• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo spasio Juventus, povreda Milenkovića

Autor mondo.ba

Kristijano Ronaldo ušao s klupe i spriječio prvi poraz Juventusa ove sezone. "Stara dama" sa desetoricom stigla do remija protiv Atalante. Povreda Nikole Milenkovića u porazu Fiorentine.

Atalanta je u srijedu u meču vanrednog 18. kola uspjela da prekine seriju od osam uzastopnih pobjeda „Stare dame“, ali ne i da joj nanese prvi poraz, iako je imala prednost 2:1 i igrača više.

Kristijano Ronaldo presjedio je nešto više od sat vremena na klupi, a onda ušao i pogodio za remi u Bergamu.

Atalanta- Juventus 2:2

Juventus je bio na pragu poraza nakon što je Masimilijano Alegri odlučio da ostavi Kristijana Ronalda i Miralema Pjanića na klupi, a Rodrigo Bentankur zaradio crveni karton u 53. minutu.

Iako je šampion Italije poveo već u drugom minutu autogolom Đimšitija, Atalanta je uspjela da preokrene na 2:1 zahvaljujući sjajnom Kolumbijcu, Duvanu Zapati, koji je sa dva vezana pogotka natjerao domaće navijače da pomisle da Juventus nije nepobjediv.

Prvo se odlično oslobodio Bonućija u 24. minutu i matirao Šćešnog za 1:1, a potom u 53. minutu bio najsnalažljiviji poslije kornera i glavom iz peterca poslao loptu u mrežu za velikih 2:1.

Zapata je tako postigao svoj osmi pogodak na posljednjih pet mečeva.

Uprkos odličnoj igri u prvom poluvremenu, i početkom drugog, Atalanta ipak nije uspjela da stigne do sva tri boda.

Alegri je ispravio svoju grešku i poslao u igru Ronalda i Pjanića, a nakon što Gosens nije uspio da iskoristi odličnu šansu u 76. minutu uslijedila je kazna.

Upravo Pjanić izveo je korner dvije minute kasnije, Kjelini je glavom vratio do Ronalda, koji sa samo dva metra matira Berišu.

Twitter Embed Code

Prava drama viđena je u sudijskoj nadoknadi kada je Bonući postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda.

Golgetersku seriju, osim Zapate, nastavio je i veteran Fabio Kvaljarela. Kapiten Sampdorije produžio je ugovor sa Đenovljanima, a onda ih vodio do pobjede 2:0 protiv „fenjeraša“ Kjeva.

Kvaljarela je u 47. minutu pogotkom petom donio vođstvo Sampdoriji, što je bio njegov deveti gol na posljednjih osam prvenstvenih utakmica. Posljednji igrač kojem je uspjelo da na osam uzastopnih utakmica zatrese mrežu bio je Kristijan Vijeri, još 2002. godine.

Pobjedu domaćih potvrdio je Ramirez u 59. minutu.

Fiorentina je na svom terenu poražena od Parme rezultatom 1:0, a trenera „viole“ Stefana Piolija zabrinuće i povreda srpskog reprezentativca Nikole Milenkovića.

On je zbog povrede zamijenjen krajem prvog poluvremena, a vrlo brzo poslije toga Ingleze je postigao pobjedonosni pogodak.

Problemi za „violu“ nastavljeni su i u drugom poluvremenu, kada je Ugo, štoper domaćih koji je poklonio loptu Inglezeu kod pogotka, zaradio crveni karton i ostavio svoj tim praktično bez šanse za preokret.

U duelu braće Inzagi slavio je Simone i starijem Filipeu vjerovatno „spakovao“ otkaz.

Lacio je kao gost rezultatom 2:0 savladao Bolonju, kojoj je ovo bio 11. meč bez pobjede i biće pravo čudo ukoliko Filipo Inzagi u subotu bude vodio ekipu protiv Napolija.

SERIJA A, 18. KOLO

Frozinone - Milan 0:0


Atalanta – Juventus 2:2 (1.1)
/Zapata 24, 56 – Đimšiti 2, Ronaldo 78/

Bolonja – Lacio 0:1 (0:1)
/Ramos 30, Lulić 90/

Kaljari – Đenova 1:0 (1:0)
/Farias 45+3/

Fiorentina – Parma 0:1 (0:1)
/Ingleze 45+2/

Sampdorija – Kjevo 2:0 (0:0)
/Kvaljarela 47, Ramirez 59/

Roma – Sasuolo (18.00)

SPAL - Udineze

Torino - Empoli

Inter - Napoli (20.30)

TABELA: Juventus 50, Napoli (-1) 41, Inter (-1) 33, Lacio 31, Sampdorija 29, Milan 28, Atalanta 25, Fiorentina 25, Sasuolo (-1) 25, Parma 25, Roma (-1) 24, Torino (-1) 23, Kaljari 20, Đenova 19, Empoli (-1) 16, SPAL (-1) 16, Udineze (-1) 14, Bolonja 13, Frozinone 10, Kjevo 5*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC