• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lacijali" s fašističkim transparentom u Milanu!

Autor mondo.ba

Pristalice rimskog kluba, poznate po ultradesničarskom svjetonazoru, salutirale su sa visoko podignutom desnicom u fašistički pozdrav noseći transparent posvećen Benitu Musoliniju u centru Milana.

Uoči večerašnjeg revanša polufinala Kopa Italija protiv Milana, nekoliko desetina ultra desnih fanova Lacija je u srijedu na mjestu gdje je naglavačke obješen fašistički diktator tokom Drugog svjetskog rata Benito Musolini istakli transparent "Čast Musoliniju".

Osim toga, kako prenose italijanski mediji, salutirali su s visoko podignutom desnicom, tzv. rimskim pozdravom, što je karakteristično za fašiste, a incident se dogodio uoči Dana oslobođenja, kada Italija slavi pad fašističkog "Dućeovog" režima.

Roberto Ćenati, čelnik partizanskog udruženja ANPI nazvao je ovaj incident "ludilom".

"Alarmirali smo članove našeg udruženja o transparentu i fašističkom divljanju 70-ak ljudi koji su pozdravljali rimskim pozdravom i uzvikivali fašističke parole", dodao je Ćenati.

Musolinija su pogubili italijanski partizani 1945. godine i objesili naglavačke zajedno sa njegovom ljubavnicom Klaretom Petaći na milanskom trgu "Pjacale Loreto".

Rimljani večeras gostuju na "San Siru" u revanš utakmici polufinala italijanskog Kupa. Prvi meč na "Olimpiku" prije skoro dva mjeseca završen je neriješeno 0:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC