Lacio odbio 160 miliona evra za Sergeja?!

Autor:

Predsjednik Lacija Klaudio Lotito izjavio je da je odbio ponudu za Sergeja Milinkovića Savića vrijednu 160 miliona evra. "Mislim da nijedan drugi predsjednik u svjetskom fudbalu ne bi učinio ono što sam ja", kaže Lotito.

Lacio odbio 160 miliona evra za Sergeja?! Foto: Guliver/Marco Rosi/Getty Images

Srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić se prošlog ljeta našao na meti brojnih evropskih velikana, ali je na kraju produžio ugovor sa Lacijom.

Klaudio Lotito je u srijedu jasno stavio do znanja da se zalaže za stvaranje moćnog tima nebesko-plavih iz Rima.

"Želimo da izgradimo pobjedničku ekipu i da je dodatno jačamo, a ne da je slabimo", rekao je Lotito u jednoj rimskoj školi na 119. rođendan Lacija.

"Da imam drugačiji način razmišljanja, prodao bih Milinkovića za 160 miliona evra, ali to nisam učinio. Mislim da nijedan drugi predsjednik u svjetskom fudbalu ne bi učinio ono što sam ja".

Lotito je zatim odgovorio na planove Matea Salvinija o reformi bezbjednosnih postupaka u italijanskom fudbalu.

"Kao što je ministar Salvini rekao, odgovornost je lična, tako da svako preuzima odgovornost za svoje ponašanje. Ako sam danas ovdje, to se ne ponavlja tako da se ponašam izvan pravila, a ja pokušavam učiti mališane da morate navijati za svoj omiljeni tim, poštujući pravila. Za one koji se ne uklapaju u ovaj mehanizam, moraće biti riješeni. Biti navijač znači biti strastven, i tako navijači treba da podržavaju svoje omiljene timove. Na strastven, emocionalan i saosjećajan način, ali poštujući pravila", podvukao je Lotito i dodao da će za oni koji drugačije donose odluke, morati da preuzmu odgovornost.

Ostale vijesti