, Ospina je bio brži i uspeo uklizavanjem da otklonio opasnost daleko od svog gola.

- Dvostruki asistent u ovoj utakmici, Mesut Ozil, napušta teren u 80. minutu, a umesto njega će do kraja igrati štoper Rob Holding.

- Poslednja izmena u timu Milana. Borini je u 79. minutu zamenio Kalabriju. Sve karte bacio je Gatuzo na napad.

- Solidna prilika za Susa u 79. minutu, ali i nekontrolisan šut igrača Milana. Nepun minut kasnije u šansi se našao i Kesi, međutim, Košćelni je sjajni uklizao i blokirao njegov šut.

- Kako vreme odmiče, sve više čini se da domaći fudbaleri nemaju rešenje da nadmudre odbranu gostiju. Još oko 15 minuta do kraja.

- Druga izmena u Milanu. Umesto Kutronea, od 69. minuta igraće Andre Silva.

- Moraće Arsen Venger da napravi prinudnu izmenu u 61. minutu. Asmir Kolašinac se požalio na povredu i pokazao ka klupi da ne može da nastavi. Umesto njega u igru će 20-godišnji Ešli Maitland-Najls. Izmenu u je napravio i Gatuzo, koji je u 63. minutu umesto Čalhanoglua uveo Kalinića.

- "Prodisao" je Milan u drugom poluvremenu posle pritiska gostiju u većem delu prvog, ali to je i bilo očekivano. Nemaju šta "rosoneri" da kalkulišu kada gube 0:2. Imaju još nešto više od pola sata nade da će doći do preokreta.

- U 52. minutu još jedna prilika za Bonaventuru, ovaj put mnogo bolja nego prethodna, ali je sa 11 metara šutirao iz prve visoko preko gola.

- Solidan šut Bonaventure u 51. minutu, u donji desni ugao Ospininog gola, ali je čuvar mreže gostiju bio siguran.

- Velika sreća za Milan u 49. minutu! Frenk Kesi je neshvatljivo loše reagovao na centru, ispucavši loptu ka svom golu. Velbek je krenuo u juriš, ali je Donaruma stigao da se baci i dohvati loptu pre napadača Arsenala. Ona se potom od Velbeka odbila u gol-aut.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Gledajući tempo igre i šanse, reklo bi se da su rivali izjednačeni, ali Arsenal je svoje dve prilike pretvorio u golove i ima ogromnu prednost!

Šutevi: 5-6, precizna dodavanja: 84%-86%, gol-šanse: 3-5, posed lopte: 49-51%. Rezultat: Milan - Arsenal 0:2.

- GOOOL! Arsenal vodi 2:0 golom Arona Ramzija u četvrtom od četiri minuta nadoknade prvog poluvremena! Ponovo je Ozil bio asistent, a Velšanin izbegao ofsajd zamku, prevario Donarumu i ušetao se u gol Milana.


- PREČKA je sačuvala gol Milana! Iz slične akcije kao kada su poveli, Mhitarijan je ovaj put bio "za dlaku" neprecizan.

- Ponovo nekoliko šansi pred golom Milana. Najbliži da savlada Donarumu bio je Čejmbers u 42. minutu, ali je mladi čuvar mreže uspeo da odbrani njegov šut. Samo minut kasnije zapretio je i Velbek, ali je ponovo golman Milana bio uspešniji.

- Još desetak minuta do poluvremena. Čini se da gosti imaju kontrolu nad dešavanjima na terenu. Mnogo bolje deluje Arsenal nego u prvih nekoliko minuta.

- Lepo je Bonaventura uhvatio volej u 30. minutu, ali nije bio precizan.

- Opao je malo tempo posle gola. Zapravo, gosti su se rastrčali i uspevaju da neutrališu napade Milana.

- GOOOL! Arsenal vodi od 15. minuta pogotkom Henrika Mhitarijana. Lepo je primio loptu na levoj strani posle dodavanja Ozila, napravio dribling u sredinu i snažno šutirao, a lopta zakačila Bonućija i prevarila Donarumu.

Ovo je prvi gol reprezentativca Jermenije u dresu "tobdžija" iz Londona, među koje je stigao u januaru iz Mančester junajteda.


- Nastavljaju se uzbuđenja. U 11. minutu je Čalhanoglu pobegao odbrani Arsenala, međutim, Ospina je na vreme istrčao i uspeo da ga omete...

- Odličan tempo utakmice u prvih 10 minuta!

- Pritisak domaćih urodio je plodom u 10. minutu, uspeli su da ukradu loptu pred kaznenim prostorom Arsenala, ali je Kurtone bio za malo neprecizan.

- Mogao je i Arsenal do pogotka u uvodnim minutima. Henrik Mhitarijan je oštro šutirao u 8. minutu, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

- Gol šansa za Milan već u 3. minutu, ali Bonaventura nije uspeo da zahvati loptu na drugoj stativi posle centaršuta iz kornera.

- Uoči prvog sudijskog zvižduka održan je minut ćutanja u znak poštovanja preminulom kapitenu Fiorentine, Davideu Astoriju.

MILAN: Donaruma - Rodrigez, Romanjoli, Bonući, Kalabrija (79. Borini) - Bonaventura, Bilja, Kesi - Čalhanoglu (63. Kalinić), Kutrone (69. Andre Silva), Suso.

ARSENAL: Ospina - Kolašinac (62. Mejtland-Najls), Košćelni, Mustafi, Čejmbers (85. Elneni) - Vilšir, Džaka, Ramzi - Ozil (80. Holding), Mhitarijan - Velbek.

NAJAVA:

Ukupno, ovo je njihov peti međusobni duel u takmičarskim mečevima, a svi prethodni odigrani su u Ligi šampiona (dve pobede Arsenala, jedna Milana i jedan remi).

Uzdrmani velikani engleskog i italijanskog fudbala, međutim, ovaj put su u slabijem takmičenju, ali i jedan i drugi sa ambicijom da ga osvoje, jer preko svojih liga teško da će uspeti da se domognu elite iduće sezone.

Arsenal je u Italiju doputovao u seriji očajnih rezultata, sa četiri uzastopna poraza u Ligi Evrope, Liga kupu i Premijer ligi, dok Milan ima šest vezanih pobeda u svim takmičenjima.

Dvomeč sa "rosonerima" mogao bi da bude presudan za ostanak Arsena Vengera na klupi londonskih "tobdžija", dok je Đenaro Gatuzo u nešto povoljnijoj poziciji posle slabog starta po preuzimanju tima, ali daleko od toga da je bezbrižan...

Sudija: Klemen Turpin (Francuska).

ZANIMLJIVOSTI:

- Prethodni dvomeč ovih rivala, u osmini finala Lige šampiona, završen je ukupnim rezultatom 4:3 za Milan. Posle 4:0 na svom terenu, "rosoneri" su izgubili 0:3 u Londonu.

- Milan je izgubio samo jednu od poslednih 18 utakmica kod kuće u Ligi Evrope/UEFA kupu, ne računajući kvalifikacije! Bilo je to februara 2002. protiv holandske Rode (0:1). U tom periodu pobedio je 14 puta i odigrao tri remija.

- Arsenal je poražen na prethodna tri gostovanja u Italiji, ne računajući kvalifikacije, i to - bez datog gola! Roma 0:3, Milan 0:4, Napoli 0:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC