• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umro Fadilj Vokri

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Predsjednik tzv. Fudbalskog saveza Kosova i bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije Fadilj Vokri preminuo je jutros u Prištini u 57. godini.

 Umro Fadilj Vokri Izvor: MN PRESS

Vijest o smrti bivšeg fudbalera Partizana potvrdio je i sekretar kosovskog saveza Erol Salihu, javlja Koha ditore.

Vokri je preminuo nakon što mu je pozlilo na treningu. On je primljen u bolnicu bez znakova života, pa su ljekari u 10.30 časova proglasili smrt.

Vokri je rođen 23. jula 1960. godine u Podujevu. Kao petnaestogodišnjak počeo je da igra fudbal u lokalnom klubu, da bi 1980. prešao u Prištinu, gdje je, nastupajući u Drugoj ligi, odigrao 84 utakmice i postigao 33 gola.

Kada je Priština ušla u jugoslovensku Prvu ligu, odigrao je još 88 mečeva i dao 22 gola.

Za reprezentaciju Jugoslavije debitovao je 1984. godine, kao prvi kosovski Albanac koji je obukao dres selekcije nekadašnje države.

Vokri za MONDO: Hoću li navijati za Srbiju na SP?

Za reprezentaciju je nastupio 12 puta i dao šest golova, da bi 1986. prešao u beogradski Partizan, gdje je na 27 utakmica postigao 13 golova.

Igrao je za Partizan do 1989. godine.

"To su najljepše tri godine u mojoj karijeri, nikad neću moći da zaboravim. O Partizanu sam mislio sve najbolje i prije nego što sam došao u Beograd, a ono što sam doživio bilo je mnogo ljepše od toga. Rastali smo se kao prijatelji i jedan sam od rijetkih koji je u inostranstvo otišao bez posredstva menadžera. Bili smo sjajna ekipa, a družili smo se i van terena", rekao je prije nekoliko godina Vokri.

Fadilje, neka ti je vječna slava i hvala

Fudbalski klub Partizan oprostio se od Fadilja Vokrija. Crno-bijeli su naveli da su ga navijači bez rezerve zavoljeli, jer je bio poznat kao vrhunski fudbaler, beskompromisan borac na terenu, a i svojim ljudskim kvalitetima je ostavio dubok trag u Partizanu. "Fadilje, počivaj u miru i neka ti je vječna slava i hvala", naveo je Partizan.

 Za najboljeg fudbalera Jugoslavije proglašen je 1987 .godine, poslije čega je igrao za francuski Nim i turski Fenerbahče. Iz Turske se vratio u Francusku i prije završetka karijere igrao još nekoliko godina za više tamošnjih timova.

Više od 10 godina bio je na čelu Fudbalskog saveza Kosova.

U februaru 2008. godine prvi put je izabran za predsjednika Fudbalskog saveza Kosova, da bi prije dvije godine započeo treći mandat na toj funkciji.

Diplomirao je na Fakultetu za menadžment i biznis. Ostavio je iza sebe suprugu Edit i troje djece.

Predsjednik samoproklmovane države Kosovo Hašim Tači izjavio je saučešće porodici, ali i cijeloj naciji povodom smrti jednog od najvećih sportista.

"Sa velikim bolom i dubokom tugom čitava nacija primila je vijest o preuranjenoj smrti Fadilja Vokrija, najsjajnije zvijezde ne samo našeg sporta. Saučešće porodici, prijateljima i navijačima. Pobijedite u miru za Kapetana mira", poručio je Hašim Tači.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC