• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Minimalac" Napolija pred put u Beograd

Autor mondo.ba

Pogotkom Insinja u finišu meča protiv Fiorentine ekipa Napolija upisala treću pobjedu u Seriji A pred gostovanje Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona.

Fudbaleri Napolija mučili su se do posljednjih desetak minuta duela sa Fiorentinom, a onda stigli do cijelog plijena pogotkom Lorenca Insinja.

Napoli je na svom San Paolu sa minimalnih 1:0 savladao Fiorentinu pa će u dobroj atmosferi krenuti u Beograd na utakmicu prvog kola Grupe C Lige šampiona.

Sve utakmice Lige šampiona možete pratiti na kanalima TV Arenasport.

Nisu Napolitanci pružili posebno dobru igru u subotu uveče, ali su uspjeli da se vrate na pobjednički kolosjek poslije teškog poraza 3:0 od Sampdorije u prošlom kolu.

Za to se pobrinuo Lorenco Insinje, najraspoloženiji igrač na terenu u subotu uveče, koji je propustio nekoliko šansi da bi u 79. minutu konačno pogodio.

Rezervista Milik poslao je loptu u šesnaesterac, a Insinje je pobjegao Peceli i matirao Dragovskog za svoj jubilarni 50. gol u Seriji A.

Nedugo zatim Karlo Anćeloti zamijenio ga je kako bi ga sačuvao za meč Lige šampiona u utorak.

Omaleni Napolitanac prije toga imao je još nekoliko dobrih prilika, desetak minuta ranije pokušao je glavom, ali je lopta otišla pored gola, u 61. minutu Dragovski je „čupao“ loptu ispod prečke, a jednom je i zatresao spoljni dio mreže. 

Napoli je bio mnogo opasniji, posebno u drugom poluvremenu, nakon uspavanke u prvih 45 minuta tokom kojih se Fiorentina odlično branila i čuvala "nulu".

U nekoliko navrata probijali su fudbaleri u svijetloplavim dresovima po bokovima, a onda prijetili ubacivanjima ili prodorima u sredinu, ali su redom Hamšik, Mertens, Zjelinski bili neprecizni.

Na drugoj strani zakazao je napadački tandem Fiorentine Kjeza-Simeone, a možda najbolju priliku propustio je Kjeza krajem prvog poluvremena kada je šutirao pored gola poslije izgubljene lopte Alana na sredini terena.

Napoli je poslije iznenađujućeg poraza u prošlom kolu od Sampdorije (3:0), upisao treću pobjedu u sezoni i izjednačio se na tabeli sa Juventusom, koji će sutra igrati protiv Sasuola.

Bio je ovo duel dvojice srpskih reprezentativaca, Nikole Maksimovića i Nikole Milenkovića. Obojica su odigrali cijelu utakmicu, a na kraju se radovao stariji Maksimović.

Serija A, 4. kolo: 

Inter – Parma 0:1 (0:0)

/Dimarko 79/

Napoli – Fiorentina 1:0 (0:0)

/Insinje 79/

Frozinone – Sampdorija (20.30)

Nedjelja

Roma – Kjevo (12.30)

Đenova – Bolonja (15.00)

Juventus – Sasuolo

Udineze – Torino

Empoli – Lacio (18.00)

Kaljari – Milan (20.30)

Ponedjeljak

SPAL – Atalanta (20.30)

TABELA: Juventus 9, Napoli (+1) 9, Sasuolo 7, Fiorentina 6, SPAL 6, Inter (+1) 4, Atalanta 4, Empoli 4, Roma 4, Udineze 4, Torino 4, Parma (+1) 4, Kaljari 4, Sampdorija (-1) 3, Milan (-1) 3, Đenova (-1) 3, Lacio 3, Bolonja 1, Frozinone 1, Kjevo -2

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC