• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Borusije u Augzburgu, na potezu Bajern!

Autor mondo.ba

Lider Bundeslige po prvi put u istoriji poražen u Augzburgu (2:1) i servirao priliku Bajernu da se bodovno izjednači na prvenstvenoj tabeli.

Malo ko je očekivao kiks Borusije na tradicionalno, po "milionere", prijateljskom terenu u Augzburgu, ali to se ipak dogodilo. 

Borusija je u petak uveče doživjela drugi ovosezonski poraz i omogućila Bajernu da se eventualnim trijumfom u Menhengladbahu u subotu izjednači na liderskoj poziciji na tabeli.

AUGZBURG - BORUSIJA DORTMUND 2:1 (1:0)

Najzaslužniji za šokantan rezultat sa stadiona "WWK Arena" bio je južnokorejski reprezentativac Dong-Von Đi, koji je bio dvostruki strijelac i kreator izuzetno važne pobjede domaćina u borbi za opstanak.

"Milioneri" su istina imali veći posjed lopte i od samog starta su nametnuli svoju igru, više su pokušavali da ugroze gol Gregora Kobela, koji je nekoliko navrata dobro intervenisao prije vodećeg pogotka Augzburga u 25. minutu.

Pogriješio je defanzivac Borusije Dan Aksel Zagadu na lijevoj strani, potom je centaršut u kazneni prostor uputio Danijel Bajer, a iz drugog pokušaja mrežu Dortmunda pogodio Koreanac Dong-Von Đi - 1:0.

Poslije nove greške posljednje linije tima iz Dortmunda, isti igrač je u 68. minutu majstorski lobovao Romana Burkija i praktično osigurao pobjedu Augzburga.

Španac Pako Alkaser je u 81. minutu poslije lijepe akcije "milionera" u tri poteza smanjio na 1:2 na asistenciju Marija Gecea i opet se izjednačio na tabeli liste strijelaca sa reprezentativcem Srbije Lukom Jovićem (14 golova).

U preostalih 10-ak minuta Augzburg se panično branio i odbranio petu ovosezonsku pobjedu.

Bundesliga, 24. kolo

Augzburg - Borusija Dortmund 2:1 (1:0) 

/Đi 25, 68 - Alkaser 80/

Subota (15.30)

Bajer Leverkuzen - Frajburg

Ajntraht Frankfurt - Hofenhajm

Herta - Majnc

Nirnberg - RB Lajpcig

Šalke - Fortuna Dizeldorf

Borusija Menhengladbah - Bajern (18.30)

Nedjelja

Štutgart - Hanover (15.30)

Volfsburg - Verder Bremen (18.00)

TABELA: Borusija Dortmund (+1) 54, Bajern Mihnen 51, Borusija Menhengladbah 43, RB Lajpcig 42, Volfsburg 38, Ajntraht 37, Bajer Leverkuzen 36, Hofenhajm 34, Verder 32, Herta 32, Majnc 30, Fortuna 28, Frajburg 27, Šalke 23, Augzburg (+1) 21, Štutgart 16, Hanover 14, Nirnberg 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC