• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loš, gori, Milan!

Autor mondo.ba

Nikola Milenković na gol-liniji sačuvao je mrežu Fiorentine, a Federiko Kjeza fantastičnim pogotkom donio “Violi” pobjedu protiv Milana. “Minimalac" Napolija, Lazović strijelac u pobjedi Đenove.

Forma Milana ponovo je u silaznoj putanji. Poslije 0:0 sa Torinom, ekipa Đenara Gatuza porazom od Olimpijakosa ispala je iz Lige Evrope, a na novi remi 0:0 sa Bolonjom nadovezao se još jedan poraz.

Fiorentina je u subotu poslijepodne savladala Milan rezultatom 1:0 i ponovo uzdrmala ambicije “rosonera” da se nađu u Ligi šampiona, a samim tim i stolicu Đenara Gatuza.

Velike zasluge za prvi trijumf “viole” na San Siru još od novembra 2013. idu na račun srpskog reprezentativca Nikole Milenkovića koji je u 43. minutu praktično na gol-liniji zaustavio pokušaj Čalhanoglua, što je umnogome odredilo tok ovog meča.

Sačuvana mreža u prvom poluvremenu ulila je dodatno samopouzdanje gostima, koji su se odlično branili tokom cijelog meča, ali imali šta da pokažu i pred protivničkim golom.

Trenutak odluke desio se u 73. minutu kada je Federiko Kjeza se lijepim driblingom oslobodio čuvara, a onda još ljepšim udarcem matirao Đanluiđija Donarumu za veliku pobjedu nad Milanom.

“Rosoneri” treću utakmicu zaredom nisu uspjeli da postignu pogodak, za šta “krivicu” snosi i Alban Lafont francuski tinejdžer na golu Fiorentine, koji je u 84. minutu izvadio loptu ispod prečke, te imao još nekoliko dobrih intervencija tokom meča.

Osim Milenkovića, radovao se i Darko Lazović koji je postigao i pogodak u pobjedi Đenove 3:1 nad Atalantom.

Poslije pogotka Pjonteka za vođstvo Đenove uspjela je Atalanta da izjednači šestim pogotkom Zapate na posljednja četiri meča, ali je Lazović pogotkom iz voleja u 66. minutu donio domaćima novu prednost.

Gosti iz Bergama nisu uspjeli da ponovo uzvrate, posebno poslije crvenog kartona Palomina, a konačnih 3:1 postavio je Pjontek u 89. minutu i učvrstio se na prvoj poziciji liste strijelaca Serije A sa 14 postignutih golova.

Napoli je upisao nova tri boda pobjedom 1:0 protiv SPAL-a i tako izvršio dodatni pritisak na Juventus pred večerašnji derbi između “Stare Dame” i Rome.

Ekipa Karla Anćelotija dominirala je cijeli meč, ali se mreža gostiju zatresla samo jednom i to nakon pogotka defanzivca Raula Albiola.

Španac je bio najviši u skoku u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i pogotkom glavom donio trjumf svom timu.

Šest golova viđeno je u duelu Empolija i Sampdorije, a rezultatsku klackalicu riješio je Kaprari sa dva pogotka u posljednje tri minute utakmice za pobjedu Đenovljana 4:2, kojom su se popeli na šestu poziciju.

SERIJA A - 17. KOLO:

Lacio - Kaljari 3:1 (2:0)
/Milinković-Savić 12, Aćerbi 22, Lulić 67 - Pedro 90+2p/

Milan - Fiorentina 0:1 (0:1)
/Kjeza 73/

Empoli – Sampdorija 2:4 (1:1)
/Paskval 11 p, Kaputo 79 – Ramirez 41, Kvaljarela 69, Kaprari 87, 90+2/

Đenova – Atalanta 3:1 (1:0)
/Pjontek 45+6, Lazović 66, 89 – Zapata 55/

Napoli – SPAL 1:0 (1:0)
/Albiol 45+1/

Sasuolo – Torino 1:1 (0:0)
/Brinjola 90+2 - Beloti 55/

Udineze – Frozinone 1:1 (1:0)
/Mandragora 32 – Ćano 59/

Kjevo - Inter (18.00)

Parma - Bolonja

Juventus - Roma (20.30)

TABELA: Juventus (-1) 46, Napoli 41, Inter (-1) 32, Lacio 28, Milan 27, Sampdorija 26, Fiorentina 25, Sasuolo 25, Atalanta 24, Roma (-1) 24, Torino 23, Parma (-1) 21, Đenova 19, Kaljari 17, Empoli 16, SPAL 16, Udineze 14, Bolonja (-1) 12, Frozinone 9, Kjevo (-1) 4*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC