• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parma na evropskom putu

Autor mondo.ba

Pobjedom nad Sasuolom, "mljekadžije" su stigle do šestog mjesta na tabeli Serije A, koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

  Prije 20 i kusur godina, Parma je sa Đanfrankom Zolom, Ernanom Krespom, Dinom Bađom i ostalima bila osvajač Kupa pobjednika kupova i vlasnik dva trofeja Kupa UEFA, da bi nakon bankrota glavnog finansijera "Parmalata" 2008. godine počeo stromoglavi pad sve do samog dna...

Početkom ove sezone, Parma se napokon vratila u elitni rang italijanskog fudbala i trijumfom nad Sasuolom u 13. kolu stigla na šestu poziciju i vratila se na "evropski" put. 

PARMA - SASUOLO 2:1 (2:1)

Gotovo sve vrijedno pomena sa nedjeljne utakmice na stadionu "Enio Tardini" u matine terminu dogodilo se u prvom poluvremenu. Parma je u prvih 25 minuta vodila sa 2:0 golovima Žervinja i Bruna Alveša, da bi do odlaska na odmor gosti uspjeli da smanje pogotkom Houma Bubakara iz penala.

Već u šestom minutu domaćin je stigao do prednosti. Sjajnu dugu loptu uputio je Bruno Alveš, a glavom je spustio Antonino Barila prema Žervinju, a napadač iz Obale Slonovače je iz drugog pokušaja doveo domaće do prednosti, uz malu pomoć stative - 1:0. Bio je to Žervinjov četvrti pogodak u petom susretu za Parmu ove sezone.

Alveš je u 25. minutu udvostručio vođstvo poslije "karambola" u kaznenom prostoru.

Nakon što je centaršut iz kornera Roberta Inglezea gostujući fudbaler Đanđakomo Manjani nespretno sproveo do vlastite prečke, Portugalcu je preostalo samo da ćušne loptu u gol Andree Konsiljija - 2:0.

Međutim, samo osam minuta kasnije, Sasuolo je smanjio iz opravdano dosuđenog penala, koji je skrivio Bruno Alveš a ustanovio sudija Paolo Valeri, ali i pregledani snimak video arbitra (VAR). Siguran sa "bijele tačke" bio je Senegalac Houma Babakar nad kojim je napravljen prekršaj - 2:1.

U nastavku su se "mljekadžije" potpuno povukle u namjeri da sačuvaju rezultat i da iz eventualnog kontranapada ili prekida dokusure protivnika, što je u 85. minutu propustio Žervinjo nakon "slaloma" kroz odbranu gostiju.

Reprezentativac Srbije Filip Đuričić nastupio je za poraženi tim u posljednjih pola sata umjesto Frančeska Magnanelija.

Sasuolo je s druge strane sve karte bacio u napad, ali nije uspio da stigne ni do jednog boda čime je prekinuo dobru seriju od četiri meča bez poraza.

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je u 87. minutu Bubakar, koji je praktično savladao golmana Luiđija Sepea, ali se na gol liniji ispriječio Bruno Alveš i otklonio opasnost.

SERIJA A - 13. KOLO:

Parma - Sasuolo 2:1 (2:1)
/Žervinjo 6, Alveš 25 - Bubakar 33 pen/

Bolonja - Fiorentina (15.00)
Empoli - Atalanta
Napoli - Kjevo
Lacio - Milan (18.00)
Đenova - Sampdorija (20.30)

U ponedjeljak:

Kaljari - Torino (20.30)

Igrano u subotu:

Udineze - Roma 1:0 (0:0)
/De Pol 54/

Juventus - SPAL 2:0 (1:0)
/Ronaldo 29, Mandžukić 60/

Inter - Frozinone 3:0 (1:0)
/Balde 10, 82, Martinez 57/


TABELA: Juventus (+1) 37, Inter (+1) 28, Napoli 28, Lacio 22, Milan 21, Parma (+1) 20, Roma (+1) 19, Sasuolo (+1) 19, Atalanta 18, Fiorentina 17, Torino 17, Sampdorija 15, Kaljari 14, Đenova 14, SPAL (+1) 13, Udineze (+1) 12, Bolonja 10, Empoli 9, Frozinone (+1) 7, Kjevo 0*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC