Ukrajinski velikan testira Slogu u Antaliji

Autor:

Dnjepar prvi rival prvoligašu Srpske iz Gornjeg Crnjelova.

0
A- A A+
OFK Sloga Gornje Crnjelovo Foto: Promo/OFK Sloga Gornje Crnjelovo

Fudbaleri Sloge iz Gornjeg Crnjelova na pripremama u Antaliji prvi meč odigraće protiv ukrajinskog Dnjepra u ponedjeljak.

Klub iz Dnjepropetrovska, nekadašnji finalista Lige Evrope i šampion Ukrajine, ranije i SSSR, trenutno je član druge ukrajinske lige, a najjači rang napustio je prije dvije godine administrativnim putem, kada je FIFA odlučila da ga zbog dugovanja i kršenja pravila Finansijskog fer-pleja pošalje u niži rang.

"Želim da moji momci i ove godine osjete kako je to igrati protiv velikih ekipa sa ogromnom tradicijom, čiji igrači vrijede milione. U razgovoru sa njihovim predsjednikom, insistirao sam na tome da naši protivnici igraju u najjačem sastavu i tako će i biti. Pokazali su ogromno uvažavanje prema meni i Slogi i hvala im na tome", rekao je predsjednik Sloge Zlatko Krbanjević, koji je najzaslužniji što će tim Dragana Mićića i ove godine dio priprema obaviti u Turskoj.

Iako nije u najjačoj ligi Ukrajine, Dnjepar sigurno posjeduje kvalitetan igrački kadar, pa će ovaj meč biti veliki tekst za igrače iz Gornjeg Crnjelova.

"Mi se ne zanosimo, znamo koliko je ukrajinska liga jača od naše, niti nam je na ovim pripremama rezultat prioritetan. Da nije tako, igrali bismo protiv slabijih ekipa i zadovoljili se laganim pobjedama. Ovako ćemo imati priliku vidjeti kako igraju ekipe tog nivoa i vidjeti šta je to što možemo naučiti od njih, kako bismo i mi postali još bolji."

Fudbaleri Sloge će, osim duela sa Dnjeprom, imati još minimalno jedan kontrolni meč u Antaliji, kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva u Prvoj ligi RS, ali i takmičenja u Kupu BiH, gdje su dogurali do četvrtfinala.

"U fudbalu, kao i u životu, svaki dan je šansa za napredak. Vidjećemo i dokle smo mi došli u svojoj pripremi, a znate da imamo samo jedan cilj u prvenstvu - prvo mjesto u Prvoj ligi RS i plasman u Premijer ligu BiH", poručio je Krbanjević.

Ostale vijesti