• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinka došla pravo niotkuda i pokorila Indijan Vels

Autor mondo.rs

Osamnaestogodišnja Bjanka Andresku napravila senzaciju i sa "vajld" kartom osvojila titulu u Indijan Velsu

Bjanka Andresku ostvarila je najveći uspjeh u karijeri, pošto je u finalu prestižnog turnira u Indijan Velsu osvojila pehar.

Mlada Kanađanka, porijeklom iz Rumunije, u finalnom meču savladala je Anđelik Kerber (6:4, 3:6, 6:4) i dokopala se najvrednijeg trofeja.

Andresku je tako postala prva teniserka koja je u kalifornijskoj pustinji podigla pehar kao igračica koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora, nakon što je to prije dvije decenije za rukom pošlo velikoj Sereni Vilijams.

"Bila sam u 'zoni' na svakom meču. Mada je bilo uspona i padova. Ali tenis nije savršen sport... Ovo mi znači sve u životu", poručila je 18-godišnja Andresku poslije osvajanja titule.

Andresku
Izvor: Youtube/WTA

Andresku je u finalnom meču uspjela poslije izgubljenog drugog seta i brejka iskusnije Kerber u trećem setu (3:2) da napravi preokret, uprkos tome što je osjećala veliki umor i požalila se na bolove u nogama.

Povela je 5:3, a onda nije uspjela da iskoristi tri meč lopte na svoj servis. Kada se činilo da bi bivša broj jedan mogla da se vrati, mlada Kanađanka je zablistala i brejkom stigla do najvećeg uspjeha u karijeri.

"Nadam se da će ovaj trijumf biti inspiracija za sve mlade sportiste. Ako sanjate velike snove i naporno radite, moguće je napraviti mnogo toga. Ovaj trenutak je postao realnost i osjećaj je fenomenalan", rekla je mlada igračica po dobijanju pehara, zahvalivši se i Anđelik Kerber jer je ona za sve tesniserke koje dolaze "veliki šampion i inspiracija".

Ona je tako naslijedila Naomi Osaku, koja je prošle godine takođe iznenadila u Indijan Velsu osvajanjem titule.

"Ovo je bila luda vožnja. Prava priča o Pepeljugi. Naomi je to uradila prošle godine, a sada sam ja upisala svoje ime pored toliko velikih šampiona. Stvarno nevjerovatno", navela je Andresku.

Bjanka Vanesa Andresku, rođena 16. juna 2000. godine, nakon uspjeha u Indijan Velsu napredovala je za 36 mjesta i od danas je zvanično 24. teniserka svijeta.

Nastavlja da sanja širom otvorenih očiju, jer je godinu započela na 178. poziciji WTA liste.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC