• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kjevo "muljao", kazna minus 3 boda i 200.000 evra

Autor mondo.rs

Italijanski prvoligaš iz Verone kažnjen je zbog nepravilnosti u finansijskom poslovanju oduzimanjem bodova i novčano, dok je supenziju zaradio i predsednik kluba, kao i njegovi savetnici

Kjevo iz Verone bavio se malverzacijama koje su otkrivene, zbog čega je kažnjen oduzimanjem tri boda u Seriji A i novčano 200.000 evra.

Utvrđeno je da su funkcioneri Kjeva "pumpali cene" fudbalerima u trampi sa Ćezenom i ostvarili lažni profit od 25 miliona evra, omogućavajući na taj način da ih registruju za Seriju A, pošto u suprotnom ne bi mogli.

Prvoligaš iz Verone dobro je prošao, jer su tužioci tražili oduzimanje čak 15 poena i veću novčanu kaznu, ali se Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije odlučila za manje sankcije.

Takođe, predsednik Kjeva Luka Kampedeli dobio je tromesečnu zabranu obavljanja dužnosti, a 45 dana suspenzije zaradili su savetnici Pjero Kampedeli, Đuzepe Kampedeli, Mikele Kordioli i Antonio Kordioli.

Ćezena, sa kojom je pravljena sumnjiva trampa nije kažnjena, jer je disciplinska komisija FS Italije utvrdila da taj klub nije kriv.

Fudbaleri Kjeva nalaze se u vrlo nezavidnom položaju, jer su na poslednjem mestu Serije A i posle tri kola imaju dva boda u minusu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC