• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern "petardom" do titule, Ajntrahtu Liga Evrope

Autor mondo.ba

Bajern dozvolio Ajntrahtu da izjednači, a potom napunio mrežu gostiju i stigao do 29. titule šampiona Njemačke.

Bajern je novi-stari šampion - epilog je posljednjeg 34. kola Bundeslige u kojem smo vidjeli pravu goleadu, čak 42 gola na devet mečeva i infarkt završnice u borbi za evropska takmičenja.

Bavarci su stigli do 27. titule u Bundesligi (28. ukupno u šampionatima Njemačke)  ubjedljivim trijumfom 5:1 protiv Ajntrahta od kojeg se očekivalo da zakomplikuje šampionsku trku, ali io je to prevelik zadatak za ekipu Adija Hitera.

Golom Alera gosti iz Frankfurta jesu poravnali vođstvo domaćih koje je već u četvrtom minutu meča donio Koman, ali je tek onda proradila Bajernova mašina i do vrha napunila mrežu Ajntrahta.

Da sve protekne u svečarskoj atmosferi pobrinuli su se veterani Arjen Roben i Frank Riberi koji su se upisali u strijelce na svom posljednjem meču u dresu Bajerna.

Borusija Dortmund čekala je svoju šansu i pobjedom 2:0 protiv Borusije Menhengladbah uradila svoj dio posla, međutim, bez čuda na Alijanc Areni sve je bilo uzaludno.

Frankfurt nije imao snage da se vrati u meč u drugom poluvremenu kada je ekipa Nike Kovača dodala gas pred prepunim tribinama Alijanc Arene. U takvom ambijentu Ajntraht se jednostavno  predao i sezonu završio u očajnoj formi, serijom od deset mečeva bez pobjede.

Ekipa Adija Hitera umalo je ostala i bez Evrope, ali ju je spasio Majnc koji je na svom terenu poslije velikog preokreta savladao Hofenhajm sa 4:2 i spustio ga na devetu poziciju, ostavivši Frankfurt na sedmoj.

Poslije velike drame podijeljene su i ostale pozicije u evropskim takmičenjima.

Lajpcig je od ranije osigurao treću poziciju, dok je posljednje mjesto u Ligi šampiona zauzeo Bajer Leverkuzen ubjedljivom pobjedom 5.1 na gostovanju Herti.

Tu poziciju preuzeo je od Borusije Menhengladbah koja ide u Ligu Evrope sa petog mjesta, a šestu poziciju zauzeo je Volfsburg fantastičnom pobjedom 8:1 protiv Augzburga.

SVE JE GOTOVO, BAJERN OSVAJA "SALATARU"!

Samo četiri minute bile su dovoljne Bajernu da povede protiv Ajtrahta , a isto toliko bilo je dovoljno Ajntrahtu da izjednači u drugom poluvremenu.

Međutim bilo je to sve od Ajntrahta koji je u nastavku primio još tri gola i ostao bez bodova, a kako stvari stoje i bez plasmana u evropska takmičenja! 

BAJERN - AJNTRAHT 5:1 (1:1)

Tomas Miler u četvrtom minutu asistirao je za Komana koji je doveo Bajern u vođstvo 1:0.

Ne staje inicijativa Bavaraca, a gosti iz Frankfurta mogu da zahvale Trapu što vođstvo domaćih nije ubjedljivije.

Golman Ajtrahta prvo je odbranio zicer Alabi, a potom i Mileru u prvih 15 minuta igre.

Sve je moglo da bude gotovo poslije samo pola poluvremena na Alijanc areni. Serž Gnabri je u 25. minutu postigao pogodak za 2:0, ali je poslije intervencije iz VAR sobe on poništen. Asistent Robert Levandovski bio je u ofsajdu prije nego što je proslijedio loptu za Francuza.

Zatresla se prečka na Alijanc areni!

Koman je uputio prizeman centaršut, De Guzman je uklizao i umalo zatresao svoju mrežu, međutim, lopta se odbila od prečke. U nastavku akcije nova sjajna prilika za Bajern, ali je Trap odbranio pokušaj Milera iz blizine. 

Bavarci su u naletu.

Kraj prvog poluvremena na Alijanc Areni.

Prava drama na startu drugog poluvremena.

Ajntraht je krenuo ofanzivnije i u 49. minutu stigao do izjednačenja. Kostić je izveo korner, Abraham je pogodio prečku, a lopta se odbila do Alera koji je sa četiri metra pospremio loptu u mrežu - 1:1.

Nade Borusije Dortmund da na ovom meču Ajntraht može do pobjede kojom bi joj praktično uručio titulu uništio je David Alaba u 53. minutu. Bočni igrač Bavaraca pogodio je za 2:1 i Bajern ponovo ima minimalnu, ali u isto vrijeme veliku prednost.

Bajern je na korak od "salatare"!

Renato Sančez definitivno je riješio pitanje pobjednika golom u 58. minutu. Mladi Portugalac poslije driblinga šutirao je skroz iskosa, gotovo iz mrtvog ugla i matirao Trapa koji je možda mogao i bolje da reaguje

Navijači na Alijanc Areni istakli su transparent "Servus und danke" uz likove Arjena Robena i Franka Riberija koji se opraštaju od Bavaraca poslije isteka ugovora na isteku sezone.

Ovaj dvojac oprostio se na najbolji mogući nači - golovima za  ubjedljivih 5:1 i potpuni raspad ekipe Adija Hitera, koja je još jednom ove sezone, na meču Superkupa Njemačke primila pet golova.

Četvrti gol bila je prava bravura Riberija, koji je uradio sve sam u 72. minutu, izdriblao nekoliko igrača u bijelim dresovima i sam završio akciju - 4:1!

Šest minuta kasnije Roben je ispratio akciju Alabe koji je sve uradio, a Holanđaninu je ostalo da postavi nogu na amo tri metra od gola - 5:1

Mogao je Roben i do drugog gola na svom oproštaju, ali je Trap nogom odbranio njegov udarac devet minuta prije kraja.

"PIROVA POBJEDA DORTMUNDA U MENHENGLADBAHU

Na Borusija parku u Menhengladbahu gosti iz Dortmunda poveli su u posljednjem minutu prvog poluvremena i zadržali kakvu-takvu nadu da bi čudom u Minhenu mogli do šampionske titule. To se ipak nije desilo, jer je Bajern stigao do trijumfa, a Borusija Dortmund do "Pirove pobjede" u Menhengladbahu

BORUSIJA MENHENGLADBAH - BORUSIJA DORTMUND 0:2 (0:1)

Čim je Bajern postigao pogodak jasno je da Borusija Dortmund ne može da ga stigne ni osvajanjem tri boda, međutim, "milioneri" se ne predaju.

Jednu od rijetkih šansi u prvom dijelu propustio je Vitsel koji je u 30 . minutu malo zakasnio na drugoj stativi poslije ubacivanja iz kornera. 

Borusija Dortmund ipak ide na odmor sa prednošću!

Marko Rojs prvo je zakomplikovao jednu situaciju suvišnim driblinzima u šesnaestercu, ali se iskupio u posljednjem minutu prvog dijela.

Kapiten Borusije stigao je loptu na poprečnoj liniji i vratio za Sanča koji je pogodio za vođstvo gostiju 1:0!

Meč je nakratko prekinut da bi se provjerilo da li je lopta prije Rojsovog dodavanja napustila teren cijelim obimom, ali je poslije pregledanja video snimka pogodak ipak priznat

Dok Bajern drži sigurno vođstvo protiv Ajntrahta dva gola prednosti ima i Borusija Dortmund u Menhengladbahu.

Odlična akcija gositju krenula je od golmana Burkija, a završio ju je Rojs, nakon asistencije Pulišića.

Borusija Dortmund upisala je trijumf 2:0, međutim ostala je bez šampionske titule.

Ekipa Lusijana Favra ostala je na dva boda zaostatka za Bajernom iako je četiri kola prije kraja bila bliže "salatari". 

HOFENHAJM PROKOCKAO LIGU EVROPE, BAJER IMA LIGU ŠAMPIONA

 Prava drama odvija se u borbi za mjesta koja vode u Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Herta je uspjela da izjednači golom Lazara na 1:1 protiv Bajera iz Leverkuzena, ali gosti ponovo vode. Alario je pogodio u 39. minutu za 2:1 i Bajer Leverkuzen je ponovo izbio na četvrto mjesto, ispred Borusije Menhengladbah!

"Farmaceuti" su povećali vođstvo u nastavku pogotkom sjajnog Julijana Brandta u 54. minutu, da bi sa dva nova gola Alario stigao do het-trika, a Bajer Leverkuzen do pobjede 5:1 Lige šampiona!

Veliki posao u prvih 45 minuta napravili su Volfsburg i Hofenhajm i "ugurali" se među putnike u Evropu, ali je triler viđen u drugom poluvremenu.

Volfsburg je do vrha napunio mrežu Augzburga , trenutno je 8:1 i obezbijedio mjesto u Evropi, ali je Hofenhajm sve upropastio u drugih 45 minuta.

Ekipa Julijana Nagelsmana vodila je 2:0 na gostovanju Majncu, međutim, skupo ih je koštalo isključenje Baumgartnera krajem prvog poluvremena.

Majnc je smanjio preko Brosinskog, potom mu je poništen gol zbog igranja rukom, ali je ipak stigao do izjednačenja golom Boetiusa deset minuta prije kraja.

 I to nije sve!

Iako ovaj meč nije imao nikakav značaj za domaće, fudbaleri Majnca odigrali su muški do kraja i stigli do pobjede 4:2.

Boetius je u posljednjem minutu meča donio preokret golom za 3:2, a sudbinu Hofenhajma zapečatio je Mateta u trećem minutu sudijske nadoknade.

Hofehajm je tako ostao ne samo bez bodova već i bez Evrope, pošto je pao na čak deveto mjesto na tabeli.

Rezultati 34. kola:

Menhengladbah – Dortmund 0:2 (0:1)
/Sančo 45, Rojs 54/

Bajern – Frankfurt 5:1 (1:0)
/Koman 4, Alaba 53, Sančez 58, Riberi 72, Roben 78 - Aler 50/

Diseldorf – Hanover 2:1 (0:0)
/Henings 56, Karaman 61 - Miler 78/

Frajburg – Nirnberg 5:1 (2:0)
/Teracino 7, Valdšmit 34, Petersen 54, 56, Grifo 61 - Leven 69/

Herta – Leverkuzen 1:5 (1:2)
/Lazaro 34 - Haverc 28, Alario 38, 72, 88, Brant 54/

Majnc – Hofenhajm 4:2 (0:2)
/Brosinski pen 66, Botijus 83, 90, Mateta 90+3 - Belfodil 12, Kramarić 34/

Šalke – Štutgart 0:0

Bremen – Lajpcig 2:1 (1:0)
/Rašica pen 35, Pizaro 88 - Mukiele 86/

Volfsburg – Augzburg 8:1 (3:0)
/Veghorst 21, 37, 55, Knoh 41, Ginček 57, Redžbećaj 60, Brekalo 85, Danso ag 89 - Šiber 82/

Tabela: Bajern Minhen 78, Borusija Dortmund 76, Lajpcig 67, Bajer Leverkuzen 58, Borusija Menhengladbah 55, Volfsburg 55, Ajntraht Frankfurt 54, Verder Bremen 53, Hofenhajm 51, Fortuna Diseldorf 44, Herta Berlin 43, Majnc 43, Frajburg 36, Šalke 33, Augzburg 32, Štutgart 28, Hanover 21, Nirnberg 19.

Titule prvaka Njemačke:
/prije Bundeslige + Bundesliga/

1+27 – Bajern Minhen
8+1 – Nirnberg
3+5 – Borusija Dortmund
7+0 – Šalke
3+3 – Hamburg
2+3 – Štutgart
0+5 – Borusija Menhengladbah
0+4 – Verder Bremen
2+2 – Kajserslautern
1+2 – Keln
3+0 – Lokomotiva Lajpcig
3+0 – Grojter Firt
2+0 – Herta Berlin
2+0 – Viktorija Berlin
2+0 – Drezdener
2+0 – Hanover
1+0 – Karlsruer FV
1+0 – Karlsruer SC
1+0 – Holštajn Kil
1+0 – 1890 Berlin
1+0 – Frajburger
1+0 – Rapid Beč
1+0 – Manhajm
1+0 – Esen
1+0 – Ajntraht Braunšvajg
1+0 – Fortuna Diseldorf
1+0 – Ajntraht Frankfurt
0+1 – Minhen 1860
0+1 – Volfsburg

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC