• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern "skrivao karte", Dortmund se još nada!

Autor mondo.ba

Odluka o šampionu Njemačke, ipak, narednog vikenda, u posljednjem kolu Bundeslige.

Fudbaleri Bajerna propustili su prvu "meč loptu" za osvajanje 29. titule.

U derbiju pretposljednje runde Bundeslige, Bavarci su remizirali bez golova u gostima sa "RB Lajpcigom", a tim Nike Kovača kao da je "skrivao karte" pred finale njemačkog kupa, koji će upravo protiv "bikova" igrati 25. maja u Berlinu-

Očekivao se spektakl u Lajpcigu, gosti su imali priliku da pobjedom kolo prije kraja osiguraju sedmu uzastopnu, a ukupno 29. titulu u istoriji, ali golova na kraju ipak nije bilo.

RB Lajpcig nastavio je sjajnu seriju, s obzirom da ni u 15. uzastopnom meču nije poražen (10 pobjeda i pet remija), dok će apsolutni rekorder njemačkog fudbala na zatvaranju sezone pred svojim navijačima tražiti trijumf za novo slavlje.

Zadatak neće biti nimalo lak, s obzirom da u Minhen stiže uvijek nezgodni Ajntraht, dok će Borusija Dortmund u goste imenjaku iz Menhengladbaha.

Uprkos činjenici da su mreže mirovale, prilika je bilo.

Leon Gorecka atraktivno je pogodio iz voleja u 50. minutu, ali gol ipak nije priznat. Nakon reakcije iz VAR sobe, gol je poništen zbog ofsajda Roberta Levandovskog u začetku akcije. Praktično u istom minutu kada je Fortuna stigla do izjednačenja u Dortmundu.

Serž Gnabri mogao je osigurati titulu gostima u 66. minutu, ali je pogodio prečku.

Šanse su imali i domaći, ali gledaoci na "Red Bul Areni" ipak nisu vidjeli golove.

Borusija iz Dortmunda u isto vrijeme vrebala je kiks Bavaraca, kako bi trijumfom protiv Fortune produžila nadu da može do titule.

GOL GRUJIĆA

Herta je slavila u gostima protiv Augzburga 4:3, a drugi pogodak za ekipu iz Berlina postigao je Marko Grujić. Srpskom internacionalcu bio je to peti gol ove sezone u Bundesligi.

Na kraju je uspjela da slavi 3:2, ali daleko teže od očekivanog.

Gosti su sredinom prvog poluvremena preko Dodija Lukebakija postigli gol, ali je isti poništen zbog milimetarskog ofsajda, nakon čega su domaći u finišu prvog dijela stigli do prednosti. Mrežu gostiju iz Diseldorfa zatresao je Kristijan Pulišić.

Početkom nastavka - izjednačenje. Mario Gece poklonio je loptu rivalu, uslijedila je akcija gostiju, Oliver Fink je šutirao, nakon čega je golman Borusije Marvin Hic katastrofalno reagovao. Lopta mu je prošla kroz noge i završila iza njegovih leđa.

Srećom po domaće, prednost su vratili vrlo brzo, kada je pogodio Tomas Dilejni. Ipak, uslijedila je nova greška u odbrani Dortmunda, kada je dosuđen penal za goste. Lukebakio je traljavo šutirao sa 11 metara i promašio cijeli gol.

Strepili su domaći do kraja, iako su u nadoknadi stigli do dva gola prednosti (Gece pogodio za 3:1), jer je David Kovnacki u 95. minutu smanjio na 3:2. Imala je Fortuna poslije toga još nekoliko prilika za izjednačenje, u sedmom i osmom minutu nadoknade, ali nije uspjela da izjednači!

Odluka o šampionu će, dakle, pasti u posljednjem, 34. kolu, koje je na programu u subotu, 18. maja od 15.30.

U slučaju da Bavarci remiziraju na kraju, a Dortmund slavi, titula će pripasti Bajernu, koji ima daleko bolju gol-razliku, ali i međusobni skor.

Zanimljiva će biti i borba za Ligu šampiona. Bajernu, Borusiji Dortmund i RB Lajpcigu u evropskoj eliti pokušaće da se pridruže Borusija Menhengladbah, Bajer Leverkuzen i Ajntraht, koje uoči odlučujuće runde dijeli samo bod.

Istina, tim iz Frankfurta svoj meč 33. kola igra sutra, kod kuće protiv Majnca.

Veliku šansu propustio je danas Bajer Leverkuzen, koji je odigrao samo 1:1 protiv rasterećenog Šalkea, dok je Menhengladbah "pokerom" u gostima protiv Nirnberga bar privremeno preuzeo četvru poziciju.

Štutgart je ubjedljivom pobjedom protiv Volfsburga 3:0 zadržao poziciju koja vodi u baraž, pa će u doigravanju sa trećeplasiranim timom Cvajte pokušati da sačuva bundesligaški status.

BUNDESLIGA - 33. KOLO:

Hofenhajm - Verder 0:1 (0:1)
/J. Egeštajn 39/

Borusija Dortmund - Fortuna 3:2 (1:0)
/Pulišić 41, Dilejni 53, Gece 90+2 - Fink 47, Kovnacki 90+5/

Bajer Leverkuzen - Šalke 1:1 (1:0)
/Haverc 31 - Burgštaler 49/

RB Lajpcig - Bajern Minhen 0:0

Štutgart - Volfsburg 3:0 (1:0)
/Kastro 45+1, Donis 56, Didavi 83/

Augzburg - Herta 3:4 (1:0)
/Han 10, Gregorič 50 pen, 70 - Platenhart 48, Grujić 66, Kalu 75, 90+2 pen/

Hanover - Frajburg 3:0 (1:0)
/Anton 39, Bebu 51, Valas 81/

Nirnberg - Borusija Menhengladbah 0:4 (0:0)
/Drmić 56, Mil 63 ag, Azar 65, Zakarija 80/

U nedjelju:

Ajntraht - Majnc (18.00)

TABELA: Bajern Minhen 75, Borusija Dortmund 73, RB Lajpcig 66, Borusija Menhengladbah 55, Bajer Leverkuzen 55, Ajntraht (-1) 54, Volfsburg 52, Hofenhajm 51, Verder 50, Herta 43, Fortuna 41, Majnc (-1) 37, Frajburg 33, Augzburg 32, Šalke 32, Štutgart 27, Hanover 21, Nirnberg 19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC