• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan ne umire u ljepoti, ali pobjeđuje

Autor mondo.ba

"Rosoneri" su uknjižili četvrti uzastopni trijumf i poslije šest godina na dobrom su putu da zaigraju u Ligi šampiona.

Milan ne igra lepršavo ni lijepo za oko, ali je u subotu uveče nastavio seriju odličnih rezultata i na dobrom je putu da se poslije šest godina pauze vrati u Ligu šampiona!

Nakon pozitivne "nule" u Kupu Italije protiv Lacija u Rimu, koja timu Đenara Gatuza daje dobre šanse da stigne do finala, Milan je zabilježio novu, 13. pobjedu, ove sezone iskoristivši time kiks Intera na Sardiniji poslije skoro šest godina da preskoči gradskog rivala na trećem mjestu tabele Serije A.

MILAN - SASUOLO 1:0 (1:0)

Sasuolo se hrabro postavio na "San Siru" i bio opasniji od domaćina, ali zbog dobre odbrane Đanluiđija Donarume u 21. minutu odnosno slabog udarca srpskog reprezentativca Filipa Đuričića nije stekao prednost.

"Rosoneri" su poveli u 35. minutu nakon kornera i gužve u petercu, gdje je nespretno reagovao defanzivac Sasuola Pol Lirola i ćušnuo loptu u vlastitu mrežu iako je "na prvu" djelovalo da je to učinio as Milana Mateo Musakio - 1:0.

Gosti sa "Mepei" stadiona su do poluvremena uspjeli da zatresu mrežu Milana poslije kontranapada koji je majstorski završio Džeremi Boga, ali je pogodak opravdano poništen jer se vezista iz Obale Slonovače nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Sedmostruki prvak "starog kontinenta" posljednji put je igrao u evropskoj eliti u sezoni 2013/14, kada je u osmini finala Lige šampiona eliminisan od Atletiko Madrida.

Jedan od ključnih detalja meča u Milanu, koji je trasirao put domaćinu da osvoji sva tri boda, dogodio se u 65. minutu kad je pogriješio golman gostiju Andrea Konsilji i zaradio direktan crveni karton!

Bespotrebno je Konsilji istrčao izvan kaznenog prostora i rukom srušio Kšištofa Pjonteka u izglednoj prilici, pa je sudija Paolo Valeri čak i nakon pregledanog snimka (VAR) pokazao put u svlačionicu.

S desetoricom u polju, Sasuolo nije mogao da izbjegne deveti ovosezonski poraz...

Jako uzbudljivo je bilo u subotu popodne na stadionu "Karlo Kasteljani", gdje je Parma tri puta vodila, da bi domaći Empoli u sudijskoj nadoknadi ipak stigao do boda - 3:3 (1:2).

Gol u 91. minutu za remi postigao je Argentinac Matijas Silvestre na asistenciju reprezentativca Bosne i Hercegovine Radeta Krunića.

Serija A, 26. kolo


Empoli - Parma 3:3 (1:2)
/Del Orko 19, Kaputo 59 pen, Silvestre 90+1 - Žervinjo 13, Rigoni 45+1, Alveš 82/

Milan - Sasuolo 1:0 (1:0)
/Lirola 35 autogol/

Lacio - Roma (20.30)

Nedjelja

Torino - Kjevo (12.30)

Od 15.00

Đenova - Frozinone

SPAL - Sampdorija

Udineze - Bolonja

Atalanta - Fiorentina (18.00)

Napoli - Juventus (20.30)

Igrano u petak:


Kaljari - Inter 2:1 (2:1)
/Ćepiteli 30, Pavoleti 43 - Martinez 37/


TABELA: Juventus 69, Napoli 56, Milan (+1) 48, Inter (+1) 47, Roma 44, Lacio (-1) 38, Atalanta 38, Torino 38, Fiorentina 36, Sampdorija 36, Sasuolo (+1) 31, Parma (+1) 30, Đenova 29, Kaljari (+1) 27, SPAL 23, Udineze (-2) 22, Empoli (+1) 22, Bolonja 18, Frozinone 16, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC