• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan - Napoli, ni "d" od derbija

Autor mondo.ba

Ne samo da nije bilo golova, nego ni stopostotnih prilika, pa su gledaoci razočarani napustili "San Siro". Jedino vrijedno pomena je debi Kšištofa Pjonteka u dresu "rosonera". Možda u utorak bude bolje...

Očekivalo se mnogo na "San Siru" u prvom od dva velika derbija 21. kola Serije A (Lacio i Juventus igraju sutra od 20.30), ali su Milan i Napoli odigrali meč bez previše žara, te remizirali bez pogodaka.

MILAN - NAPOLI 0:0

Iako je početak oba poluvremena donio po nekoliko poluprilika na obje strane, bilo je to nedovoljno da se zagriju dlanovi promrzlih navijača.

Prvo je u šestom minutu zaprijetio Hoze Kaljehon, ali je Đanluiđi Donaruma odbranio, da bi četiri minuta kasnije Patrik Kutrone šutirao pored gola.

Praktično je to bilo sve u prvih 45 minuta, da bi u drugom minutu nastavka Frank Kesi mogao sa sedam-osam metara pogoditi za vođstvo Milana, ali se ispriječio Kevin Malkvi i blokirao njegov šut. Već u narednom napadu pokušao je i Lukas Paketa, međutim golman Napolitanaca David Ospina je siguran.

SASTAVI

MILAN (4-3-3): Donaruma - Kalabrija, Musakio, Romanjoli, Rodrigez - Kesi, Bakajoko, Paketa (69. Borini) - Suso, Kutrone (72. Pjontek), Čalhanoglu (90. Laksalt).

NAPOLI (4-4-2): Ospina - Malkvi, Albiol, Kulibali, Mario Rui (71. Gulam) - Kaljehon, Fabijan Ruis, Zjelinski, Insinje (88. Unas) - Mertens (80. Verdi), Milik.

Kšištof Pjontek "eksplodirao" je ove sezone u dresu Đenove, nakon toga uslijedio je transfer u Milan, a u 72. minutu debitovao u dresu "rosonera". Ipak, osim jednog pokušaja nije uradio ništa zapaženo u dvadesetak minuta koliko je proveo na terenu. 

U 78. minutu Mateo Musakio pokušao je akrobatskim udarcem u padu, ali je Ospina još jednom dobro reagovao, iako pod bolovima, s obzirom da se par trenutaka kasnije sudario sa povratnikom nakon suspenzije, Kaliduom Kulibalijem.

Pjotr Zjelinski je u samom finišu upropastio kontranapad "četiri na dva", ujedno posljednju ozbiljnu priliku na meču, šutiravši direktno u Donarumu.

Do kraja meča viđena su samo još dva isključenja.

Prvo je crveni karton zaradio Fabijan Ruis, koji je van igre prije vremena morao zbog dva neoprezna igranja rukom, a nakon njega i Karlo Ančeloti, zbog prigovora.

Možda u utorak, kada se večerašnji rivali budu sastali u četvrtfinalu Kupa Italije (20.45), bude zanimljivijih stvari o kojima ćemo pisati...

SERIJA A - 21. KOLO:

Sasuolo - Kaljari 3:0 (2:0)
/Lokateli 9, Babakar 45+4, Matri 87/

Sampdorija - Udineze 4:0 (1:0)
/Kvaljarela 33 pen, 56 pen, Lineti 68, Gabjadini 78/

Milan - Napoli 0:0

U nedjelju:

Kjevo - Fiorentina (12.30)
Bolonja - Frozinone (15.00)
Atalanta - Roma
Parma - SPAL
Torino - Inter (18.00)
Lacio - Juventus (20.30)

U ponedjeljak:

Empoli - Đenova (20.30)

TABELA: Juventus 56, Napoli (+1) 48, Inter 40, Milan (+1) 35, Sampdorija (+1) 33, Roma 33, Lacio 32, Atalanta 31, Sasuolo (+1) 29, Parma 28, Fiorentina 27, Torino 27, Kaljari (+1) 21, Đenova 20, Udineze (+1) 18, SPAL 18, Empoli 17, Bolonja 14, Frozinone 10, Kjevo 8*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC