• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacio je gazda Rima, Sergej asistent!

Autor mondo.ba

"Derbi dela kapitale", 172. u istoriji pripao je nebesko-plavima rezultatom 3:0 (1:0). Sergej Milinković Savić asistirao kod trećeg gola, crveni karton Aleksandra Kolarova.

Punih 90 godina, "vječni grad" se dijeli na "lacijale" i "romaniste" još od prvog "Derbija dela kapitale" davne 1929. godine koji je pripao "vučici" minimalnim rezultatom...

Po 172. put u istoriji Rima, u subotu uveče su na prepunom "Olimpiku" snage odmjerili Lacio i Roma, a pobjeda je pripala nominalnom domaćinu, koji je izabranicima Euzebija Di Frančeska nanio prvi prvenstveni poraz u 2019. godini. Ukupno šesti ove sezone u Seriji A i to pred revanš osmine finala Lige šampiona u Portu.

LACIO - ROMA 3:0 (1:0) 

Pogotke su postigli Felipe Kaisedo u prvom, te Ćiro Imobile i Danilo Katardi u drugom dijelu i sada Lacio za gradskim rivalom zaostaje samo tri boda i šest za četvrtom pozicijom koja vodi u evropsku elitu, gdje se trenutno nalazi Inter.

"Nebesko-plavi" su bolje ušli u meč i već poslije 12. minuta stigli do prednosti nakon sjajne akcije dvojice napadača Hoakina Koree i Felipea Kaiseda, koji je zaobišao golmana i plasirao loptu u mrežu "vučice" - 1:0.

...
Izvor: Youtube/ Highlights Show

Uzvratila je Roma u 23. minutu preko Edina Džeke, koji se oslobodio Frančeska Aćerbija i šutirao u sami ugao, ali je golman Lacija Tomas Strakoša uspio da zaustavi njegov udarac.

Početkom nastavka se očekivao snažniji pritisak Di Frančeskovog tima u namjeri da stigne do izjednačenja, ali Lacio je čvrsto stajao u sredini i još čvršće u odbrani, pa se uglavnom vodila žestoka borba na sredini terena do 60. minuta.

Tada je po desnoj strani probio mladi Nikolo Zaniolo, međutim, bio je pomalo sebičan i umjesto da Džeki osigura mat-poziciju, odlučio se za udarac i bio izblokiran.

DERBI DELA KAPITALE

- Prvi derbi odigran 8. decembra 1929, Roma slavila 1:0,

- Ukupno odigrano 172 derbija, Roma 65 pobjeda, 61 remi, Lacio slavio 46 puta, gol razlika 215:169,

- Najviše odigranih derbija: Frančesko Toti (44),

- Najviše postignutih golova u derbijima: Frančesko Toti (11),

- Najviše golova na jednom derbiju: Vinćenco Montela (4),

- Od aktivnih igrača Aleksandar Kolarov jedini koji je igrao za oba rimska kluba.

Reagovao je odmah potom i Di Frančesko dvostrukom izmjenom - umjesto Zaniola ušao je Dijego Peroti, a Havijer Pastore umjesto Danijelea De Rosija, pa se igra Rome dodatno ubrzala.

"Vučica" je u 68. minutu umalo stigla do izjednačenja "bombom" Alesandra Florencija, koju je ispod prečke izvadio Strakoša, da bi minut kasnije, nakon kornera i spuštene lopte Džeke, "rezervista" Pastore promašio gol sa pet metara!

I onda je par minuta kasnije uslijedila kazna za promašaje...

Kontranapad je istrčao Hoakin Korea, Federiko Facio srušio Argentinca s leđa, a arbitar Paolo Macoleni pokazao na penal.

Siguran realizator sa "bijele tačke" bio je Ćiro Imobile - 2:0, a za "ovjeru" 12. trijumfa Lacija ove sezone postarao se u 89. minutu rezervista Danilo Kataldi.

Asitirao mu je Sergej Milinković Savić uputivši povratnu loptu na ivicu kaznenu prostora čime je izišao kao pobjednik u svojevrsnom dvoboju sa kolegom iz reprezentacije Srbije Aleksandrom Kolarovim!

Kapiten srpskih "orlova" je u sudijskoj nadoknadi za minut dobio dva žuta kartona, prvi zbog svađe sa protivničkim igračem, a drugi zbog oštrog starta, i zaradio isključenje!

Za utjehu Kolarovu, koji je minut ranije morao pod tuš, je podatak da je u prošlom rimskom derbiju (3:1) pogodio iz slobodnog udarca i postao tek drugi igrač, poslije Šveđanina Arnea Selmosona, u istoriji koji je bio strijelac za oba tima. Prvi pogodak je, kao igrač Lacija, postigao 2009. godine, za pobjedu 4:2.

LACIO (3-5-2): Strakoša, Radu, Aćerbi, Bastos, Lulić, Milinkovi Savić, Lukas Leiva, Alberto, Marušić, Kaisedo, Korea. Trener: Simone Inzagi

ROMA (4-2-3-1): Olsen, Kolarov, Žezus, Facio, Florenci, Kristante, De Rosi, El Šaravi, Pelegrini, Zaniolo, Džeko. Trener: Euzebio Di Frančesko

Serija A, 26. kolo


Empoli - Parma 3:3 (1:2)
/Del Orko 19, Kaputo 59 pen, Silvestre 90+1 - Žervinjo 13, Rigoni 45+1, Alveš 82/

Milan - Sasuolo 1:0 (1:0)
/Lirola 35 autogol/

Lacio - Roma 3:0 (1:0)
/Kaisedo 12, Imobile 72 pen/

Nedjelja

Torino - Kjevo (12.30)

Od 15.00

Đenova - Frozinone

SPAL - Sampdorija

Udineze - Bolonja

Atalanta - Fiorentina (18.00)

Napoli - Juventus (20.30)

Igrano u petak:


Kaljari - Inter 2:1 (2:1)
/Ćepiteli 30, Pavoleti 43 - Martinez 37/


TABELA: Juventus 69, Napoli 56, Milan (+1) 48, Inter (+1) 47, Roma (+1) 44, Lacio 51, Atalanta 38, Torino 38, Fiorentina 36, Sampdorija 36, Sasuolo (+1) 31, Parma (+1) 30, Đenova 29, Kaljari (+1) 27, SPAL 23, Udineze (-2) 22, Empoli (+1) 22, Bolonja 18, Frozinone 16, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC