• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZNENAĐENJE SEZONE: Benevento srušio Milan!

Autor mondo.ba

"Vještice" ponovo šokirale "rosonere", ovog puta trijumfom na San Siru!

Debitant, ali i „fenjeraš“ u Seriji A, ekipa Beneventa poslije ove sezone vratiće se u Seriju B, ali će moći da se pohvali da je neporažena u duelima sa slavnim Milanom.

I ne samo to!

Poslije senzacionalnog remija u prvom dijelu sezone pogotkom golmana Brinjolija u sudijskoj nadoknadi „mali“  Benevento, kome je to bio prvi bod u Seriji A, još jednom je šokirao Milan i to pobjedom na San Siru pogotkom Jemela.

MILAN – BENEVENTO 0:1 (0:1)

/Jemelo 29/

Čelnici Milana već su jednom pravili rezove u sezoni i doveli na klupu Đenara Gatuza umjesto Vinćenca Montele, a sada će upravo Gatuzo morati da nešto mijenja u svom sistemu i taktici koja u posljednje vrijeme daje katastrofalne rezultate.

Benevento "mrzi" Gatuza

Fudbaleri Beneventa pokvarili su 3. decembra debi Gatuza na klupi Milana remijem 2:2 u posljednjim sekundama, a u subotu ga pobijedili u jubilarnom 20. meču popularnog "Rina" kao trenera "rosonera".

Poslije poraza u derbiju protiv Juventusa „rosoneri“ su zaredali četiri remija, a onda u subotu uveče izgubili meč koji je bio idealna prilika za povratak na pobjednički kolosjek.

Benevento jeste „otkinuo“ taj bod i pokazao se već kao neugodan protivnik, ali upravo  to trebao je biti motiv igračima Milana da se revanširaju „vješticama“.

Umjesto toga gosti sa juga Italije još jednom su odigrali utakmicu bez mnogo kalkulacija i krenuli otvoreno, a već poslije 15 minuta igre Donaruma je morao da spašava svoju mrežu i to klizećim startom.

Ova prilika naravno ide na dušu Rodrigeza koji je loše vraćao loptu svom golmanu, ali u 29. minutu Benevento je zasluženo stigao do vođstva. 

Pjetro Jemelo izbjegao je ofsajd zamku i matirao Donarumu za svoj drugi gol ove sezone.

Napadač  Beneventa srušio je veliki Milan, a prije manje od dvije godine igrao je u Seriji C i u dresu Fođe tresao mreže Pize, Mesine, Martine Franke, Paganezea, Katancara…

Trebalo je da prođe još čitav sat igre da Milan dođe do opasne prilike za izjednačenje, ali je Kesi pogodio prečku.

Svi mogu, ali Milan ne!

Milan je jedina ekipa protiv koje je Benevento uspio da sačuva netaknutu mrežu.

 Ali malo je nedostajalo i da Benevento šest minuta kasnije udvostruči prednost. Preciznije nekoliko centimetara daleko od stative završila je lopta poslije dalekometnog udarca Viole.

U nastavku meča su stvari došle na „svoje“, Milan je krenuo u ofanzivu, a igrači Beneventa htjeli-ne htjeli morali su da se brane , međutim, činili su to dobro.

Pruđoni je bio odličan na golu, a njegova odbrana rješavala je sve opasne situacije, poput one u 74. minutu kada su praktično na gol-liniji spriječili pogodak.

Borbene "vještice" nije poremetilo ni isključenje Diabatea deset minuta prije kraja, pa ni šest minuta sudijske nadoknade.

Benevento je stigao do minimalne, ali velike, ogromne pobjede nad Milanom, kojem je sada ugroženo i šesto mjesto koje vodi u Evropu.

„Rosoneri“ imaju 54 boda, sedmoplasirana Atalanta ima 52 i meč manje, Sampdorija 51 i takođe utakmicu manje…

SERIJA A, 34. KOLO

SPAL - Roma 0:3 (0:1)
/Vikari 32 autogol, Naingolan 52, Šik 60/

Sasuolo – Fiorentina 1:0 (1:0)

/Politano 41/

Milan - Benevento 0:1 (0:1)

/Jemelo 29/

Nedjelja

Kaljari - Bolonja (12.30)

Od 15.00

Atalanta - Torino
Kjevo - Inter
Lacio - Sampdorija
Udineze - Krotone
Juventus - Napoli (20.45)
Đenova - Verona (20.45)


TABELA: Juventus 85, Napoli 81, Roma (+1) 67, Lacio 64, Inter 63, Milan (+1) 54, Atalanta 52, Sampdorija 51, Fiorentina 51, Torino 47, Bolonja 38, Đenova 38, Sasuolo 34, Udineze 33, Kaljari 32, Kjevo 31, SPAL (+1) 29, Krotone 28, Verona 25, Benevento 17.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC