• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vučica" na koljenima, kraj užasne serije Udinezea

Autor mondo.ba

Tim iz Udina poražen je u deset prethodnih utakmica sa Romom, a danas je konačno dočekao kraj crne serije, koja je trajala od 2013. godine.

Očekivala je Roma 11. uzastopnu pobjedu u duelima sa Udinezeom, ali je ovaj put ostala praznih šaka na stadionu "Dačija Arena" u Udinama.

Svaki put od 2013. godine "vučica" je iz duela sa Udinezeom izlazila kao pobjednik, ali danas oslabljena neigranjem Danijelea De Rosija, Kostasa Manolasa, Robina Olsena, Alesandra Florencija i Havijera Pastorea, te Edina Džeke, koji je šansu dobio u finišu meča, Roma je pružila skromnu partiju, što je domaćin znao da kazni.

Sa novim trenerom Davide Nikolom, koji je tokom reprezentativne pauze zamijenio Hulija Velaskeza, Udineze je minimalno slavio i konačno obradovao svoje navijače.

UDINEZE - ROMA 1:0 (0:0)

Roma je u prvom poluvremenu imala terensku inicijativu (posjed lopte 77 odsto), Stefan El Šaravi i Lorenco Pelegrini pokušavali su iz polušansi, do pauze je zaprijetio i Aleksandar Kolarov iz daljine, zatim i Patrik Šik, ali nije bilo problema za golmana domaćih Huana Musoa.

Kolarov je zaprijetio i početkom nastavka. Defanzivac "vučice" snažno je "potegao" iz velike daljine, ali srećom po domaćina loptu je fijuknula pored gola.

Samo minut kasnije, praktično ni iz čega, Udineze postiže gol za vođstvo, ispostaviće se i pobjedu.

Rodrigo De Pol napravio je dar-mar u odbrani Rome, sjajno se snašao i matirao debitanta na golu "vučice", Antonija Mirantea.

Trener gostiju Euzebio Di Frančesko odmarao je većinu prvotimaca za predstojeći duel Lige šampiona protiv Real Madrida (utorak, 21.00, prenos na Areni Sport 1), a to mu se poprilično obilo o glavu.

Iako je Džeko dobio šansu u nastavku, zamijenivši indisponiranog Šika, ni to nije pomoglo Rimljanima da stignu barem do boda.

Naprotiv, domaći su mogli i do ubjedljivije pobjede, ali je gol Ignjasija Puseta poništen zbog očiglednog igranja rukom Argentinca.

SERIJA A - 13. KOLO:

Udineze - Roma 1:0 (0:0)
/De Pol 54/

Juventus - SPAL (18.00)
Inter - Frozinone (20.30)

U nedjelju:

Parma - Sasuolo (12.30)
Bolonja - Fiorentina (15.00)
Empoli - Atalanta
Napoli - Kjevo
Lacio - Milan (18.00)
Đenova - Sampdorija (20.30)

U ponedjeljak:

Kaljari - Torino (20.30)

TABELA: Juventus 34, Napoli 28, Inter 25, Lacio 22, Milan 21, Roma (+1) 19, Sasuolo 19, Atalanta 18, Fiorentina 17, Torino 17, Parma 17, Sampdorija 15, Kaljari 14, Đenova 14, SPAL 13, Udineze (+1) 12, Bolonja 10, Empoli 9, Frozinone 7, Kjevo 0*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC